> > Samsungin voitot kutistuivat 60 prosenttia Q2/2014 - AfterDawn
 
AfterDawn: IT-alan uutiset

Samsungin voitot kutistuivat 60 prosenttia Q2/2014

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.10.2014 07:39 Kommentteja (9)

Samsung paljasti karmaisevat luvut: Alamäki alkoi jo Samsung on tuttuun tyyliinsä kertonut sijoittajille menneen kvartaalin tulosennusteensa, mutta tällä kertaa tarjolla poikkeuksellisen karmaisevaa luettavaa korealaisyhtiön kannalta. Pari vuotta kestänyt mahtava voittoputkin kääntynyt jyrkkään laskuun: heinä-syyskuun operatiivisen voiton arvioidaan olevan peräti 60 prosenttia alhaisempi kuin vuosi sitten.
Operatiivisen voiton arvioidaan olevan haarukassa 3,9–4,3 biljoonaa wonia (n. kolme miljardia euroa), kun se vielä vuosi sitten oli 10,2 biljoonaa wonia (7,6 miljardia euroa). Liikevaihto kutistui vuodentakaisesta 59 biljoonasta wonista 46,0–48,0 biljoonaan woniin (n. 35 miljardia euroa). Samsungin Electronics -konsernin koko tulos on voimakkaassa riippuvuus suhteessa sen mobiiliyksikön tuloksen kanssa: yli puolet liikevaihdosta ja noin 70 prosenttia liikevoitosta on peräisin Galaxy-puhelimien ja -tablettien myynnistä.

Näin ollen myös heikon kehityksen taustalla on mobiililaitteiden heikentynyt myynti. Samsung on kohdannut kovenevaa kilpailua erityisesti hintahaitarin alapäässä, jossa intialaiset ja kiinalaiset valmistajat ovat kasvattaneet markkinaosuuksiaan. Apple taas antaa kovan vastuksen ylemmässä hintaluokassa, joten Samsung on joutunut etsimään paikkaansa näiden segmenttien välimaastossa. Samsungilla on ollut vaikeuksia tarjota keskihintaisiin puhelimiin ominaisuuksia, joita ei löytyisi jo paljon edullisimmista malleista.

Samsungin Bloombergille lähettämän kommentin mukaan puhelimien kappalemääräinen myynti olisi kasvanut, mutta samaan aikaan yhtiö on panostanut enemmän markkinointiin ja joutunut tinkimään laitteiden hinnoista. Samsungin mukaan se kehittää parhaillaan tuotteita, joissa hyödynnetään uusia materiaaleja ja muotoilua. Kehitteillä on uusia tuotteita keskihintaisiin ja alemman hintaluokan segmentteihin.

Kesällä Samsung varoitti loppuvuoden olevan yhtiölle erittäin vaikea. Rahoituspalveluita tarjoava Samsung-ryhmään kuuluva Samsung Securities piti myös Samsungin Galaxy-laitteita epäkiinnostavina.

Samsungilla toivotaan, että Galaxy Note 4 stabilisoisi yhtiön mobiililiiketoiminnan tuloksen. Jää kuitenkin nähtäväksi valitsevatko kuluttajat sen vai esimerkiksi Applen iPhone 6 Plussan.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

17.10.2014 7:58

Luulisi, että jokaisella puhelinvalmistajalla alkaisi alamäki. Eihän nuihin puhelimiin tule enään mitään uutta, josta olisi oikeesti hyötyä sen verran että siitä kannattee maksaa 600e. Galaxy Note 2:lla jo toimii Netflicks sulavasti ja muut tarpeelliset sovellukset mitä on käyttänyt, fullhd näytölle ei ole ollut juuri tarvetta. Ehkä kun yhdistää TeamViewerillä PC:hen, niin siitä voisi olla hyötyä, mutta ihan hyvin se scaalauksella toimii myös. Jos haluaa puhelimeen jotain uutta, niin helpompaa vaihtaa kuoret. Jos uusiin puhelimiin tulis 2-3 kertainen akunkesto, niin sillon olisi jopa kiinnostusta ostaa uusi puhelin, mutta tuskin on parantumassa.

27.10.2014 8:21

Ihme kohu-uutisointia ja yllättäen Manulta taas. Puhelinten ja tablettien osuus voitosta on yli 60%, ei yli 70%. Pitkänen on selvästi omenamiehiä ja se näkyy kyllä Sampan uutisissa, mutta voisi sentään yrittää uutisoida asiallisesti aiheesta.


Miten niin Manulta ja taas?
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...me_kopioida_sen

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.10.2014 @ 08:28

37.10.2014 9:31

Joskus se notkahdus on pakko tulla, se on fakta. Mutta itsellä omana puhelimena on S2 (se alk.per) ei plus-versio ja on nyt yli 5-vuotta minulla ollut ja toimii mainiosti. Eli ei ne "sampat" nyt ihan huonoja ole.


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

47.10.2014 10:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Ihme kohu-uutisointia
Talousluvuissa -60% on aina "kohuotsikon" arvoinen, oli kyseessä sitten Samsung, Nokia, Apple tai paikallinen R-kioski.

57.10.2014 10:02

Eh, mikä klikki otsikko..

67.10.2014 11:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti dRD:
Talousluvuissa -60% on aina "kohuotsikon" arvoinen, oli kyseessä sitten Samsung, Nokia, Apple tai paikallinen R-kioski.
Jännä homma miten muut sivustot kykenevät uutisoimaan tuostakin aiheesta ihan asiallisesti.

Tässä vertailun vuoksi Nokian 60% pudotus uutisoituna vuonna 2011:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...lattya_vahemman

77.10.2014 11:58
masteri1
Vahvistamaton

Kylläpä karmaisee, vain 3 miljardia voittoa enää!

Älypuhelinten niin sanottu kulta-aika alkaa olla ohi. Jo halvemmankin pään laitteet pyörittävät selainta, sovelluksia ja vaativampiakin pelejä sujuvasti, niin ei ole mikään ihme että voitot alkavat hiipua. Myös edellisten sukupolvien lippulaivat ovat yhä käyttökelpoisia, ja voisi sanoa että oikeastaan Samsung Galaxy S2:sta alkaen ei pitäisi olla varsinaista tarvetta päivittää uudempaan.

Olisin suorastaan ihmeissäni jos Samsung tai mikään muu Android valmistaja takoisi yhä suurempia voittoja.

87.10.2014 16:50

Jospa useammat laitevalmistajat kokisivat saman tai vielä dramaattisemman laskun ihmisten tajutessa päivittämisen turhuuden niin valmistajat saattaisivat jopa alkaa panostaa kehitykseen uudelleen. Uuden PC:n ja luurin viime vuonna laittaneena ei varmaan tarvitse 3-5 vuoteen paljon miettiä laitehankintoja, ellei puhelimen akku simahda tai tapahdu jotain mullistavaa.

97.10.2014 17:43

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti xbkrypt0n:
Tässä vertailun vuoksi Nokian 60% pudotus uutisoituna vuonna 2011:
http://www.puhelinvertailu.com/uutiset/...lattya_vahemman
Tässä on se ero, että Samsungin kohdalla pudotus oli suurempi kuin odotettiin, kun taas linkkaamassasi uutisessa Nokian tulos oli odotuksia parempi.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
3 kommenttia
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
9 kommenttia
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
5 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto