AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefox 35 julkaistu – lataa täältä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 13.1.2015 20:22 Kommentteja (6)

Firefox 35 julkaistu – lataa täältä Mozilla on julkaissut Firefox-selaimesta version 35.0. Selaimen voi ladata omalle Windows-tietokoneelle Download.fi-palvelusta (ladattavissa myös OS X:lle)
Selaimen uusimmassa versiossa on yksinkertaistettu Firefox Hello -viestipalvelun toimintaa poistamalla muutamia ylimääräisiä välivaiheita. Palvelun avulla voi käydä videopuheluita ystävien kanssa suoraan selaimesta käsin ilman erillisten laajennosten asentamista. Firefox Hellon käyttö ei vaadi rekisteröitymistä, vaan ystäviä voi kutsua Firefoxissa luotuun videokeskusteluyhteyteen jakamalla linkki siihen. Suora yhteydenpito onnistuu Firefox-tunnuksilla.

Mozilla on tuonut myös Firefox OS:stä ja Firefoxin Android-versiosta tutun Firefox Marketplace -sovelluskaupan työpöytäselaimelle. Lisäksi työkalupalkkiin voi lisätä jakopainikkeen, jonka avulla verkosta löydetyn sisällön voi helposti jakaa sosiaalisessa mediassa tai sähköpostilla. Ominaisuuden käyttöönottamiseksi käyttäjä pitää vierailla Share Activation -sivulla ja valita palvelut jotka haluaa liittää jakopainikkeeseen.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

113.1.2015 20:43
RupeamaRäp
Vahvistamaton

Jahas, eli nyt Mozilla sitten alkaa tuuppaamaan kaikenlaista paskaa selaimiinsa, käy varmaan yhtä hyvin mitä Winampille konsanaan. MP3 soittimesta tuli joku saakelin jääkaappi/pakastin -yhdistelmä.

213.1.2015 20:44
Kissanpieru
Vahvistamaton

Jahas, eli nyt Mozilla sitten alkaa tuuppaamaan kaikenlaista paskaa selaimeensa, käy varmaan yhtä hyvin mitä Winampille konsanaan kun MP3 soittimesta tuli joku saakelin jääkaappi/pakastin -yhdistelmä.

313.1.2015 21:47

Tyypillinen ohjemisto kehityskulku. Ensin ohjelma on pieni, karkea ja sen suosio alkaa kasvaa. Jossain vaiheessa se sitten on parhaimillaan. Tämän jälkeen sitä paisutellaan aina vaan mitä turhemmilla ominasuuksilla, kunnes koko ohjelma on surkea mammutti.

413.1.2015 22:37

Juu eipä mene lataukseen. Voisihan tuota selainta muutenkin kehittää kuin tunkemalla sen kaikkea paskaa. Seuraava vaihe on kaiketi että selainta ruvetaan yksinkertaistamaan ja poistamaan ominaisuuksia.

513.1.2015 23:32

Jos kyseistä ominaisuutta ei halua niin kannattaa ladata Firefox ESR. Niihin ei tule heti uusimmat ominaisuudet mutta tietoturva päivitykset tulevat.

Taikka siirtyä nopeampaan Chromeen.

614.1.2015 20:18

Olisko tietoo hyvästä kevyestä selaimesta?

Chrome eikä Firefox enään niitä ole...Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto