Samsungin voitot kutistuivat 60 prosenttia Q2/2014

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 7.10.2014 07:39 Kommentteja (9)

Samsung paljasti karmaisevat luvut: Alamäki alkoi jo Samsung on tuttuun tyyliinsä kertonut sijoittajille menneen kvartaalin tulosennusteensa, mutta tällä kertaa tarjolla poikkeuksellisen karmaisevaa luettavaa korealaisyhtiön kannalta. Pari vuotta kestänyt mahtava voittoputkin kääntynyt jyrkkään laskuun: heinä-syyskuun operatiivisen voiton arvioidaan olevan peräti 60 prosenttia alhaisempi kuin vuosi sitten.
Operatiivisen voiton arvioidaan olevan haarukassa 3,9–4,3 biljoonaa wonia (n. kolme miljardia euroa), kun se vielä vuosi sitten oli 10,2 biljoonaa wonia (7,6 miljardia euroa). Liikevaihto kutistui vuodentakaisesta 59 biljoonasta wonista 46,0–48,0 biljoonaan woniin (n. 35 miljardia euroa). Samsungin Electronics -konsernin koko tulos on voimakkaassa riippuvuus suhteessa sen mobiiliyksikön tuloksen kanssa: yli puolet liikevaihdosta ja noin 70 prosenttia liikevoitosta on peräisin Galaxy-puhelimien ja -tablettien myynnistä.

Näin ollen myös heikon kehityksen taustalla on mobiililaitteiden heikentynyt myynti. Samsung on kohdannut kovenevaa kilpailua erityisesti hintahaitarin alapäässä, jossa intialaiset ja kiinalaiset valmistajat ovat kasvattaneet markkinaosuuksiaan. Apple taas antaa kovan vastuksen ylemmässä hintaluokassa, joten Samsung on joutunut etsimään paikkaansa näiden segmenttien välimaastossa. Samsungilla on ollut vaikeuksia tarjota keskihintaisiin puhelimiin ominaisuuksia, joita ei löytyisi jo paljon edullisimmista malleista.

Samsungin Bloombergille lähettämän kommentin mukaan puhelimien kappalemääräinen myynti olisi kasvanut, mutta samaan aikaan yhtiö on panostanut enemmän markkinointiin ja joutunut tinkimään laitteiden hinnoista. Samsungin mukaan se kehittää parhaillaan tuotteita, joissa hyödynnetään uusia materiaaleja ja muotoilua. Kehitteillä on uusia tuotteita keskihintaisiin ja alemman hintaluokan segmentteihin.

Kesällä Samsung varoitti loppuvuoden olevan yhtiölle erittäin vaikea. Rahoituspalveluita tarjoava Samsung-ryhmään kuuluva Samsung Securities piti myös Samsungin Galaxy-laitteita epäkiinnostavina.

Samsungilla toivotaan, että Galaxy Note 4 stabilisoisi yhtiön mobiililiiketoiminnan tuloksen. Jää kuitenkin nähtäväksi valitsevatko kuluttajat sen vai esimerkiksi Applen iPhone 6 Plussan.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.10.2014 07:58

Luulisi, että jokaisella puhelinvalmistajalla alkaisi alamäki. Eihän nuihin puhelimiin tule enään mitään uutta, josta olisi oikeesti hyötyä sen verran että siitä kannattee maksaa 600e. Galaxy Note 2:lla jo toimii Netflicks sulavasti ja muut tarpeelliset sovellukset mitä on käyttänyt, fullhd näytölle ei ole ollut juuri tarvetta. Ehkä kun yhdistää TeamViewerillä PC:hen, niin siitä voisi olla hyötyä, mutta ihan hyvin se scaalauksella toimii myös. Jos haluaa puhelimeen jotain uutta, niin helpompaa vaihtaa kuoret. Jos uusiin puhelimiin tulis 2-3 kertainen akunkesto, niin sillon olisi jopa kiinnostusta ostaa uusi puhelin, mutta tuskin on parantumassa.

27.10.2014 08:21

Ihme kohu-uutisointia ja yllättäen Manulta taas. Puhelinten ja tablettien osuus voitosta on yli 60%, ei yli 70%. Pitkänen on selvästi omenamiehiä ja se näkyy kyllä Sampan uutisissa, mutta voisi sentään yrittää uutisoida asiallisesti aiheesta.


Miten niin Manulta ja taas?
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...me_kopioida_sen

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.10.2014 @ 08:28

37.10.2014 09:31

Joskus se notkahdus on pakko tulla, se on fakta. Mutta itsellä omana puhelimena on S2 (se alk.per) ei plus-versio ja on nyt yli 5-vuotta minulla ollut ja toimii mainiosti. Eli ei ne "sampat" nyt ihan huonoja ole.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

47.10.2014 10:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Ihme kohu-uutisointia
Talousluvuissa -60% on aina "kohuotsikon" arvoinen, oli kyseessä sitten Samsung, Nokia, Apple tai paikallinen R-kioski.

57.10.2014 10:02

Eh, mikä klikki otsikko..

67.10.2014 11:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Talousluvuissa -60% on aina "kohuotsikon" arvoinen, oli kyseessä sitten Samsung, Nokia, Apple tai paikallinen R-kioski.
Jännä homma miten muut sivustot kykenevät uutisoimaan tuostakin aiheesta ihan asiallisesti.

Tässä vertailun vuoksi Nokian 60% pudotus uutisoituna vuonna 2011:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...lattya_vahemman

77.10.2014 11:58
masteri1
Vahvistamaton

Kylläpä karmaisee, vain 3 miljardia voittoa enää!

Älypuhelinten niin sanottu kulta-aika alkaa olla ohi. Jo halvemmankin pään laitteet pyörittävät selainta, sovelluksia ja vaativampiakin pelejä sujuvasti, niin ei ole mikään ihme että voitot alkavat hiipua. Myös edellisten sukupolvien lippulaivat ovat yhä käyttökelpoisia, ja voisi sanoa että oikeastaan Samsung Galaxy S2:sta alkaen ei pitäisi olla varsinaista tarvetta päivittää uudempaan.

Olisin suorastaan ihmeissäni jos Samsung tai mikään muu Android valmistaja takoisi yhä suurempia voittoja.

87.10.2014 16:50

Jospa useammat laitevalmistajat kokisivat saman tai vielä dramaattisemman laskun ihmisten tajutessa päivittämisen turhuuden niin valmistajat saattaisivat jopa alkaa panostaa kehitykseen uudelleen. Uuden PC:n ja luurin viime vuonna laittaneena ei varmaan tarvitse 3-5 vuoteen paljon miettiä laitehankintoja, ellei puhelimen akku simahda tai tapahdu jotain mullistavaa.

97.10.2014 17:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Tässä vertailun vuoksi Nokian 60% pudotus uutisoituna vuonna 2011:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...lattya_vahemman
Tässä on se ero, että Samsungin kohdalla pudotus oli suurempi kuin odotettiin, kun taas linkkaamassasi uutisessa Nokian tulos oli odotuksia parempi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista Verkkokauppa.com Ale - lista parhaista tarjouksista (17.6.2019 19:00)
Verkkokauppa.comilla on nyt käynnissä isompia kampanja. Alennuksia löytyy tietokoneista, puhelimista, televisioista ja paljon muista tuotteista. Kampanja on voimassa 17.6. - 30.6. välisenä aikana. ....
Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan Huawein perustaja ennustaa – Huawein liiketoiminnalta katoaa pohja kokonaan (17.6.2019 18:10)
Huawein toimitusjohtaja ja perustaja Ren Zhengfein mukaan yhtiö on tähän mennessä aliarvioinut Yhdysvaltojen asettamien pakotteiden vaikutuksen liiketoimintaan. Zhengfein arvion mukaan Huawei ....
Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna Apple siirtyy 5G-aikaan – Qualcommin modeemit kelpaavat jälleen ensi vuonna (17.6.2019 17:34)
Apple siirtyy ensi vuonna 5G-aikaan, kertoo analyytikko Ming-Chi Kuo. Qualcommin ja Samsungin toimittamat 5G-piirit löytyvät kaikkein kalleimmista malleista, joiden näyttöjen koot ovat 5,4 ja 6,7 tuumaa. ....
Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä Jos GPS rikkoontuu, Yhdysvallat kärsii miljardin dollarin edestä tappioita joka päivä (17.6.2019 09:40)
Tutkimuslaitos RTI International on selvittänyt Yhdysvaltojen hallinnon alaisuuteen kuuluvan National Institutes of Standards and Technologyn (NIST) toimeksiannosta kuinka suuri taloudellinen ....
Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö Huawein älypuhelinmyynti romahtaa – Markkinoille syntyy jopa 60 miljoonan puhelimen tyhjiö (17.6.2019 05:40)
Yhdysvaltojen asettamat pakotteet Huaweita vastaan voivat kirpaista pahemman kerran. Bloombergin tietojen mukaan Huawei odottaa sen kansainvälisen älypuhelinmyynnin laskevan peräti 40–60 prosentilla ....

Uutisarkisto