Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 21.7.2014 10:45 Kommentteja (2)

Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta Työntekijöiden irtisanomisten lisäksi Microsoft hakee säästöjä irtaantumalla muutamista liiketoiminta-alueista ja sisältöprojekteista. Yhtiö lopettaa esimerkiksi Xbox Entertainment Studiosin sekä peruspuhelimien kehityksen, minkä lisäksi se aikoo eriyttää Nokia MixRadio -musiikkipalvelun omaksi yhtiökseen.
Nokia MixRadion sysääminen ulkopuolisten haltuun on ymmärrettävä, mutta siitä huolimatta hieman ihmetystä aiheuttava ratkaisu. Microsoft julkaisi jo muutama vuosi sitten hieman vastaavanlaisen Xbox Music -palvelun, mutta 31 maata kattavaan MixRadioon verrattuna sen kuuluvuusalue on suppeampi. Xbox Music ei toimi esimerkiksi Kiinassa tai Intiassa, eikä sen ilmainen suoratoisto toimi kaikissa niissä maissa, missä palvelu on muutoin saatavilla (esimerkiksi Suomessa).Microsoftin olisi voinut kuvitella yhdistävän Xbox Musicin ja MixRadion toisiinsa, mutta näemmä paremmaksi vaihtoehdoksi nähtiin MixRadion myyminen. Tämän seurauksena MixRadiosta tullaan kehittämään sovellukset Androidille ja iOS:lle, kertoo MixRadiota luotsannut viihdejohtaja Jyrki Rosenberg. Hänen mukaansa menestyvän suoratoistopalvelun pitää pidemmällä tähtäimellä olla saatavilla kaikialla ja kaikilla alustoilla.

MixRadion käyttäjien määrää ei olla koskaan kerrottu julkisuuteen, mutta Rosenbergin mukaan kyse on miljoonista käyttäjistä. MixRadio on tarkoitus sisällyttää jatkossakin Lumia-puhelimiin.

BGR Indian julkaisi Microsoftin irtisanomisuutisten jälkeen Jo Harlow'n muistion, jossa yhtiön kerrotaan harkitsevan strategisia vaihtoehtoja Nokian Xpress-selaimeen liittyen. Tarkoituksena on löytää selaimen kehitykselle jatkoa yhtiön ulkopuolella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.7.2014 11:24

Aika hyvä uutinen. Entisena Lumia-käyttäjänä ja nykyisenä Android-käyttäjänä tuli ikävä kolmea sovellusta: MixRadiota, Here Mapsia ja Here Transitia. Toki Androidille on korvikkeensa, mutta ei mitään yhtä laadukasta, varsinkaan Transitin kohdalla.

221.7.2014 11:49

Otsikon luettuani ehdin jo säikähtää vähän, että palvelu vain lopetettaisiin. Toivottavasti säilyy ennallaan. Ja toivottavasti vihdoinkin löytävät motivaatiota korjata ne parit pienet bugit sovelluksesta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto