AfterDawn: IT-alan uutiset

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 6.3.2015 22:49 Kommentteja (13)

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma Suositun µTorrentin käyttäjät ovat havainneet heidän tietokoneilleen luikerrelleen EpicScale-niminen ohjelmisto tiedostonjakosovelluksen päivityksen yhteydessä. EpicScale on tarkoitettu kryptovaluuttojen louhintaan, minkä johdosta se varaa itselleen tietokoneiden suoritinaikaa.
Varsinaiseksi ongelmaksi EpicScalesta tekee se, että µTorrentin käyttäjät ovat kertoneet louhintaohjelman asentuneen ilman lupaa. Sen asentumisesta ei ilmoitettu µTorrentin päivityksen yhteydessä, eikä sen asentamisesta voinut näin ollen kieltäytyä. Sovelluksen pystyy kuitenkin poistamaan normaalin tapaan ohjauspaneelin kautta.

Ylimääräisten lisäkilkkeiden paketoiminen µTorrentin kaltaisiin ilmaisiin sovelluksiin on varsin normaalia, mutta herrasmiessäännöt velvoittavat antamaan käyttäjille mahdollisuuden kieltäytyä lisäohjelmistojen asentamisesta.

Asiasta on käyty keskustelua µTorrentin keskustelupalstalla (Googlen välimuisti, keskustelupalsta ei ollut uutisen kirjoitushetkellä toiminnassa). Tiedostonjakosovelluksen edustajien mukaan EpicScale ei asentuisi tietokoneille ilman käyttäjän suostumusta, mutta käyttäjäpalaute sanoo täysin toista.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

16.3.2015 22:53

montaa eri torrent-ohjelmaa olen aikojen saatossa testannut linux isokuvien lataamiseen ja paras toistaiseksi on ollut qbittorrent. Vuzea käytin pitkään mutta se vei julmetusti muistia.

27.3.2015 1:29

En ole uTorrenttiin koskenut pitkään aikaan.
Jokunen vuosi sitten qBittorrent korvasi uT:n ja nykyään olen käyttänyt Tixatia.


37.3.2015 5:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

47.3.2015 5:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

57.3.2015 10:21

Eipä taida tulla ohjelmaa enää uusimpien testien mukaan mutta vahinko on jo tapahtunut.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

67.3.2015 12:14

Yleensä utorrent kysyy aina ylimääräisistä asennuksista, mutta olen itsekin törmännyt kerran tilanteeseen, jossa ohjelma asensi pyytämättä "selauskiihdyttimen". Qtorrent ja Tixati ovat kyllä meneviä clinuja korvaajaksi. Tiedä sitten ovatko molemmat nykyään sallittuja kaikilla privatrackereillä.

77.3.2015 12:46

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

87.3.2015 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.

97.3.2015 13:28
Sweet7
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
En tiedä skineistä mutta olisiko sellainen clientti kuin Deluge mitenkään tuttu? Itse olen ainakin päteväksi käytössä todennut.

107.3.2015 15:57

Deluge on oma suosikki nykyään, toimii hyvin eikä sisällä bloatwarea tai mainoksia.

117.3.2015 17:48

Tulee vahvasti mieleen Lenovo.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2015 @ 18:10

127.3.2015 22:08

uTorrent on bloatwarensa kanssa varsinainen haittaohjelma.

138.3.2015 8:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.
Ajappa tämä läpi niin mainokset katoavat, skinistä tulee hienompi ja hieman käytettävämpi. Vaatii utorrentin uudelleenkäynnistyksen tuunauksen jälkeen.

http://schizoduckie.github.io/PimpMyuTorrent/#/

TorrentFreakin artikkeli aiheesta luotettavuuden kohottamiseksi:
https://torrentfreak.com/remove-utorren...torrent-150215/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2015 @ 08:56

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet DNA päivittää 4G-verkkoa – Turkulaisille, tamperelaisille ja helsinkiläisille nopeammat yhteydet (15.10.2018 11:21)
DNA on kertonut päivittävänsä Helsingin, Turun ja Tampereen talousalueiden 4G-verkon kapasiteetti. Toimenpiteillä ennakoidaan tulevaa siirtymää 5G-aikakauteen. 4G-verkon päivitysten myötä tiedonsiirtonopeudet ....
Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä Samsung avasi salaisuuksia – Taiteltava älypuhelin on kehitteillä (15.10.2018 11:07)
Teknofiilien märkien päiväunien kohteena on ollut älypuhelin, jota voisi taitella vapaasti. Yksi askel uudenlaisia laitteita kohti voidaan ottaa jo tänä vuonna, sillä Samsungin mobiiliyksikön ....
Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin Pokemon Gosta tuli realistisempi Androidillakin (15.10.2018 10:51)
Pokemon Gon Android-pelaajilla saattaa olla tulevaisuudessa yksi syy vähemmän kytkeä AR-kokemus pois päältä, sillä peliä kehittävä Niantic on ilmoittanut päivittävänsä sovelluksen ARCore-yhteensopivaksi. ....
Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat Kommentti: Piratismi laski vuosien ajan, mutta on taas nousussa - syypää ovat Netflix ja sen kilpailijat (13.10.2018 13:23)
Piratismi on alkanut jälleen kasvamaan, kun ihmiset turhautuvat siihen, että heidän maksamastaan videopalvelusta ei löydykään kaikkia sarjoja.
10 kommenttia
Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen Apple osti lisää AR-teknologiaa – Mahdollistaa videoiden taustojen korvaamisen (12.10.2018 08:37)
Apple teki hiljattain historian suurimman "yrityskauppansa" työntekijöiden määrällä mitattuna, mutta sen lisäksi IT-jätti on tehnyt pienemmän kaupan Tanskassa. Tanskassa tehdyn yrityskaupan ....

Uutisarkisto