HS: Puolustusvoimille ehdotetaan valtuuksia Suomen nettiliikenteen urkintaan

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 11.1.2015 13:33 Kommentteja (6)

HS: Puolustusvoimille ehdotetaan valtuuksia Suomen nettiliikenteen urkintaan Poliisin ja Puolustusvoimien valtuutuksia verkkovalvontaan ja ulkomaantiedustelutoimintaan pohtinut työryhmä on saanut mietintönsä valmiiksi. "Suomen FRA-lakia" varten laadittu mietintö (PLM004:00/2013, hankekuvaus HARE-palvelussa) luovutetaan puolustusministeri Carl Haglundille keskiviikkona, kertoo Helsingin Sanomat.
Helsingin Sanomien mukaan mietinnössä ehdotetaan sekä Puolustusvoimille että suojelupoliisille valtuuksia verkkovalvontaan ja ulkomaantiedusteluun, mutta verkkovalvonnan teknisestä suorittamisesta vastaisi viime vuoden keväällä perustettu Puolustusvoimien tiedustelulaitos, johon on organisoitu muun muassa lakkautetut Puolustusvoimien Tiedustelukeskus ja Viestikoelaitos.

Mietinnön laatimiseen osallistunut liikenne- ja viestintäministeriö on erimielinen ehdotuksen kanssa. Ministeriön mielestä kotimaista ja ulkomaalaista verkkoliikennettä ei pystytä riittävällä tavalla erottamaan toisistaan, minkä takia tiedustelun piiriin joutuisivat käytännössä kaikki Suomessa viestivät henkilöt, yritykset ja muut organisaatiot. Liikenne- ja viestintäministeriö ei lämpene tällaiselle massavalvonnalle, mutta kannattaa ulkomaantiedusteluoikeuksia eli ulkomaalailla sijaitseviin järjestelmiin tai henkilöihin kohdistuvaa tiedustelua.Joka tapauksessa työryhmän ehdotetuksen käyttöönotto vaatisi perustuslain muuttamista.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

111.1.2015 16:19

Siitä se sitten alkaa


-Reko

211.1.2015 16:44

Näinkö nyt myös suomalaiset luopuvat yksityisyydestään ja oikeuksistaan turvallisuuden nimeen? Kun annat pikkusormen...

Ehdoton valta ylitse muiden on korruption yksi ilmenemismuoto - riippumatta siitä minkä nimeen sen tekee.

ps. Joutuuko tämän näkökulman edustajat urkintalistalle?

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 11.1.2015 @ 17:04

311.1.2015 16:58

Kannatan edelleen ajatusta vapaaehtoisesta urkkimisesta eli kaikki laittavat sähköpostiohjelmaansa filtterin joka lähettää kaikista vastaanotetuista viesteistä kopion Supon senhetkiselle päällikölle.

Helpottaa heidänkin työtään kun nykyään on kaikki yhteydet salattuja.

411.1.2015 18:15

Jos kerran internetissä ei tulla tarvitsemaan mitään oikeusprosessia ihmisten valvontaan niin eikö samalla voi antaa puolustusvoimille ja poliisille myös rajattomat oikeudet valvoa ketä tahansa ihmistä oikeassa fyysisessä maailmassa. Miksi ihmiset olettaa että fyysisen maailman yksityisyys olisi suurempi arvoinen kuin digitaalisen maailman. Kun kerran olemme "vapaaehtoisesti" luopumassa ihmisten perusoikeuksista.

512.1.2015 10:35
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti RekookeR:
Siitä se sitten alkaa
Mikä, ulkomaalaisten vakoilu ?

Sitten viimevuosisadan loppupuolen on avattu viranomaisille monia portteja kansalaisten yksityiseeteen. Pieni pala kerrallaan, periaatteella ei koske rehellisiä...
Nyt, ei koske suomalaisia.

Lisäksi on luotu monia systeemeitä millä kansalaisista on kerätty tehokkaasti käyttökelpoista dataa.

Täytyy muistaa että kehityksen myötä on myös menetetty vanhoja konsteja, eli tarvettakin on tullut.

612.1.2015 17:54

Jotenkin kummallisesti tällaiset mietinnöt "valmistuvat" aina päivän sen jälkeen, kun jokin terrorikohu tai vastaava on mennyt ohi. Tiesin jo odottaakin jotain tällaista julkaistavan juuri nyt, kun hetken lasketaan olevan otollinen.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto