AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoftilta huikea tarjous: Rajattomasti pilveä noin 10 eurolla kuussa

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 27.10.2014 19:56 Kommentteja (11)

Microsoftilta huikea tarjous: Rajattomasti pilveä noin 10 eurolla kuussa Microsoft on päättänyt selvästi olla ykkönen pilvitallennuspalveluissa, sillä yhtiö on poistanut tallennustilarajoitukset kokonaan Office 365 Homen, Personalin ja Universityn tilaajilta. Pari kuukautta sitten Microsoft kasvatti Office-tilaajien tallennustilan määrän teratavuun.
Microsoftin hinnoittelumalli on erittäin houkutteleva: tilaamalla yksityiskäyttöön tarkoitetun Office 365 Personalin, saa rajattomasti pilveä seitsemän euron kuukausihintaan (tai vieläkin edullisemmin tilaamalla palvelun vuodeksi kerrallaan, 69 €/vuosi). Maksimissaan viiteen tietokoneeseen asennettavan Office 365:n kuukausimaksu on 10 euroa.

Rajattoman tallennustilan hinta vastaa suunnilleen samaa kuin mitä Google ja Dropbox veloittavat teratavun tallennuskapasiteetista, kun Office-sovelluksille ei lasketa mitään arvoa. Google Drivessa 30 teratavun tallennustila maksaa noin 300 dollaria kuukaudessa. Office 365:n käyttäjille rajaton tallennustila tulee käyttöön seuraavien kuukausien aikana, mutta mikäli sille olisi tarvetta jo nyt, niin kannattaa käydä ilmoittautumassa Microsoftille.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

11 kommenttia

127.10.2014 20:45

Juu ihan hyvä määrä mutta uppi on välillä onedriveen niin hidasta että ihmettele jos joku saa tuonne edes tuon teran ängettyä tavaraa tällä vuosituhannella.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

227.10.2014 20:57

Voi pojat kun otsikko kuulosti hyvältä.

327.10.2014 22:42

NSA:lta on tainnu tulla mukavat sponsorirahat, kun näin halvalla lähtee :)
Itse en edes tarvitse enempää kuin sen 50 gigaa mitä Megasta saan, joten eipä tuolla ole väliä.
Ihan tässä mietin vaan, että mitä sinne pilveen oikeen tungetaan, jos tarvitaan teratavuittain tilaa. Itsellä ainoat, joiden olisi edes mahdollista viedä niin paljon tilaa ovat pelit ja sovellukset ja niitä tuskin kukaan lähtee varmuuskopioimaan pilveen. En millään saisi edes yhtä teraa pilveä kulutettua, vaikka siirtäisin kaikki ikinä kuvaamani videot ja kuvat sekä tekemäni tiedostot pilveen.428.10.2014 00:27

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti ProfaneX:
Voi pojat kun otsikko kuulosti hyvältä.
Älä muuta sano^^

-Reko

528.10.2014 00:28

Lainaus:
Ihan tässä mietin vaan, että mitä sinne pilveen oikeen tungetaan, jos tarvitaan teratavuittain tilaa.

99% ihmisistä tunkee hyvinkin vähän, sen takia juuri on helppo markkinoida rajatonta tallenustilaa. Rajaton kuulostaa paremmalta kuin vaikkapa 100 gigaa, vaikka suurin osa käyttäjistä ei koskaan käyttäisi edes sitä 100 gigaa.

las ballenas son el camino

628.10.2014 01:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

Ihan tässä mietin vaan, että mitä sinne pilveen oikeen tungetaan

Tähän kaikkien pilvipalvelutuottajien tarjonta perustuu oli sitten Microsoftin, Applen, Google tai vaikka Dropbox.
Tila voidaan tarjota koska suurin osa (miljoonat)käyttää siitä kuitenkin vain minimaalisen osan. Silloin ei ole väliä vaikka osa käyttäisi paljon.
Sama on vaikka kuntosaleissa, joissa paljon käyttävien laskennallinen kustannus on suurempi kuin maksettu hinta, mutta koska useimmat käyttävät salia kuukausimaksulla vain harvoin on koko homma kannattavaa.

Itselläkin OneDrive on 1TB+20GB+15GB ja näyttää vapaata tilaa olevan 1,03TB, joten ei suurta riskiä MS:lle vaikka saisinkin rajoittamattomat tilan
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2014 @ 01:50

728.10.2014 08:02

Pitäiskö tehdä testi kuinka paljon tuonne oikeasti menee kamaa. Vois rueta uploadaan 24/7 jotain satunnaista dataa tonne :D

828.10.2014 09:25
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _-Jaska-_:

Ihan tässä mietin vaan, että mitä sinne pilveen oikeen tungetaan, jos tarvitaan teratavuittain tilaa. Itsellä ainoat, joiden olisi edes mahdollista viedä niin paljon tilaa ovat pelit ja sovellukset ja niitä tuskin kukaan lähtee varmuuskopioimaan pilveen.

Varmuuskopiointiin voi tarvita reilusti tilaa, no jonkin sadan gigatavun asemalla varustetun läppärin varmuuskopionti ei ihan kuukaudessa syö teratavua (ja yhden nopeuskin asettaa rajoituksia täyttymiselle, joillain enemmän kuin toisilla), vaikka käyttö "ahkeraa", mutta jos useampia laite ja sitä sisältöä enemmän, niin alkaa sitä tilaa kuluun aikaa myöten ja esim jos videoita kuvailee niin gigatavuja hupenee nopeaan tahtiin.

Paikallisen varmuuskopion rinnalle tilan puolesta käypä. Toinen asia sitten miten sinne noin laajasti sisältö uskaltaa pistää, kun lisäksi näissä tuppaa oleen tukematta perinteiset rajapinnat.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti partila:

Tila voidaan tarjota koska suurin osa (miljoonat)käyttää siitä kuitenkin vain minimaalisen osan. Silloin ei ole väliä vaikka osa käyttäisi paljon.

Mutta siitä minimaalisesta osasta tulee kustannuksia paljon enemmän, lisäksi se on myös ison tilan myynnistä pois.
Se tasoittaa että on Onedrivessa ollut ainakin aijemmin muitakin rajoituksia kuin kokonaistila.

928.10.2014 11:18

Lainaus:

Varmuuskopiointiin voi tarvita reilusti tilaa, no jonkin sadan gigatavun asemalla varustetun läppärin varmuuskopionti ei ihan kuukaudessa syö teratavua (ja yhden nopeuskin asettaa rajoituksia täyttymiselle, joillain enemmän kuin toisilla), vaikka käyttö "ahkeraa", mutta jos useampia laite ja sitä sisältöä enemmän, niin alkaa sitä tilaa kuluun aikaa myöten ja esim jos videoita kuvailee niin gigatavuja hupenee nopeaan tahtiin.


Jos lähdetään oletuksesta, että kaikki laitetaan pilveen, mitä ikinä pystytään, niin saahan sitä tilaa menemään. Kuitenkin, jos varmuuskopioinnista puhutaan, niin lähinnä puhutaan videoista ja kuvista. Levykuvaa windowsista sinne ei ole mitään järkeä laittaa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 28.10.2014 @ 11:18

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

1028.10.2014 11:45
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
jos varmuuskopioinnista puhutaan, niin lähinnä puhutaan videoista ja kuvista.

Totta, monella varmaan tavumäärällisesti isoimmat

Yllättävän ison siivun voi harrastajalla viedä erilainen sekalainen tavara, niistä =>100kt tiedostoista kumulatiivisesti aikaamyöten kiertyy paljon.
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
Levykuvaa windowsista sinne ei ole mitään järkeä laittaa.

Jos perinteisestä levynkuvasta puhe, niin tosiaan ,kovin käytännöllistä se ei ole, mutta jos rajattomasti riittävän turvallista tilaa, niin miksei sellaisiakin sinne joku voisi arkistoida, tilan sijaan enemmän käytännön haasteita.

1131.10.2014 07:55

En ole selvittänyt mitä rajoituksia tuossa on (jos on), mutta hyvältähän tuo kuulostaa. Tilalle todella on tarvetta. Tietenkään näihin ei mitään sellaista kannata laittaa, joka oikeasti on yksityistä. Mutta ihan sellaistakin materiaalia gigoittain riittää kyllä, josta varmuuskopiot on hyvä olla, eikä sen päätyminen NSA:lle haittaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto