Taylor Swift jätti Spotifyn, suoratoistopalvelu kommentoi lyriikoilla

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 3.11.2014 19:02 Kommentteja (10)

Taylor Swift jätti Spotifyn, suoratoistopalvelu kommentoi lyriikoilla Poptähti Taylor Swift on tehnyt odottamattoman liikkeen, joka saattaa kismittää faneja. Nuorisotähti on poistanut koko tuotantonsa Spotify-suoratoistopalvelusta, kerrotaan Spotifyn blogissa.
Spotifyn virallisessa blogissa voivotellaan, että rakkaus lopahti maailman yhteen suosituimmista suoratoistopalveluista. Blogissa kerrotaan – hassunhauskasti neidin lyriikoilla säestettynä &ndash että Taylor Swiftin musiikki oli erittäin suosittua Spotifyssä ja sen toivotaan pian saapuvan takaisin. Lisäksi loppuun on koostettu soittolistat, joiden biisien nimistä koostuu Taylor Swiftille sanoma.

Swiftin uusin albumi 1989 on loistanut poissaolollaan Spotifyssä, mutta aiemmin muuta tuotantoa on voinut kuunnella. Hänen mukaansa piratismi on syönyt musiikkiteollisuutta ja artistien tuloja liikaa. Hänen kannanottojaan musiikkiteollisuudesta on ruodittu myös mediassa paljon.Taylor Swift tai hänen levy-yhtiö ei ole toistaiseksi kommentoinut asiaa.

Tägit: Spotify
Edellinen Seuraava  

10 kommenttia

13.11.2014 21:12

ehkä ihmiset ei halua ostaa tiettyjen artistien tuotantoa kun sitä kuulee radiosta keskimäärin 2-3 tunnin välein kolme kuukautta putkeen soittolistarynkytyksen ansiosta?

23.11.2014 21:55

Poistaa spotifystä piratismin takia? :DDDD Spotify on ainakin mun ja koko kaveriporukkani piratismin lopettanut täysin, ja nykyään maksan musiikista sen kympin kuussa ja todellakin on sen arvoista.

33.11.2014 22:21

Ihmeellistä ettei levy-yhtiöt ja artistit tajua, että jos ihmiset eivät sitä kymppiä maksa sitten Spotifystä, niin eivät he luultavasti sitä albumiakaan osta, vaan kuuntelevat jollain muilla keinoin. Toki edelleenkin on poikkeuksia, mutta vähenevissä määrin.

44.11.2014 02:09

Miten Spotify liittyy lisääntyneeseen piratismiin ja tulojen syöntiin? Kuunteleeko Spotifyn käyttäjät biisejä sillä silmällä et sitten lataavat albumit netistä offline toistoon, eli Spotify siten kannustaisi piratismiin?


-Reko

54.11.2014 06:43

Spotity ei lisää piratismia, se vähentää sitä. Koko ajatus Spotifysta poistamiseen perustuu siihen että luulaan että saadaan myytyä "tuotetta" kovemmallakin hinnalla muualta. Ajatelkaa nyt, eli laillisesta paikasta poistetaan saatavuus koska se muka lisää piratismia. Häh?

Vain "idiootit" luulevat että kuluttaja suostuu maksamaan ylihintoja, odottaa pitkiä aikoja saatavuutta tai hyväksyy sen että se tuote ei oikein tahdo toimia halutulla tavalla.

Hinta, saatavuus ja laatu/toimivuus on ne kolme tekijää jotka pitää olla kunnossa kaikissa myytävissä tuotteissa. Tämä tuntuu olevan aivan ylivoimainen käsite ymmärrettäväksi viihdeteollisuudelle. Viihde kun ei ole edes pakollista ostettavaa eli sen voi jättää kokonaan pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.11.2014 @ 06:48

64.11.2014 09:23

Artistien muuttoliike Spotifystä on lopettanut jo aikaisemmin oman tilaukseni. Ei sillä, että Taylor Swift minun päätökseeni olisi vaikuttanut. Kuitenkin jatkuva albumien katoaminen, tai niiden katoamisen pelko, tekee tilauksesta aika epävarman.

Idea suoratoistosta on hyvä: ei tarvitse säilöä musiikkia omalla koneella ja voi tehdä soittolistoja yms. Levyhyllystä musiikki ei niin vain katoa, ja jos levy menee rikki tai kovalevy hajoaa niin varmuuskopiointi on mahdollista (oli laillista tai sitten ei).

Sama ongelma on kyllä suurempi Netflixin puolella. Lapset haluaa katsoa jonkin tietyn ohjelman ja sitäpä ei sitten ole enää saatavilla. On hienoa, että uutta sisältöä tulee mutta vanhatkin voisi säilyä.

Seuraavaksi sitten tapellaankin yhtiöiden kesken siitä, kenellä yksin on oikeus Disneyn ohjelmiin ja kuka saa näyttää ensimmäisenä ja ainoana supersuositun sarjan jaksot. Kuluttaja saa tilata useamman suoratoistopalvelun tämän seurauksena. Ongelmia on siis ratkaistu mutta uusia on tullut tilalle.

74.11.2014 10:21
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Numsu:
Poistaa spotifystä piratismin takia?

Mistä noin päättelit?

Spotifyn usein sanotaan pyrkivän / vaikuttavan juuri päinvastoin. Kuten kirjoitit kaveripiirisi kohdalla tapahtuneen.

En yllättyisi jos jakelusta poisto jopa lisäisi kyseisen artistin teosten luvatonta kopiontia. voi myös lisätä virallista kopio myyntiäkin.

84.11.2014 14:14

Siinäs poistavat Spotifystä biisinsä, ihemettelevätpähän rauhassa kun ei sitäkään killinkiä heru enää, kun porukat lataa baysta loputkin heidän biisit...

95.11.2014 23:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Hate029:
Artistien muuttoliike Spotifystä on lopettanut jo aikaisemmin oman tilaukseni. Ei sillä, että Taylor Swift minun päätökseeni olisi vaikuttanut. Kuitenkin jatkuva albumien katoaminen, tai niiden katoamisen pelko, tekee tilauksesta aika epävarman...

No jaa. Kyllä minusta sisältöä on tullut koko ajan enemmän. Joskus harvakseltaan huomaan, että jokin biisi on häipynyt, mutta monesti löytynyt parin kuukauden sisään uudestaan palvelusta.

Nöyrtyihän se Metallica myös lopulta. Kovasti uhittelivat, etteivät tule koskaan suoratoistopalveluihin. Söivät kuitenkin sanansa.

Onhan tuo jo täälläkin uutisoitu, että Spotifyllä tienaa enemmän kuin iTunesilla.
http://www.neowin.net/news/spotify-stre...sts-than-itunes

Itse olen huomannut, että nykyään ostan levyn vain silloin jos artisti oikeasti on käytännössä katsoen täysin tuntematon. Joku esim. Taylor Swiftin (en kyllä edes häntä kuuntele) tyyppinen häviäminen palvelusta ei todellakaan saa meikäläistä ostaan hänen levyjään.

Kuten jo muutama muukin maininnut, niin olen myös aika vakuuttunut, että tuo veto vain lisää piratismia. Toki muutamat varmasti ostaakin sen levyn, mutta vain ne jotka oikeasti on faneja ja kärsii jonkinsortin korvamadosta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.11.2014 @ 23:08

1011.11.2014 19:23
spam
Vahvistamaton

Syy kuuelma
fin.afterdawn.com/uutiset/artikkeli.cfm/2014/11/11/spotify-taylor-swift-kritiikki-rojalti-maksu

Lainaus:
Syy oli kuulemma se, että ei ole reilua pyytää faneilta maksua iTunes-latauksista tai CD-levyistä, koska saman musiikin he voisivat kuunnella yhtä hyvin ilmaiseksi Spotifysta.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto