Miljoonien Dropbox-tilien tiedot päätyivät varkaiden käsiin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 14.10.2014 07:59 Kommentteja (3)

Miljoonien Dropbox-tilien tiedot päätyivät varkaiden käsiin Pastebin-verkkopalvelussa on julkaistu satoja Dropbox-pilvipalvelun käyttäjien kirjautumistietoja. Vuotajan mukaan hänen hallussa on yhteensä seitsemän miljoonan käyttäjän kirjautumistiedot, joita hän aikoo julkaista sitä mukaa kun hän saa bitcoin-lahjoituksia.
Dropboxin edustajan mukaan palvelua ei ole kuitenkaan murrettu, vaan käyttäjien tiedot on onnistuttu kähveltämään kolmansien osapuolien tarjoamien palveluiden kautta. Yhtiön mukaan hyökkääjä on aiemmin yrittänyt kirjautua vuodettuihin käyttäjätileihin, minkä havaitsemisen jälkeen käyttäjätilien salasanat uusittiin. Dropboxin mukaan vuodetut salasanat ovat ehtineet jo vanheta.

Business Insider huomauttaa, että salasanojen uusiminen koskee vain Pastebin-palvelussa julkaistuja tietoja. Jos vuotaja puhuu totta, saattaa hänellä olla vielä hallussa miljoonia toimivia käyttäjätunnus-salasana-pareja. Dropbox ei kertonut monenko käyttäjän salasanat on uusittu.Viime viikolla noin 200 000 Snapchat-viestiä vuoti kolmannen osapuolen palvelun kautta.

Päivitys. Selvennetty uusittuja salasanoja koskevaa kohtaa.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

114.10.2014 11:24

Uutiseen vois ehkä lisätä tämän:
https://blog.dropbox.com/2014/10/have-y...p-verification/

214.10.2014 14:51

Olipa taas huonoja salasanoja tyypeillä.

No onneksi kaksivaiheinen kirjautuminen on saatavilla, joten eipä hätää. Eikä mun vahvoja salasanoja ole missään näissä listoissa koskaan ollut :)314.10.2014 16:42

Tuollaisten palveluiden kuten Onedrive dropbox jnejne.. kanssa ei todellaan pitäisi peleillä salasanan laadulla ja vähän katsoa mihin sen antaa...

Tosin sillä salasanan pituudella ei ole merkitystä siinäkohtaa jos annat sen väärään paikkaan...

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto