AfterDawn: IT-alan uutiset

Tenttihuoneista kielletään nyt kelloja

Kirjoittaja AfterDawn @ 7.2.2015 19:55 Kommentteja (8)

Kokeissa huijaaminen on ikivanha kiusaus, jota tapahtui jo paljon ennen henkilökohtaisen teknologian yleistymistä. Laskimien ja tietysti matkapuhelimien myötä tiedon salakuljettaminen tenttiin helpottui, mutta nyt koulujen kiusana on uusi laite, kertoo BuzzFeed.
Yliopistot ovat jo alkaneet kieltää älykellojen tuomista tenttitilanteisiin. Esimerkiksi City University Lontoossa kieltää nyt kaikki kellot tenteissään, sillä kyseessä voi olla älykello.

Älykellot muistuttavat jo kovasti tavallisia rannekelloja, eikä tenttaajan ole helppo erottaa niitä toisistaan. Näin ollen tentteihin ei saa tuoda lainkaan kelloa, vaan ajan tarkistamiseen täytyy käyttää yhteistä kelloa.

Toistaiseksi kyseessä ei ole suuri ongelma, mutta kenties piakkoin julkaistavan Apple Watchin myötä se kasvaa uusiin sfääreihin.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

17.2.2015 23:03

Lainaus:
Toistaiseksi kyseessä ei ole suuri ongelma, mutta kenties piakkoin julkaistavan Apple Watchin myötä se kasvaa uusiin sfääreihin.

Tämä on piilomainontaa, koska tuskin Apple on ainoa joka tekee älykelloja tai että Apple on ainoa millä on merkitystä tulevaisuudessa tässä asiassa. Vai aikooko toimittajat tässä ennustella yritysten tulevaisuuden menekkiä?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.2.2015 @ 23:09

28.2.2015 0:21

Jotain rajaa tuohon piilomainonnasta syyttelemiseen, menee vähän foliohattuiluksi. Apple Watchin myyntimäärän ennustaminen "merkittäväksi" on ihan validi arvaus, etenkin kun kyseessä on tosiaan kovin lastenkengissä oleva segmentti.

38.2.2015 2:26

Lainaus:
Apple Watchin myyntimäärän ennustaminen "merkittäväksi" on ihan validi arvaus, etenkin kun kyseessä on tosiaan kovin lastenkengissä oleva segmentti.

Asialla ei ole mitään tekemistä sen kanssa että ennustaa Applen älykellon myynnin merkittäväksi. Vaan Apple yrityksenä on ainoa asia joka uutisessa mainittiin, vaikka kyseistä älykelloa ei ole edes vielä saatavilla. Joten miten ei saatavilla oleva älykello on voinut aiheuttaa kyseisen uutisen tapahtuman.

Tuo on niin selvää piilomainontaa kuin voi olla. Joko olisi pitänyt mainita mikä älykello on asian aiheuttanut tai yleisesti vain viitata älykelloihin mainitsematta yritystä olenkaan. Olisi hyvin helppo sanoa vain että tulevaisuuden älykello markkinat tulevat paisuttamaan ongelman ihan uusin ulottuvuuksiin.

Ei siinä uutisessa tarvitse mainostaa vain ja ainoastaan jotain tietyn yrityksen tulevia älykelloja, joka ei vielä ole edes ongelmaa aiheuttanut. Puhumattakaan että meillä ei ole vielä mitään todellista tietoa mikä älykello valmistaja tulee tulevaisuudessa valtamaan älykello markkinat.

Tietenkin Afterdawn tässä vain lainaan internetistä uutista kuten se lähes aina tekee.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 8.2.2015 @ 02:44

48.2.2015 3:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:
Jotain rajaa tuohon piilomainonnasta syyttelemiseen, menee vähän foliohattuiluksi. Apple Watchin myyntimäärän ennustaminen "merkittäväksi" on ihan validi arvaus, etenkin kun kyseessä on tosiaan kovin lastenkengissä oleva segmentti.
Tuskimpa Apple Watch akkuongelmineen kovin merkittävään myyntimäärään kykenee, kun kilpailijat tarjoavat huomattavasti parempaa tuotetta (todennäköisesti) halvemmalla. Tosin Apple onkin aina vedonnut "shut up and take my money"- tyyppisiin ihmisiin...

58.2.2015 11:55

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:
Jotain rajaa tuohon piilomainonnasta syyttelemiseen, menee vähän foliohattuiluksi. Apple Watchin myyntimäärän ennustaminen "merkittäväksi" on ihan validi arvaus, etenkin kun kyseessä on tosiaan kovin lastenkengissä oleva segmentti.
Tuskimpa Apple Watch akkuongelmineen kovin merkittävään myyntimäärään kykenee, kun kilpailijat tarjoavat huomattavasti parempaa tuotetta (todennäköisesti) halvemmalla. Tosin Apple onkin aina vedonnut "shut up and take my money"- tyyppisiin ihmisiin...
Kyllähän sitä parempaa laitetta on jo nyt saatavilla halvemmalla, mutta ei se näitä apple lampaita kiinnosta koska ei ole trendikästä käyttää rahojaan fiksusti. Coolimpaa on hopeinen mätä omena joka on kaikilla saman näköinen.

68.2.2015 23:05
mooses3
Vahvistamaton

oisko yliopistoissa jo kaivettava tenttijärjestelmälle hautaa? koko systeemi on jo muutenkin arsesta eikä kerro osaamisesta juuri mitään toisin kuin opinnäytetyöt. tenttien sijasta voitaisiin siirtyä muihin tapoihin opiskelijan taitojen toteamiseksi.

711.2.2015 7:34

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mooses3:
oisko yliopistoissa jo kaivettava tenttijärjestelmälle hautaa? koko systeemi on jo muutenkin arsesta eikä kerro osaamisesta juuri mitään toisin kuin opinnäytetyöt. tenttien sijasta voitaisiin siirtyä muihin tapoihin opiskelijan taitojen toteamiseksi.
mooses3, olet asian ytimessä. Itse toimin opettajana, enkä ole kymmeneen vuoteen enää vaatinut oppilailtani ulkolukua. He saavat tenteissä käyttää kaikkea olemassaolevaa materiaalia, niin Internetiä, kuin vaikka Applen älykelloa :) Näkemykseni mukaan oppimisessa tärkeintä on se, että osaa soveltaa ja tulkita tietoa, ei suinkaan ulkoaopettelu. Valtava tietomäärä (Internet) on tänä päivänä missä vaan käytettävissä. Missä siis enää on hyöty opiskella ulkoa, että Pähkinäsaaren rauha oli vuonna 1323 (oliko muuten? onneksi voin Googlata...jep olihan se).

811.2.2015 10:22
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Näkemykseni mukaan oppimisessa tärkeintä on se, että osaa soveltaa ja tulkita tietoa,

Tuota vaikea kiistää, jos ei ihan yleisetetä kaikkeen.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
.. ei suinkaan ulkoaopettelu.

Osa asioista on osattava ulkoa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
Valtava tietomäärä (Internet) on tänä päivänä missä vaan käytettävissä.

Valtava määrä väärää tietoa, ei tosin aina käytettävissä.Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti horgh:
He saavat tenteissä käyttää kaikkea olemassaolevaa materiaalia, niin Internetiä, kuin vaikka Applen älykelloa :)

Tuo voi olla toimiva juttu sun opetuksessa.

Mutta monissa tilanteissa tuollaisella vapaudella ei enään mitata henkilön osaamista itse aiheessa.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mooses3:
oisko yliopistoissa jo kaivettava tenttijärjestelmälle hautaa? koko systeemi on jo muutenkin arsesta eikä kerro osaamisesta juuri mitään toisin kuin opinnäytetyöt. tenttien sijasta voitaisiin siirtyä muihin tapoihin opiskelijan taitojen toteamiseksi.
Luulisi että aika moni pohtii miten osaamista voisi paremmin ja tehokkaasti mitata.

Opinnäytetyö ja vastaavat ei pitkälle yksinään riitä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto