AfterDawn: IT-alan uutiset

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 6.3.2015 22:49 Kommentteja (13)

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma Suositun µTorrentin käyttäjät ovat havainneet heidän tietokoneilleen luikerrelleen EpicScale-niminen ohjelmisto tiedostonjakosovelluksen päivityksen yhteydessä. EpicScale on tarkoitettu kryptovaluuttojen louhintaan, minkä johdosta se varaa itselleen tietokoneiden suoritinaikaa.
Varsinaiseksi ongelmaksi EpicScalesta tekee se, että µTorrentin käyttäjät ovat kertoneet louhintaohjelman asentuneen ilman lupaa. Sen asentumisesta ei ilmoitettu µTorrentin päivityksen yhteydessä, eikä sen asentamisesta voinut näin ollen kieltäytyä. Sovelluksen pystyy kuitenkin poistamaan normaalin tapaan ohjauspaneelin kautta.

Ylimääräisten lisäkilkkeiden paketoiminen µTorrentin kaltaisiin ilmaisiin sovelluksiin on varsin normaalia, mutta herrasmiessäännöt velvoittavat antamaan käyttäjille mahdollisuuden kieltäytyä lisäohjelmistojen asentamisesta.

Asiasta on käyty keskustelua µTorrentin keskustelupalstalla (Googlen välimuisti, keskustelupalsta ei ollut uutisen kirjoitushetkellä toiminnassa). Tiedostonjakosovelluksen edustajien mukaan EpicScale ei asentuisi tietokoneille ilman käyttäjän suostumusta, mutta käyttäjäpalaute sanoo täysin toista.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

16.3.2015 22:53

montaa eri torrent-ohjelmaa olen aikojen saatossa testannut linux isokuvien lataamiseen ja paras toistaiseksi on ollut qbittorrent. Vuzea käytin pitkään mutta se vei julmetusti muistia.

27.3.2015 1:29

En ole uTorrenttiin koskenut pitkään aikaan.
Jokunen vuosi sitten qBittorrent korvasi uT:n ja nykyään olen käyttänyt Tixatia.


37.3.2015 5:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

47.3.2015 5:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

57.3.2015 10:21

Eipä taida tulla ohjelmaa enää uusimpien testien mukaan mutta vahinko on jo tapahtunut.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

67.3.2015 12:14

Yleensä utorrent kysyy aina ylimääräisistä asennuksista, mutta olen itsekin törmännyt kerran tilanteeseen, jossa ohjelma asensi pyytämättä "selauskiihdyttimen". Qtorrent ja Tixati ovat kyllä meneviä clinuja korvaajaksi. Tiedä sitten ovatko molemmat nykyään sallittuja kaikilla privatrackereillä.

77.3.2015 12:46

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

87.3.2015 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.

97.3.2015 13:28
Sweet7
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
En tiedä skineistä mutta olisiko sellainen clientti kuin Deluge mitenkään tuttu? Itse olen ainakin päteväksi käytössä todennut.

107.3.2015 15:57

Deluge on oma suosikki nykyään, toimii hyvin eikä sisällä bloatwarea tai mainoksia.

117.3.2015 17:48

Tulee vahvasti mieleen Lenovo.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2015 @ 18:10

127.3.2015 22:08

uTorrent on bloatwarensa kanssa varsinainen haittaohjelma.

138.3.2015 8:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.
Ajappa tämä läpi niin mainokset katoavat, skinistä tulee hienompi ja hieman käytettävämpi. Vaatii utorrentin uudelleenkäynnistyksen tuunauksen jälkeen.

http://schizoduckie.github.io/PimpMyuTorrent/#/

TorrentFreakin artikkeli aiheesta luotettavuuden kohottamiseksi:
https://torrentfreak.com/remove-utorren...torrent-150215/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2015 @ 08:56

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... Päivän diili: SSD-levyjä superhalvalla - 120GB 21 eurolla, 240GB 35 eurolla, 480GB, 960GB, ... (19.1.2019 11:50)
Vanhemmalle läppärille tai pöytäkoneelle saa kummasti lisää käyttövuosia, kun vaihtaa tietokoneen kovalevyn tilalle SSD-levyn. Jopa hitaimmatkin SSD-levyt päivittävät käytännössä kaikki kovalevyt ....
Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto Tässä se on – Samsungin Galaxy S10 -mallisto (19.1.2019 11:05)
Älypuhelinmerkkien yllätyksiä jo vuosia murskannut Evan Blass (@evleaks) on iskenyt jälleen julkaisemalla lehdistökuvan Samsungin Galaxy S10 -mallistosta. Kuten on jo vähän aikaa ollut puhetta, ....
3 kommenttia
Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu Spotify julkaisee tänä vuonna oman soittimen – Yhtiön ensimmäinen laitejulkaisu (19.1.2019 10:34)
Suoratoistopalvelu Spotify on kokeilemassa mahdollisuuksiaan laitemarkkinoilla, kertoo brittiläinen talousjulkaisu Financial Times. Myöhemmin tänä vuonna ruotsalaisyhtiö aikoo nimittäin esitellä ....
Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen Microsoft: Windows 10 Mobile on kuollut, vaihtakaa Androidiin tai iPhoneen (18.1.2019 21:36)
Microsoft on virallisesti kuopannut myös Windows 10 Mobile -käyttöjärjestelmän ja kehottaa käyttäjiä vaihtamaan muihin käyttöjärjestelmiin ennen tuen loppumista joulukuussa 2019.
9 kommenttia
Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan Microsoft luovutti Cortanan kanssa? Ei kilpaile Alexaa vastaan (18.1.2019 14:29)
Kerroimme aiemmin tällä viikolla Microsoftin aikomuksesta erottaa Windows 10:n hakupalkki ja Cortana toisistaan. Ohjelmistojätti näyttää uudistavan Cortanan ympärille rakennettavaa liiketoimintastrategiaa ....

Uutisarkisto