AfterDawn: IT-alan uutiset

Googlen kuituyhteyden saatavuus laajenee merkittävästi

Kirjoittaja AfterDawn @ 27.1.2015 19:09 Kommentteja (1)

Google Fiber -kuituyhteys on yksi maailman parhaista kuluttajien internet-yhteyksistä maailmalla. Gigatavun kuitu on kuitenkin tarjolla Yhdysvalloissa vain aniharvalle.
Toistaiseksi Googlen kuituyhteyden saa vain ensimmäisenä Google Fiber -kaupunkina tunnetussa Kansas Cityssä sekä hiljattain myös Texasin Austinissa ja Utahissa sijaitsevassa Provossa.

Uudet tiedot kuitenkin kertovat, että Google Fiberille suunnitellaan merkittävästi aggressiivisempaa laajentumista. Suunnitelmissa on tuoda yhteys aivan piakkoin väkirikkaisiin Tennesseen, Georgian ja Pohjois-Carolina kaupunkeihin.

WSJ:n tietojen mukaan tällä viikolla Google tiedottaa Fiberin saapumisesta Nashvilleen (TN), Atlantaan (GA), Raleighiin (NC) sekä Charlotteen (NC). Jatkossa laajentumista suunnitellaan lisäksi muun muassa San Joseen, Portlandiin, San Antonioon ja Salt Lake Cityyn.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana. Tämä osio on kokeellinen ja toivommekin näistä "nopeista" nostoista palautetta teiltä, käyttäjämme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

128.1.2015 12:02

Uutiset voisi olla pikkasen lähempää Suomea eli sellaista joka oikeasti koskettaa meitä suomalaisia tai edes eurooppaa. Koska tämä asia on jo uutisoitu eli Google 1Gbits kuitu-operaattorina olo niin jonkin operaattorin verkon laajenemin jossain USA:ssa ei ole kovinkaan merkitsevää meille suomalaisille.

Tarkoitan ettää miettikää hieman mikä jonkin asian uutisarvo on meille suomalaisille. Vaikka kalifornissa jossain kadulla on viemärit tukossa niin sillä voi olla paikallisuutis arvoa, mutta jollekin joka asuu ihan eri mantereella se on tyhjänpäiväinen uutinen.

Tässä kyseisessä tapauksessa olette jo uutisoineet Google 1Gbits kuituyhteyksien olemassa olosta. Todellinen uutinen olisi ollut että he ovat laajentaneet toimintansa Eurooppaan. Se mitä tapahtuu sisäisesti USA:ssa ei välttämättä ole uutinen enää täällä Suomessa.

Seuraavat ovat yleistä asiaa uutisonnista:

Katsokaa myös tv-sarja "The Newsroom", jossa pohditaan sitä että mikä on oikea uutinen ja mikä on suosio hakuinen uutinen tai pelkkää juoruilua.

- Uutinen, tutkivaa merkitsevää jounarlismia jossa tarkistetaan faktat
- Uutinen, lainattu muilta koska on helppoa vain toistaa muiden tuotoksia
- Uutinen, julkaistaan vain tilastollisesti suosittuja ja sensaatio asioita, rahan takia
- Uutinen, jota tehdään poliittisista tai markkinointi syistä eli propagandaa/mainontaa
- Uutinen, juoruja joiden oikeellisuutta ei edes tiedetä

Sitten vielä lopuksi kannattaisi myös miettiä kuinka usein uutisoi samasta asiasta silloin kun se on uutisen asia on pinnalla. Eli tekeekö twiittaus tapaista uutisointi jossa sama asia on useasti esillä uudestaan ja uudestaan, vai kirjoittaako hieman syvällisemmin ja laajemmin asiasta vain muutaman kerran.

Tarkoitan täällä että kun ihminen katsoo kiinnostavan elokuvan niin jos joutuu katsomaan sitä samaa elokuvaa uudestaan ja uudestaan niin jossain vaiheessa se katsoja kyllästyy. Kiinnostavuuden säilyttämisen avain on vaihtelevuudessa, ei samojen asioiden toitottamisesta vuodesta toiseen.

En tarkoita että kunnollisten uutisten tekeminen olisi helppoa, mikään todella hyvä ei koskaan ole helppoa.

PS: Kun teette Afterdawnin ulkoasun uudestaan niin miettikää seuraavaa asiaa. Minkä muotoisia ihmisten tietokonemonitorit ovat ja miksi sanolehtien ulkoasu on tietynlainen. Luuletteko että älykännykän näyttö on sama asia kuin 24" tietokonemonitori. Luuletteko että hiiri/näppäimistö on sama asia kuin kosketusnäyttö.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.1.2015 @ 13:00

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto