AfterDawn: IT-alan uutiset

Käyttäjämme testasivat Samsung Galaxy Tab S -tabletin – Kommentoi ja voita omaksi!

Kirjoittaja Petteri Pyyny (Google+) @ 3.10.2014 23:38 Kommentteja (21)

Käyttäjämme testasivat Samsung Galaxy Tab S -tabletin – Kommentoi ja voita omaksi! Etsimme loppukesästä AfterDawnin käyttäjien joukosta testaajia AfterDawnin testiryhmään. Tarkoituksena oli kerätä oikeita käyttäjäarvioita Samsung Galaxy Tab S -tabletista yhteistyössä Samsungin. Hakemusten ja Edukas.fi:n arvostelujen joukosta testiryhmään valikoitui kaksi lukijaamme, jotka ovat syksyn mittaan testailleet tablettia kotonaan.
Julkaisimme nyt testiryhmän jäsenten arviot laitteesta, jotka löytyvät näistä linkeistä:


Testiryhmän jäseniltä on tulossa vielä myöhemmin tässä kuussa ns. jälkimietteet laitteista, mutta jo nyt avaamme kilpailun, jossa kommentoimalla testiryhmään kirjoitettuja juttuja tai esittämällä kysymyksiä olet mukana arvonnassa, jossa kaikkien kommentoineiden kesken arvotaan yksi 10" versio Galaxy Tab S -tabletista

Poimintoja arvosteluista:

Samsungin uutuustabletin saamat kehut sekä ennakkotiedot asettivat kahden viikon kokeiluajalle kovat odotukset. Välitön ensivaikutelma laitteesta antoi ymmärtää, että odotuksiin pystytään vastaamaan hyvin.
--Jussi Niinisalo


Tab S suoriutui kahden viikon haasteista moitteetta. Paperilla korkea suorituskyky osoittautui joka tehtävään riittäväksi myös käytännössä.
--Jussi Niinisalo

Jussi antoi plussaa mm. näytöstä ja suorituskyvystä. Miinusta napsahti mm. muotoilusta sekä ehkä hieman yllättäen ohuiden reunusten aiheuttamista virhekosketuksista.
Suuri ja kirkas näyttö on tämän tabletin ylivoimaisesti paras ominaisuus.
--harryy


Samsung Galaxy Tab S:stä jää päälimmäiseksi mieleeni huikea näyttö, selkeä käyttöliittymä, hyvä kamera ja erittäin onnistunut muotoilu.
--harryy


harryykin oli vaikuttunut laitteen näytöstä ja muotoilukin sai häneltä kiitosta. Miinuspuolelta löytyivät mm. näytön kirkkauden automatiikan kehnohko toimiminen sekä nappien erikoinen sijoittelu muihin tabletteihin nähden.
Kiitokset testaajille arvosteluista sekä kommentoijille keskustelun avaamisesta. Jäämme odottelemaan testin jälkifiiliksiä!

Samsung Galaxy Tab S -testiryhmä on toteutettu AfterDawnin ja Samsungin yhteistyönä.

Samsung on lahjoittanut testiin tarkoitetut laitteet. Testaajille ei makseta testauksesta, mutta he osallistuvat testilaitteiden arvontaan. Arvonnan lopputulokseen ei vaikuta testin sisältö.

Samsung ei vaikuta arvioijien testaustuloksiin mitenkään. AfterDawn muokkaa testaajien testiraportteja luettavuuden osalta, ei sisällön osalta. Laitetesteissä esitetyt väitteet, tulokset ja mielipiteet ovat testaajien omia.


Arvomme kaikkien Tab S -testejä kommentoineiden, rekisteröityneiden käyttäjiemme kesken yhden Samsung Galaxy Tab S -tabletin. Arvonta suoritetaan marraskuussa 2014 ja arvontaan osallistuvat kaikki 1.11.2014 mennessä lähetetyt kommentit. Otamme yhteyttä voittajaan palveluumme rekisteröidyn sähköpostiosoitteen kautta.

Edellinen Seuraava  

21 kommenttia

14.10.2014 5:43

Jaha, taas Afterdawn mainostaa Samsungia.

No, itse tässä vastikään jouduin avustamaan tällasen käyttöönotossa. Itsellä ei noussut mikään ominaisuus mieleen mitenkään erityisenä, enemmän tai vähemmän yhtä laadukkaita tabletteja löytyy muiltakin. Enemmänkin jäi mieleen kaksi kovasti negatiivista puolta: Samsungin TouchWiz on edelleen rumaa, raskasta paskaa ja tuommoset kiinteät napit on äärettömän häiritsevät. Jos tuota tablettia pitää pystyasennossa, esim. kirjaa tai sarjiksia lukiessa tmsp., niin sitä tulee väkisinkin sohittua noita näppäimiä tai sitten joutuu pitämään tabletista kiinni hankalasti painopisteen ylä- tai alapuolelta.

Itsellä on vanha ja kapinen Acer Iconia Tab A500, missä ei ole fyysisiä koti-, paluu- tai menunäppäimiä, ja sitä onkin huomattavasti helpompi käyttää ihan missä asennossa itse haluaa.

24.10.2014 8:50

Itseäni kiinnostaa Samsung Galaxy Tab S:n soveltuvuus opiskelutarkoituksiin, kun kerran opiskelija olen. Akkukesto tuntuu riittävän yhden päivän muistiinpanojen kirjoittamiseen luennoilla. Myös erilaisten palveluiden käyttön mietityttää esim DropBox ja Google Drive.

34.10.2014 9:04

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Acezzi:
Itseäni kiinnostaa Samsung Galaxy Tab S:n soveltuvuus opiskelutarkoituksiin, kun kerran opiskelija olen. Akkukesto tuntuu riittävän yhden päivän muistiinpanojen kirjoittamiseen luennoilla. Myös erilaisten palveluiden käyttön mietityttää esim DropBox ja Google Drive.
Mitä haluaisit tietää noista sovelluksista?

Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

44.10.2014 9:40

Voishan tuollainen kelvata, kun lojuu yksi 4g sim-kortti tuossa turhana muuten.

54.10.2014 10:06

Kyllä samsungin tabletit ovat aina hienoja laitteita ja tämäkin on saanut taas vähän lisää putkua ja blingiä, että kaikki tekniikka intoilijat haluat tämän. Ei siinänsä laite on varsin näppärä ja haluaisin itsekin.

64.10.2014 10:15

Kyllä samsungin kalliimmat tabletit ja puhelimet ovat aina hienoja laitteita ja tämäkin on saanut taas vähän lisää potkua ja blingiä, että kaikki tekniikasta kiinnostuneet ja muutkin haluavat tämän. Ei siinänsä laite on varsin näppärä ja haluaisin itsekin.

74.10.2014 10:30

...kyllähän toi näyttö on se pääominaisuus, jolla sitä pyritään myymään, ainakin minun mielestä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2014 @ 22:17

84.10.2014 10:38

...näissä tableteissa on se huono puoli että nyt uusi tekniikka on jo parin kuukauden päästä ihan tavallista. Osakseen hyvä et tekniiikka kehittyy, mutta samalla just hommattu laite ei ole huippua kovinkaan kauan.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.10.2014 @ 22:19

94.10.2014 11:33
tk-421
Vahvistamaton

Opiskeluissani käytin vaimon vanhempaa Samsungin tablettia eräisiin tehtäviini .
Muutamia muitakin Samsungin laitteita asentaneena voin sanoa että kiva laite ja mukava käyttää.
Kännykässä oleva Dropbox ja Google Drive ovat välillä hengenpelastaja samaten kuin etätyöpöytäohjelmat kun on tien päällä ja tulee sukulaisten apupyyntöjä.
Monesti nämä hyvä käyttää ym. ovat makuasioita mutta tämä siis omalla kohdalla.
Ainoa mitä toivoisin näihin laitteisiin (en ole vanhemmissa löytänyt) on käyttäjäryhmät jos samassa perheessä on useampi jotka haluaa käyttää tablettia.

104.10.2014 14:10

Itse ole käyttänyt Nexus tabletteja viihdekäyttöön, niin olisi mukava kokeilla olisiko tästä. Hieman "totisempaan" käyttöön. Vanhempia Samsung tabletteja olen käyttänyt ja huomannut saman kuin Werecaft, touchwiz ei ole aikaisemmin ollut parhaimmasta päästä


asus g53jw

114.10.2014 14:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mc_mice:
Itse ole käyttänyt Nexus tabletteja viihdekäyttöön, niin olisi mukava kokeilla olisiko tästä. Hieman "totisempaan" käyttöön. Vanhempia Samsung tabletteja olen käyttänyt ja huomannut saman kuin Werecaft, touchwiz ei ole aikaisemmin ollut parhaimmasta päästä
Onhan tästä. Kohtalaisen aktiivisessa käytössä Viaplayn sovellus, jonka kautta tullut katsottua Jokereiden KHL-otteluita suorana. Lentomatkaa varten latasin pari leffaa ja ne toimivat moitteetta offline-tilassa.

Päivittäisessä käytössä sähköposti, Facebook, Tapatalk, selaimella uutisia ja mitähän muuta. Touchwizistä voidaan olla montaa mieltä, mutta parempaan suuntan Samsung on joka tapauksessa mennyt =)

Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

124.10.2014 16:12

Haluisin niin kovasti tietää että käykö tuo työkäyttöön vai on ko vaan huvituslaite

134.10.2014 17:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti investori:
Haluisin niin kovasti tietää että käykö tuo työkäyttöön vai on ko vaan huvituslaite
Itsehän se siun pitäs tietää käykö tuommonen sinulle työkäyttöön vai ei. Siinä ei ole näppäimistöä ja kosketusnäytöllä kirjottaminen vähänkin pidempään on työlästä ja hidasta, joten jos työssä vaaditaan kirjottamista, niin se ois joko ulkosen näppäimistön ostaminen edessä tai oikean läppärin ostaminen, esimerkiksi.

144.10.2014 20:56

Varmaan ihan kiva lelu.

155.10.2014 8:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti simexi:
Varmaan ihan kiva lelu.
Kyllä mulle kelpaisi!

165.10.2014 20:41

Kyllä tuo olis opiskelukäytössä ihan hyödyksi, ei välttämättä niinkään tekstin tuottamiseen ja laskentaan vaan ihan tiedonhankuun. Mukavampi olis luentomateriaalejakin lukea tabletilta kuin pieneltä puhelimelta ja läppäri taas turhan raskas pelkkään lukemiseen.

175.10.2014 22:13

Kiinnostaisi tietää jonkun verran samsungin laitteita käyttäneenä onko bloatwaren määrä ko laitteessa laitetta käyttäneen mielestä häiritsevää? Oma kokemus samsungista on muuten hyvä mutta softan puolesta häiritsevää kuinka valmiiksiasennettuja sovelluksia on niin prkeleesti.

185.10.2014 22:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti rockknee:
Kiinnostaisi tietää jonkun verran samsungin laitteita käyttäneenä onko bloatwaren määrä ko laitteessa laitetta käyttäneen mielestä häiritsevää? Oma kokemus samsungista on muuten hyvä mutta softan puolesta häiritsevää kuinka valmiiksiasennettuja sovelluksia on niin prkeleesti.
Häiritsee kyllä. Ei mua vois esimerkiksi vähempää kiinnostaa lukea päivittäin englanninkielisiä uutisia aiheitsta, jotka eivät minua kiinnosta.

Käy tutustumassa www.digipikseli.fi

196.10.2014 9:30

Itselläni käytössä ollut Galaxy Note 10.1 2014 Edition ja vaikuttaa siltä että Tab S:ssä on huomattavasti paremmat specsit. Ainoiksi ongelmaksi löydän tablettien välillä sen että Tab S:ssä ei tule mukana galaxy note tablettien tarjoamaa S-pen stylusta joka helpottaa joissakin asioissa kun käyttää näinkin isoa tablettia.

2012.10.2014 20:13

TAB S on hieno, mutta ajattelin myös kynäkäyttöä
eli piirtelisin luennoilla kuvia.
Oisko kuitenkin Surface Pro parempi valinta.
Kun tulisi jo 14nm prossut...ja SP4

Näytöt voisivat olla FHD / UHD tv-yhteensopivia (Miracast)
Nykyiset erilaiset <huoh> väliresoluutiot ottavat pattiin! >:-(

2120.10.2014 11:32

Minulla on Samsung Galaxy Tab S 8,5 heinäkuusta lähtien. Olen ollut erittäin tyytyväinen ja annoin jo edellisen tablettini ASUS Transformer Pad Infinity TF700T:n suosiolla tyttärelle. Miinus on tosiaan näytön kirkkauden automaattisen säädön hitaus. Plussaa on teho, keveys ja yhteensopivuus.

Android 4.4 eli KitKatiin liittyy ongelma: SD-kortille ei saa tiedostojen ja/tai hakemistojen salausta.

Vaimolla on Applen viime kevään mallin tabletti ja vertaillessa voin olla edelleen tyytyväinen omaan hankintaani. Applen viritelmät eivät ole yhteensopivia kotiverkon NAS-palvelinten ja muiden laitteiden kanssa. Jopa tiedostojen siirrot ovat hankalia.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Näin paljon YouTubesta katsotaan pelivideoita Näin paljon YouTubesta katsotaan pelivideoita (10.12.2018 10:21)
Twitch on pelien suoratoiston osalta ehkä se tunnetuin palvelu, mutta YouTubekin on onnistunut lyömään läpi pelivideoiden saralla. Uusien tilastopäivitysten mukaan YouTuben kautta on katsottu ....
Googlen älytakki päivittyi – Varoittaa jos unohdat puhelimesi Googlen älytakki päivittyi – Varoittaa jos unohdat puhelimesi (10.12.2018 09:50)
Googlen ja Levi'sin yhdessä kehittämä Jacquard-älytakki on saanut uusia ominaisuuksia: takki osaa varoittaa käyttäjäänsä, mikäli hän on lähtemässä esimerkiksi kahvilasta ilman rakasta puhelinta. ....
Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen Amazon haastaa Googlen uusilla aseilla – Joukkoistaa kysymyksiin vastaamisen (9.12.2018 13:23)
Googlettaminen on nykyisin yleisin tapa hakea ratkaisut yleistietoa vaativiin kiistoihin ja erimielisyyksiin, mutta käynnissä olevan muutoksen takia puheavustajat voivat korvata perinteiset ....
Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet Älä osta näitä joululahjaksi – Verkkokauppa.comin paljasti eniten huoltoa tarvitsevat esineet (9.12.2018 12:14)
Verkkokauppa.com on jo monena vuotena julkaissut kuluvan vuoden huolletuimmat- ja palautetuimmat tuotteet. Perinne jatkuu taas tänä vuonna uudella listalla. Syy miksi Verkkokauppa.com paljastaa ....
3 kommenttia
EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin EU suosittaa välttämään Huawein tukiasemia – Britanniassa vaihdetaan niitä jo toisiin (8.12.2018 12:49)
Marraskuun lopulla uutisoimme tiedoista, joiden mukaan Yhdysvallat suosittelee kumppanimaitaan välttämään tilaamasta 5G-mobiiliverkkojen tukiasemia Huaweilta. Pelkona on, että Kiina voisi vakoilla ....
5 kommenttia

Uutisarkisto