AfterDawn: IT-alan uutiset

Sony DDoS-hyökkää sadoilla koneilla tiedostonjakajiin

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 11.12.2014 16:03 Kommentteja (2)

Sony DDoS-hyökkää sadoilla koneilla tiedostonjakajiin Sony on saanut tarpeekseensa elokuviaan jakavista tahoista. Parin viikon takaisissa tiedostomurroissa hakkerit saivat käsiinsä Sonyn elokuvamateriaalia teratavuittain.
Guardians of Peace (#GOP) -niminen ryhmä kertoi saaneensa käsiksi kaiken Sonyn sisäisen datan ja on pyrkinyt kiristämään elokuvayhtiötä dataa vastaan. Sony kuitenkin taistelee julkaisemattomien elokuvien jakamista vastaan.

Recoden mukaan yhtiöllä on satoja tietokoneita Aasiassa, joilta se lähettää ns. palvelunestohyökkäystä palveluihin, jotka jakavat laittomasti Sonyn dataa. Palvelunestohyökkäyksillä (Distributed Denial of Service, DDoS) jumitetaan tiedostoa jakavia palveluita ja siten hidastetaan varastetun datan levittämistä.

Sonylta varastetusta datasta oletetaan löytyneen viime aikoina jakoon ilmestyneet viisi elokuvaa, joista vain yksi on julkaistu virallisesti. Elokuvia jaetaan internetissä DVD Screener -muodossa, jotka on tarkoitettu promootiomateriaaliksi ja kriitikoille.

Myös Pohjois-Korean osallisuutta tapaukseen on epäilty, mutta ainakaan CIA ei usko sen osallistuneen murtoon.

Tägit: Sony tietomurto DDOS
Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

112.12.2014 1:12

KAUHEETAA...elokuva on ryöstetty, hälyttäkää palokunta ja naapurin pekka ja paikallinen parturi.

212.12.2014 8:41

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
KAUHEETAA...elokuva on ryöstetty, hälyttäkää palokunta ja naapurin pekka ja paikallinen parturi.
ja CIA kiduttamaan että saadaan selville miksi veitte... :p.

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto