uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.3.2015 22:49 Kommentteja (13)

uTorrentin mukana asentuu salaa ylimääräinen ohjelma Suositun µTorrentin käyttäjät ovat havainneet heidän tietokoneilleen luikerrelleen EpicScale-niminen ohjelmisto tiedostonjakosovelluksen päivityksen yhteydessä. EpicScale on tarkoitettu kryptovaluuttojen louhintaan, minkä johdosta se varaa itselleen tietokoneiden suoritinaikaa.
Varsinaiseksi ongelmaksi EpicScalesta tekee se, että µTorrentin käyttäjät ovat kertoneet louhintaohjelman asentuneen ilman lupaa. Sen asentumisesta ei ilmoitettu µTorrentin päivityksen yhteydessä, eikä sen asentamisesta voinut näin ollen kieltäytyä. Sovelluksen pystyy kuitenkin poistamaan normaalin tapaan ohjauspaneelin kautta.

Ylimääräisten lisäkilkkeiden paketoiminen µTorrentin kaltaisiin ilmaisiin sovelluksiin on varsin normaalia, mutta herrasmiessäännöt velvoittavat antamaan käyttäjille mahdollisuuden kieltäytyä lisäohjelmistojen asentamisesta.

Asiasta on käyty keskustelua µTorrentin keskustelupalstalla (Googlen välimuisti, keskustelupalsta ei ollut uutisen kirjoitushetkellä toiminnassa). Tiedostonjakosovelluksen edustajien mukaan EpicScale ei asentuisi tietokoneille ilman käyttäjän suostumusta, mutta käyttäjäpalaute sanoo täysin toista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

16.3.2015 22:53

montaa eri torrent-ohjelmaa olen aikojen saatossa testannut linux isokuvien lataamiseen ja paras toistaiseksi on ollut qbittorrent. Vuzea käytin pitkään mutta se vei julmetusti muistia.

27.3.2015 01:29

En ole uTorrenttiin koskenut pitkään aikaan.
Jokunen vuosi sitten qBittorrent korvasi uT:n ja nykyään olen käyttänyt Tixatia.


37.3.2015 05:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

47.3.2015 05:40

Tixatilla mennään, ollaan menty jo vuosia. Utorrenttiä lakkasin päivittämästä kun sen kehitys siirtyi vääriin käsiin. Sen jälkeen käytin kauan vanhaa versiota siitä, mutta lopulta törmäsin Tixatiin eikä kaduta.
Ainut huonopuoli Tixatissa on, ettei se osaa muuttaa latauksessa olevien filejen tiedosto päätettä, siten että näkisi mitkä ovat vielä kesken. Utorrent teki sen vissiin jopa varhaisimmillakin versioilla jo.


-Reko

57.3.2015 10:21

Eipä taida tulla ohjelmaa enää uusimpien testien mukaan mutta vahinko on jo tapahtunut.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

67.3.2015 12:14

Yleensä utorrent kysyy aina ylimääräisistä asennuksista, mutta olen itsekin törmännyt kerran tilanteeseen, jossa ohjelma asensi pyytämättä "selauskiihdyttimen". Qtorrent ja Tixati ovat kyllä meneviä clinuja korvaajaksi. Tiedä sitten ovatko molemmat nykyään sallittuja kaikilla privatrackereillä.

77.3.2015 12:46

Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

87.3.2015 13:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.

97.3.2015 13:28
Sweet7
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
En tiedä skineistä mutta olisiko sellainen clientti kuin Deluge mitenkään tuttu? Itse olen ainakin päteväksi käytössä todennut.

107.3.2015 15:57

Deluge on oma suosikki nykyään, toimii hyvin eikä sisällä bloatwarea tai mainoksia.

117.3.2015 17:48

Tulee vahvasti mieleen Lenovo.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.3.2015 @ 18:10

127.3.2015 22:08

uTorrent on bloatwarensa kanssa varsinainen haittaohjelma.

138.3.2015 08:53

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti snaketus:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Taeco:
Osaisiko joku sanoa, onko em. vaihtoehtoisille clienteille tarjolla jotain skiniä etteivät näyttäisi noin julmetun aneemisilta? Haluaisin ohjelmieni näyttävän pitkälti Modern UI/Material Design -tyylisiltä, kun taas nuo näyttävät 90-luvun Linux ohjelmilta.
Tätä minäkin kelasin. Eikä kyllä itselle ole asentunut mitään ylimääräistä koneelle onneksi. Ainut tietysti, että nuo mainokset korpee, joten vaihdan heti, kun sopiva ohjelma löytyy.
Ajappa tämä läpi niin mainokset katoavat, skinistä tulee hienompi ja hieman käytettävämpi. Vaatii utorrentin uudelleenkäynnistyksen tuunauksen jälkeen.

http://schizoduckie.github.io/PimpMyuTorrent/#/

TorrentFreakin artikkeli aiheesta luotettavuuden kohottamiseksi:
https://torrentfreak.com/remove-utorren...torrent-150215/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.3.2015 @ 08:56

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto