Apple käynnisti robotit: Kahlaa nettiä tuntemattomasta syystä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.11.2014 15:32

Apple käynnisti robotit: Kahlaa nettiä tuntemattomasta syystä Hollantilainen web-kehittäjä Jan Moesen on huomannut Applen aloittaneen verkkosivujen kahlaamisen omilla boteillaansa. Tällä hetkellä ei vielä oikein tiedetä miksi Apple on käynnistänyt bottinsa, mutta spekulaatioita aiheen ympärillä liikkuu.
Ensimmäisen kerran Googlen Go-ohjelmointikielellä toteutettuihin Apple-botteihin törmättiin 15. lokakuuta. Sen jälkeen roboteista ei tehty havaintoa muutamaan viikkoon, kunnes marraskuun alussa ne käynnistettiin uudelleen. Kyseessä voi olla jokin Applen "virallinen" hanke, jonka hedelmiä on tarkoitus hyödyntää jossakin palvelussa tulevaisuudessa, tai sitten kyse on jostakin muusta kokeiluluontoisesta projektista.

Applen ajatuksena voi olla esimerkiksi Spotlight-haun tehostaminen. IOS 8:n ja Yosemiten myötä Apple lisäsi Spotlightiin web-haun, aiemmin Spotlightilla on voinut hakea tietoa vain paikallisesti. Verkon kahlaamisesta kerääntynyttä dataa voidaan tietysti hyödyntää myös vaikkpa Sirissä, josta on puhuttu joissain yhteyksistä uutena tapana hakea tietoa mobiilissa.Vuosi sitten Apple osti Twitter-analytiikkaan erikoistuneen Topsyn, joten Cupertinossa tuntuu heränneen kiinnostus netin informaatiosisältöihin ja niiden analysointiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto