AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin

Kirjoittaja Petteri Pyyny @ 31.12.2014 17:08 Kommentteja (3)

AfterDawnin vuosi 2014 pakettiin Kas näin, vuosi 2014 alkaa lähestymään loppuaan ja on aika ottaa pieni katsaus siihen, mitä sivustollamme tapahtui kuluneena vuonna.

Mobiilimurros tapahtui


Jo vuosien ajan on ollut selvää, että kaikki teknologian iso kehitys tapahtuu nimenomaan kännykkäbisneksessä ja niihin oleellisesti liittyvissä pilvipalveluissa. Viimeistään vuosi 2014 jollain tapaa todisti tämän tosiasian myös verkkojulkaisujen näkökulmasta: tämä oli vuosi, kun ensimmäistä kertaa mm. Puhelinvertailun käynneistä aika ajoin isompi osa tehtiin puhelimella kuin perinteisellä tietokoneella. Trendi on ollut niin voimakas ja niin nopea, että se on yllättänyt monet julkaisijat aivan täydellisesti.

Mm. Facebookin kaikki kasvu tulee nykyisin mobiilista, Twitter on käytännössä puhtaasti mobiiliyhtiö, Sanoma kertoi hiljattain 60% sivulatauksistaan tulevan sovellusten kautta, jne. Sama trendi näkyy myös omissa palveluissamme ja näin ollen onkin luontevaa, että kaikki tulevat kehitysaskeleet tehdään responsiivisella suunnittelulla, ottaen kaikentyyppiset päätelaitteet huomioon.AfterDawnin keskustelualueet xenForoon


Vuonna 2013 jo kokeilimme miltä tuntuu käyttää sivustossamme jonkun muun kuin itsemme tekemiä koodin osia, kun otimme Puhelinvertailun keskustelualueille käyttöön xenForon moottorin. Kesällä 2014 vihdoin siirsimme myös 15 vuotta hyvin palvelleet AfterDawnin keskustelualueet saman alustan päälle. Muutos on otettu vastaan pääsääntöisesti varsin hyvin, vaikka keskustelualueiden ulkoasu onkin vielä vahvasti "beta", odottaen varsinaista tulevaa sivustouudistusta.

SAmalla myös keskustelualueilla näkyi selkeä mobiilikäytön kasvu, kun forumitkin siirtyivät vihdoin responsiiviseen aikaan.

HIGH.FI


Ylivoimaisesti isoin ja monella tapaa erilaisin avauksemme tänä vuonna on ollut HIGH.FI-uutispalvelumme – eräänlainen kansainvälistetty ja modernisoitu versiomme Amppareista.

Mielenkiintoiseksi projektin on tehnyt sen erilaiset ulottuvuudet, joita olemme pyrkineet tuomaan palveluun mukaan. API-ohjelmointirajapinta on ollut täysin uudenlaista ajattelua toiminnassamme ja tuoden samalla meidät osaksi erilaisia avoimen ja suljetun lähdekoodin verkko- ja mobiiliprojekteja.

API-rajapintamme on mahdollistanut samalla myös ensimmäiset mobiilisovelluksemme, jotka ovatkin keränneet varsin mukavaa palautetta käyttäjiltä. Uutisaddikteina olimme aika tarkkaan tietoisia siitä, millaisia sovelluksia haluaisimme nähdä ja toteutus on ilmeisesti toiminut myös muille: sovelluksia on ladattu nyt yli 15'000 kertaa ja kasvu on jatkunut erittäin lupaavana myös viime aikoina.

AfterDawn vuonna 2015?


Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion, ensimmäisen suuren muutoksen AfterDawnin ulkoasuun sitten vuoden 2009. Sivusto on jälleen askel modernimpaan suuntaan, aivan kuten vuosi sitten lanseerattu Puhelinvertailun rakenne oli hyppäys eteenpäin vuotta aiemmin julkaistusta Hardware.fi:n uudistetusta ulkoasusta.Mobiilin merkitys tulee korostumaan entistä vahvemmin myös jatkossa ja toivomme tarjoavamme työkaluja ja mahdollisuuksia mobiilikehittäjille rakentaa palveluidemme päälle uusia projekteja myös jatkossa, niin yhteistyökuvioiden kuin ohjelmointirajapintojenkin kautta.

Pääsääntöisesti voisi sanoa, että tulemme keskittymään olemassaoleviin alueisiimme, niitä parantaen ja mahdollisesti hieman vanhoja, jo heikossa hapessa olevia palveluitamme alas ajaen. Eli keskittymistä omiin vahvuuksiimme ja toivoen, että pysymme relevantteina myös uudella, mobiililla aikakaudella.

Hyvää uutta vuotta 2015!


Kuten aina, haluaisin kiittää kaikki nykyisiä ja entisiä työntekijöitämme, käyttäjiämme, moderaattoreitamme ja yhteistyökumppaneita kuluneesta vuodesta. Ja samalla toivotan oikein hyvää uutta vuotta vuodelle 2015 koko AfterDawnin puolesta!

-Petteri Pyyny, tj
AfterDawn

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

131.12.2014 20:36

Riemukasta Uutta Vuotta koko aD:n väki =)


21.1.2015 09:23

Lainaus:
Tulemme aivan lähiviikkoina julkaisemaan AfterDawnin uuden betaversion...

Ei voi kun odotella pahinta, koska kaikki edelliset muutokset on mennyt huonompaan suuntaan.

31.1.2015 23:51

Virkistys ulkoasuun varmaan ihan kiva, toivottavasti pysyy edelleen helposti saatavilla listaus uutisotsikoista.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto