AfterDawn: IT-alan uutiset

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 14.2.2015 15:54 Kommentteja (1)

Ensin älypuhelin ja älykello, nyt älysänky Älykkyys seuraa meitä kaikkialle älypuhelinten, älykellojen, älytelevisioiden ja muiden älylaitteiden myötä. Nukkumaan mennessä älylaitteet laitetaan usein nukkumaan tai lataamaan. Äly on kuitenkin pian tuttuakin tutumpi vieras myös vuoteessa.
Nykyisin osa älyrannekkeista ja -kelloista seuraa unta, mutta niiden toimivuus ja tiedon keräyksen tarkkuus on vähintäänkin kyseenalaista. Uusi startup-yritys Luna pyrkii tarjoamaan älykästä unta kokonaisvaltaisemmin.

Lunan älykäs patjanpäällinen mahdollistaa unen seuraamisen, lämmönsäätelyn (puolikkaittain) sekä älykkään herätyksen. Yhtiön toimitusjohtaja Matteo Franceschettin mukaan tarkoituksena on saada aikaan parempi uni ja herätys oikeaan aikaan.

Päällinen oppii itsestään unestasi ja parantaa automaattisesti uniympäristöä. Jälkikäteen voit tarkastella älypuhelimestasi unenlaatua esimerkiksi sykkeen ja hengitystiheyden pertusteella. Lisäksi sänky ottaa yhteyttä mahdolliseen kodin älyjärjestelmään ja esimerkiksi lukitsee ovet ja himmentää valot.

Luna on hakenut rahoitusta Indiegogo-yhteisörahoitussivustolla tammikuun loppupuolelta saakka ja on saanut tähän mennessä yli 600 000 dollaria, vaikka haki vain 100 000 dollaria. Markkinahinnaksi kerrotaan 249-289 dollaria koosta riippuen, sijoittajille hinnat puolestaan ovat 179-229 dollaria.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

115.2.2015 2:57

Ompa kallis


-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto