AfterDawn: IT-alan uutiset

Sähköautojen akkuja kehittävä yritys haastoi Applen käräjille

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 19.2.2015 12:18 Kommentteja (2)

Sähköautojen akkuja kehittävä yritys haastoi Applen käräjille Akkukehittäjä A123 Systems on haastanut Applen ja viisi entistä työntekijäänsä oikeuteen sopimusrikkomuksen takia. A123:n mukaan työntekijät ovat rikkoneet työsopimuksessa määritettyä kilpailukieltoa siirtymällä töihin Applelle.
A123:n entinen teknologiajohtaja Mujeeb Ijaz siirtyi Applelle viime kesänä ja syytteen mukaan hän olisi houkutellut neljä muuta työntekijää mukaansa. A123:n tietojen mukaan Ijazin työnkuva Applella on samankaltainen kuin A123:lla ja yhtiö epäilee Applen kokoavan omaa kilpailevaa akkuyksikköä.

Haasteessa väitetään Applen yrittäneen palkata akkuinsinöörejä myös muista yhtiöistä, kuten LG Chemiltä, Samsung SDI:ltä, Panasonicilta, Toshibalta, Johnson Controlsilta sekä SiNodelta. Käräjille haastettujen viiden työntekijän lisäksi ainakin kuusi A123:n entistä työntekijää on LinkedIn-tietojen perusteella siirtynyt Applelle. Applelle on siirtynyt työntekijöitä myös Leyden Energyltä, jonka akkuteknologioita A123 osti itselleen viime kesänä.
A123 ajautui taloudellisiin vaikeuksiin vuonna 2012 ja yritys joutui hakeutumaan rityssaneeraukseen. Yhtiö myytiin suurilta osin autojen osia valmistavalle Wanxiangille, joka osti viime vuonna myös A123:n akkuja käyttäneen Fisker Automotiven. Syksyllä Wangxiang ilmoitti tuovansa Fiker Karma -sähköauton uudelleen markkinoille.

A123:n akkuja on hyödynnetty Fisker Karman lisäksi Chevrolet Spark EV -sähköautossa sekä BMW:n ActiveHybrid 3- ja ActiveHybrid 5 -hybrideissä.

Viime viikolla Financial Times kertoi Applen koonneen salaisen autoiluun liittyvän kehitysyksikön. Wall Street Journal uutisoi pian tämän jälkeen, että Apple kehittäisi omaa sähköautoa.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

119.2.2015 19:17

Nykyään niin paljon kirjoitusvirheitä, että ei ole enää hyväksyttävän rajoissa.

220.2.2015 02:35

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Nykyään niin paljon kirjoitusvirheitä, että ei ole enää hyväksyttävän rajoissa.
Oot vaan hidas lukemaan, mä en nähnyt ainuttakaan virhettä^^

-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto