AfterDawn: IT-alan uutiset

Mainoksessa naureskellaan: Onko televisioiden uusimmassa trendissä mitään järkeä?

Kirjoittaja AfterDawn @ 24.12.2014 10:41 Kommentteja (12)

Mainoksessa naureskellaan: Onko televisioiden uusimmassa trendissä mitään järkeä? Korealaisten televisiovalmistajien tuorein markkinointikikka on kaarevat näytöt, joihin perustuvia töllöttimiä on nähty jo muutamilla messuilla. Niitä nähdään varmasti jälleen lisää CES-elektroniikkamessuilla.
Kalifornialainen Vizio on päättänyt repiä kaarevista televisioista vähän huumoria uuden kieliposkessa tehdyn mainoksen muodossa. Vitsien nakkelun ohessa mainoksessa muistutetaan, että Vizion televisioissa näyttöpaneelit ovat täysin tasaisia, eikä niitä ole väännelty mihinkään suuntaan.

Mitä veikkaatte, tuleeko kaarevasta näytöstä uusi musta vai jääkö se 3D:n tavoin pelkäksi hetken huumaksi?

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

AfterDawnin Nopeat

"AfterDawnin Nopeat" ovat nopeita löytöjä Internetin syövereistä, jotka ovat meidän mielestämme jollain tavalla kiinnostavia, hauskoja tai ajankohtaisia. Ne eivät kuitenkaan ole (välttämättä) merkittäviä aiheeltaan tai eivät sovi tyypilliseen uutistuotantoomme aiheensa puolesta, joten emme kirjoittaneet aiheesta pidempää uutista, vaan julkaisemme löydöksemme nopeana video-, kuva- tai linkkivirtana.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

124.12.2014 10:59
Tonteri5777
Vahvistamaton

On niitä maaseudun radiokauppoja lukuunottamatta myynnissä jo miltei kaikkialla... Tonnilla saa jo 50" kaarevan Samsungin.

Odotan tekniikkaa enemmän PC käyttöön, TV:n kanssa ei niin väliä.

224.12.2014 11:12

Kun kerran kysytään mielipidettä niin vastaan näin.

Kaarevasta näytöstä voi olla hyötyä kun näyttöjen koot kasvat riittävän suuriksi. Koska kyse on ihan siitä että katselupisteestä etäisyys kuvaan olisi yhtä pitkä koko näytön alueelta. Joten vaikka en usko että asia on merkityksellinen niin tietyssä mielessä näen edun ehkä suuremmaksi kuin haitan. Toisaalta kaarevuus voi olla hankalampaa kuin suora fyysisessä käsittelyssä, mutta tuskin asiaan tarvitaan kovin suurta kaarevuutta. Onhan elokuvateattereiden valkokankaan kaarevia juuri samoista syistä. Vaikka siellä kyse on enemmän että pystytään pitämään kuva tarkkana koko valkokankaan alueella.

3D ei oikein onnistu parista vakavasta syystä. Ensinnäkin iso joukko ihmisistä kärsii 3D:n aiheuttamista näköön liittyvistä ongelmista. Joiden seurauksena on jopa fyysistä pahoinvointia. Toinen 3D ongelma on että kyse on keinotekoisesta 3D:stä, ei oikeasta 3D:stä. Sanoisin että 3d tulevaisuus on huonompi kuin kaarevan näytön. Mutta ehkä joskus tulevaisuudessa 3D:stä tulee niin hyvää että se ei aiheuta ihmisille fysiologisia ongelmia. Kuten edellä jo vihjattiin niin 3D lyö ehkä paremmin läpi PC pelaamisessa, kuin viihteen katselussa. Ellei viihdeteollisuus tapa sitä ennen koko PC pelamista liian pakottavilla internet pohjaisilla DRM jutuilla.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.12.2014 @ 12:20

324.12.2014 12:56

Kaarevuus on ihan mielenkiintoinen ajatus yli 50" paneeleilla, ja etenkin kun lähestysttään 70". Toivottavati valmistajat vaan muistavat pitää sen kaarevuuden erittäin maltillisena. Koska tuossa pilamainoksessa yksi erittäin todellinen pointti on se, että sivusta on aika paha katsoa hyvää kuvaa jos on vahvasti kaarrettu näyttö.

3D:n läpilyöntiin ~20 vuoden säteellä uskon erittäin vahvasti, mutta en todellakaan nykyisen tyylisellä tekniikalla. Pitää olla kokonaan erilainen ratkaisu, ja mieluiten ilman laseja toimiva 3D elämys.

424.12.2014 13:59

Meilläpä oli, kun olin lapsi, saloran tv jossa oli kaareva näyttö.

524.12.2014 17:32

Meilläkin oli Kannelmäen isoinmpia teeveitä 80-luvulla, oli jopa 28 tuumainen, jossa oli teksti-tv, oli muuten kaareva, mut vähän toisella tavalla =D

624.12.2014 17:32

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti PJL78:
Meilläkin oli Kannelmäen isoimpia teeveitä 80-luvulla, oli jopa 28 tuumainen, jossa oli teksti-tv, oli muuten kaareva, mut vähän toisella tavalla =D

724.12.2014 17:34

No nyt sekoo kone tai nettiselain. Tai minä.

824.12.2014 19:44

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:


3D:n läpilyöntiin ~20 vuoden säteellä uskon erittäin vahvasti, mutta en todellakaan nykyisen tyylisellä tekniikalla. Pitää olla kokonaan erilainen ratkaisu, ja mieluiten ilman laseja toimiva 3D elämys.
3D elokuvia on ollut olemassa kohta 100 vuotta. Omalta ajaltani muistan edellisen "läpilyönnin" -80 luvun loppupuolelta kun 3D VHS videoiden mukana tuli pahvisia 3D laseja. Myös tuolloin uudesta kehittyneestä tekniikasta kohkattin joka puolella. En tiedä miksi tällä kertaa, tai seuraavan 20 vuoden aikana tulisi isompi "läpilyönti"...
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 24.12.2014 @ 19:45

924.12.2014 21:37

Itseäni kiinnostaisi tietää, että kuinka monta yksinkertaista amerikkalaista on soittanut (yrittänyt soittaa) videolla näkyvään numeroon...


1024.12.2014 22:46

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:


3D:n läpilyöntiin ~20 vuoden säteellä uskon erittäin vahvasti, mutta en todellakaan nykyisen tyylisellä tekniikalla. Pitää olla kokonaan erilainen ratkaisu, ja mieluiten ilman laseja toimiva 3D elämys.
3D elokuvia on ollut olemassa kohta 100 vuotta. Omalta ajaltani muistan edellisen "läpilyönnin" -80 luvun loppupuolelta kun 3D VHS videoiden mukana tuli pahvisia 3D laseja. Myös tuolloin uudesta kehittyneestä tekniikasta kohkattin joka puolella. En tiedä miksi tällä kertaa, tai seuraavan 20 vuoden aikana tulisi isompi "läpilyönti"...

20 vuotta on toki täysin hatusta vedetty arvio, mutta kyllä tekniikka on vähän erilaista jo nyt kuin se oli VHS aikaan. Esim. nämä teattereiden HFR 3D leffat on ihan katsottavia (IMHO). Mutta jonkinlaista lasitonta/toisenlaista 3D tekniikkaa mielestäni protottiin jokin aika sitten, joten kaiketi jonkilaista uutta kehitetetään koko ajan.

1125.12.2014 11:20

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti pentsu:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti welak0r:


3D:n läpilyöntiin ~20 vuoden säteellä uskon erittäin vahvasti, mutta en todellakaan nykyisen tyylisellä tekniikalla. Pitää olla kokonaan erilainen ratkaisu, ja mieluiten ilman laseja toimiva 3D elämys.
3D elokuvia on ollut olemassa kohta 100 vuotta. Omalta ajaltani muistan edellisen "läpilyönnin" -80 luvun loppupuolelta kun 3D VHS videoiden mukana tuli pahvisia 3D laseja. Myös tuolloin uudesta kehittyneestä tekniikasta kohkattin joka puolella. En tiedä miksi tällä kertaa, tai seuraavan 20 vuoden aikana tulisi isompi "läpilyönti"...

20 vuotta on toki täysin hatusta vedetty arvio, mutta kyllä tekniikka on vähän erilaista jo nyt kuin se oli VHS aikaan. Esim. nämä teattereiden HFR 3D leffat on ihan katsottavia (IMHO). Mutta jonkinlaista lasitonta/toisenlaista 3D tekniikkaa mielestäni protottiin jokin aika sitten, joten kaiketi jonkilaista uutta kehitetetään koko ajan.
Varmasti on erilaista kuin silloin. Samalla tavoin uskottiin 30 vuotta sitten. Tekniikka kehittyy jatkuvasti ja se mitä tänään uskotaan olevan viimeistä huutoa, on huomenna antiikkia. 3D on tästä oikein hyvä esimerkki. Se tulee, se menee. Se tulee uudestaan, vai tuleeko?

1226.12.2014 07:59

No empä tiedä onko noi kovin katsottavia vieläkään. En aio enää mennä jatkossa 3D näytäntöihin. Ne rikkoo immersion todella pahoin ja häiritsee uppoutumista leffaan.


-Reko

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto