AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft nousi maailman toiseksi arvokkaimmaksi yritykseksi

Kirjoittaja Valtteri Ahonen (Google+) @ 14.11.2014 13:43 Kommentteja (5)

Microsoft nousi maailman toiseksi arvokkaimmaksi yritykseksi Bloombergin mukaan Microsoft on noussut öljyjätti ExxonMobilin ohi maailman arvokkaimpien yritysten listalla.
Tämän myötä Microsoft on listattu maailman toiseksi arvokkaimmaksi yritykseksi noin 408 miljardin dollarin markkina-arvolla. Edelle pääsee vain Apple yli 660 miljardin arvolla.

Tilanteen muutokseen vaikutti sekä Microsoftin erittäin hyvä tulos että pitkään jatkunut öljyn hinnan painuminen, joka on syönyt ExxonMobilin arvosta lähes 50 miljardia dollaria.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

114.11.2014 14:25

Miten muistelisin Windows Vistan julkaisun aikoihin kun jotkut hätäisimmät etelämantereen asukit alkoivat jo käyttiksen heikon menestymisen myötä povaamaan sitä viimeistä naulaa Microsoftin arkkuun. No joillakin nyt ei ole suhteellisuudentajua koskaan ollutkaan.

215.11.2014 1:31

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti denalady:
Miten muistelisin Windows Vistan julkaisun aikoihin kun jotkut hätäisimmät etelämantereen asukit alkoivat jo käyttiksen heikon menestymisen myötä povaamaan sitä viimeistä naulaa Microsoftin arkkuun. No joillakin nyt ei ole suhteellisuudentajua koskaan ollutkaan.

Linux foorumeilla on myös aina muutamia hihhuleita, jotka kirjoittelee vuosi toisensa perään kaikki negatiiviset Microsoftiin liittyvät uutiset ja hihittelee ja yrittää levittää omaa epistolaansa MS:n kuolemisesta. Surkuhupaisa lukea vuosikausia vanhoja ketjuja.

Hitto mitä idiootteja. Vielä isommiksi idiooteiksi heidät tekee se, että kenen etu oikeasti olisi, että yksi maailman isoimmista softataloista lopettaisi kehittämisen kokonaan?! Eivät oikein taida tajuta, että se olisi valtava naula arkkuun koko ns. pc-konseptille.

315.11.2014 7:01

Vaikka Windows on Microsoftin tuote niin ei se tarkoita että "kaikki" Microsoftin tulot tulevat Windows tuotteista.

415.11.2014 10:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti qwerty83:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti denalady:
Miten muistelisin Windows Vistan julkaisun aikoihin kun jotkut hätäisimmät etelämantereen asukit alkoivat jo käyttiksen heikon menestymisen myötä povaamaan sitä viimeistä naulaa Microsoftin arkkuun. No joillakin nyt ei ole suhteellisuudentajua koskaan ollutkaan.

Linux foorumeilla on myös aina muutamia hihhuleita, jotka kirjoittelee vuosi toisensa perään kaikki negatiiviset Microsoftiin liittyvät uutiset ja hihittelee ja yrittää levittää omaa epistolaansa MS:n kuolemisesta. Surkuhupaisa lukea vuosikausia vanhoja ketjuja.

Hitto mitä idiootteja. Vielä isommiksi idiooteiksi heidät tekee se, että kenen etu oikeasti olisi, että yksi maailman isoimmista softataloista lopettaisi kehittämisen kokonaan?! Eivät oikein taida tajuta, että se olisi valtava naula arkkuun koko ns. pc-konseptille.
Totta. Vaikka itsekin linukkapiireissä liikun niin olen kyllä sitä mieltä että ms kammetaan alas vasta kun oikea vaihtoehto linux-piireistä löytyy. Ja tämä tarkoittaa oikeasti parempaa käyttistä.

Okei, steam on tullut ja spotify, ms julkaisi juuri .netin avoimella koodilla yms. mutta omasta mielestäni kaikkien kuluttajien mieleen linukka on vasta kun terminaalinkäytöstä pääsee kokonaan irti. Se vaatii ohjeiden uudelleenkirjoittamista aika paljon. Muutoinkin esim. ubuntun sovelluskauppa voisi olla kauniimmin toteutettu, eli visuaalinen silmäkin saisi kyllä kehittyä työpöydistä itse ohjelmiinkin.

515.11.2014 17:37
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prezo:
niin olen kyllä sitä mieltä että ms kammetaan alas vasta kun oikea vaihtoehto linux-piireistä löytyy. Ja tämä tarkoittaa oikeasti parempaa käyttistä.

MS liikevaihdosta vain osa tulee OS lisensseistä, sillä menestyksellä merkityksensä, mutta ilman niitäkin MS voi keikkua aika korkealla tällä listalla, ja voi olla että nyky arvostus on laskettu sillä oletuksella että MS ei tule jatkossa oleen valta OS, ja vaikka perinteisellä PC puolella säilyisi asemassia, niin se ei enään niin ratkaisevaa. kuin aikoinaan

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Vaikka Windows on Microsoftin tuote niin ei se tarkoita että "kaikki" Microsoftin tulot tulevat Windows tuotteista.
Nimenomaan ja enään se muu ei ole täysin riippuvainen työpöytä winkkarin menestyksestä.

Aijemmin MS piti pillkoa (sattumalta Exxon on uutisessa), nyt sille tuskin ulkoista painetta ulkoa, tosin omistajat tai yhtiö voivat jossain vaiheessa lämmetä selalisella.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto