AfterDawn: IT-alan uutiset

AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 31.12.2014 17:08 Kommentteja (3)

AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin Kas näin, vuosi 2014 alkaa lähestymään loppuaan ja on aika ottaa pieni katsaus siihen, mitä sivustollamme tapahtui kuluneena vuonna.

Mobiilimurros tapahtui


Jo vuosien ajan on ollut selvää, että kaikki teknologian iso kehitys tapahtuu nimenomaan kännykkäbisneksessä ja niihin oleellisesti liittyvissä pilvipalveluissa. Viimeistään vuosi 2014 jollain tapaa todisti tämän tosiasian myös verkkojulkaisujen näkökulmasta: tämä oli vuosi, kun ensimmäistä kertaa mm. Puhelinvertailun käynneistä aika ajoin isompi osa tehtiin puhelimella kuin perinteisellä tietokoneella. Trendi on ollut niin voimakas ja niin nopea, että se on yllättänyt monet julkaisijat aivan täydellisesti.

Mm. Facebookin kaikki kasvu tulee nykyisin mobiilista, Twitter on käytännössä puhtaasti mobiiliyhtiö, Sanoma kertoi hiljattain 60% sivulatauksistaan tulevan sovellusten kautta, jne. Sama trendi näkyy myös omissa palveluissamme ja näin ollen onkin luontevaa, että kaikki tulevat kehitysaskeleet tehdään responsiivisella suunnittelulla, ottaen kaikentyyppiset päätelaitteet huomioon.

AfterDawnin keskustelualueet xenForoon


Vuonna 2013 jo kokeilimme miltä tuntuu käyttää sivustossamme jonkun muun kuin itsemme tekemiä koodin osia, kun otimme Puhelinvertailun keskustelualueille käyttöön xenForon moottorin. Kesällä 2014 vihdoin siirsimme myös 15 vuotta hyvin palvelleet AfterDawnin keskustelualueet saman alustan päälle. Muutos on otettu vastaan pääsääntöisesti varsin hyvin, vaikka keskustelualueiden ulkoasu onkin vielä vahvasti "beta", odottaen varsinaista tulevaa sivustouudistusta.

SAmalla myös keskustelualueilla näkyi selkeä mobiilikäytön kasvu, kun forumitkin siirtyivät vihdoin responsiiviseen aikaan.

HIGH.FI


Ylivoimaisesti isoin ja monella tapaa erilaisin avauksemme tänä vuonna on ollut HIGH.FI-uutispalvelumme – eräänlainen kansainvälistetty ja modernisoitu versiomme Amppareista.

Mielenkiintoiseksi projektin on tehnyt sen erilaiset ulottuvuudet, joita olemme pyrkineet tuomaan palveluun mukaan. API-ohjelmointirajapinta on ollut täysin uudenlaista ajattelua toiminnassamme ja tuoden samalla meidät osaksi erilaisia avoimen ja suljetun lähdekoodin verkko- ja mobiiliprojekteja.

API-rajapintamme on mahdollistanut samalla myös ensimmäiset mobiilisovelluksemme, jotka ovatkin keränneet varsin mukavaa palautetta käyttäjiltä. Uutisaddikteina olimme aika tarkkaan tietoisia siitä, millaisia sovelluksia haluaisimme nähdä ja toteutus on ilmeisesti toiminut myös muille: sovelluksia on ladattu nyt yli 15'000 kertaa ja kasvu on jatkunut erittäin lupaavana myös viime aikoina.

AfterDawn vuonna 2015?


Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion, ensimmäisen suuren muutoksen AfterDawnin ulkoasuun sitten vuoden 2009. Sivusto on jälleen askel modernimpaan suuntaan, aivan kuten vuosi sitten lanseerattu Puhelinvertailun rakenne oli hyppäys eteenpäin vuotta aiemmin julkaistusta Hardware.fi:n uudistetusta ulkoasusta.

Mobiilin merkitys tulee korostumaan entistä vahvemmin myös jatkossa ja toivomme tarjoavamme työkaluja ja mahdollisuuksia mobiilikehittäjille rakentaa palveluidemme päälle uusia projekteja myös jatkossa, niin yhteistyökuvioiden kuin ohjelmointirajapintojenkin kautta.

Pääsääntöisesti voisi sanoa, että tulemme keskittymään olemassaoleviin alueisiimme, niitä parantaen ja mahdollisesti hieman vanhoja, jo heikossa hapessa olevia palveluitamme alas ajaen. Eli keskittymistä omiin vahvuuksiimme ja toivoen, että pysymme relevantteina myös uudella, mobiililla aikakaudella.

Hyvää uutta vuotta 2015!


Kuten aina, haluaisin kiittää kaikki nykyisiä ja entisiä työntekijöitämme, käyttäjiämme, moderaattoreitamme ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Ja samalla toivotan oikein hyvää uutta vuotta vuodelle 2015 koko AfterDawnin puolesta!

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.12.2014 20:36

Riemukasta Uutta Vuotta koko aD:n väki =)


21.1.2015 9:23

Lainaus:
Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion...

Ei voi kun odotella pahinta, koska kaikki edelliset muutokset on mennyt huonompaan suuntaan.

31.1.2015 23:51

Virkistys ulkoasuun varmaan ihan kiva, toivottavasti pysyy edelleen helposti saatavilla listaus uutisotsikoista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan PlayStation Now muuttaa strategiaansa – Suoratoistopalvelu vaihtaa offline-tilaan (21.9.2018 16:28)
Suoratoistopelaamiseen tarkoitettu PlayStation Now -palvelu muuttaa joiltain osin toimintastrategiaansa, sillä tulevaisuudessa valikoituja pelejä on mahdollista ladata omalle konsolille ja niitä ....
Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron Amazon levittäytyy kaikkialle elämääsi – Esitteli puheohjattavan mikron (21.9.2018 10:47)
Amazon teki eilen järjestetyssä lehdistötilaisuudessa ainakin sen selväksi, että yhtiö haluaa levittää Alexa-puheavustajan aivan kaikkialle – koteihin, autoihin, työpaikoille ja kaikkiin mahdollisiin ....
Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin Spotify avaa ovet kaikelle musiikille – Lataa ilmaiseksi sisältöä Spotifyhin (21.9.2018 10:23)
Spotify on päättänyt avata muusikoille mahdollisuuden ladata musiikkiaan suoraan suoratoistopalveluun, minkä lisäksi koko prosessi on artiseille täysin ilmaista. Tällä hetkellä työkalu on beta-asteella ....
iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia iPhone XS ja XS Max tulivat kauppoihin – Hinta saattaa karkottaa ostajia (21.9.2018 09:59)
Applen uudet iPhone XS- ja iPhone XS Max -älypuhelimet ovat tulleet myyntiin Suomessa. Puhelimia on saatavilla kaikkien suurimpien myyntikanavien kautta, muun muassa operaattorit, elektroniikan ....
Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa Kiinan rikkain mies pettyi Trumpiin – Luopuu lupauksesta luoda miljoona työpaikkaa (20.9.2018 16:23)
Presidenttikautensa alussa Donald Trump haali ympärilleen ystäviä ja lupasi teollisuudelle hyvää verohelpotusten muodossa, mutta viimeisen vuoden aikana hänen politiikkansa on perustunut uhittelulle. ....

Uutisarkisto