AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 21.7.2014 10:45 Kommentteja (2)

Microsoft luopuu Nokialta ostetusta MixRadio-musiikkipalvelusta Työntekijöiden irtisanomisten lisäksi Microsoft hakee säästöjä irtaantumalla muutamista liiketoiminta-alueista ja sisältöprojekteista. Yhtiö lopettaa esimerkiksi Xbox Entertainment Studiosin sekä peruspuhelimien kehityksen, minkä lisäksi se aikoo eriyttää Nokia MixRadio -musiikkipalvelun omaksi yhtiökseen.
Nokia MixRadion sysääminen ulkopuolisten haltuun on ymmärrettävä, mutta siitä huolimatta hieman ihmetystä aiheuttava ratkaisu. Microsoft julkaisi jo muutama vuosi sitten hieman vastaavanlaisen Xbox Music -palvelun, mutta 31 maata kattavaan MixRadioon verrattuna sen kuuluvuusalue on suppeampi. Xbox Music ei toimi esimerkiksi Kiinassa tai Intiassa, eikä sen ilmainen suoratoisto toimi kaikissa niissä maissa, missä palvelu on muutoin saatavilla (esimerkiksi Suomessa).

Microsoftin olisi voinut kuvitella yhdistävän Xbox Musicin ja MixRadion toisiinsa, mutta näemmä paremmaksi vaihtoehdoksi nähtiin MixRadion myyminen. Tämän seurauksena MixRadiosta tullaan kehittämään sovellukset Androidille ja iOS:lle, kertoo MixRadiota luotsannut viihdejohtaja Jyrki Rosenberg. Hänen mukaansa menestyvän suoratoistopalvelun pitää pidemmällä tähtäimellä olla saatavilla kaikialla ja kaikilla alustoilla.

MixRadion käyttäjien määrää ei olla koskaan kerrottu julkisuuteen, mutta Rosenbergin mukaan kyse on miljoonista käyttäjistä. MixRadio on tarkoitus sisällyttää jatkossakin Lumia-puhelimiin.

BGR Indian julkaisi Microsoftin irtisanomisuutisten jälkeen Jo Harlow'n muistion, jossa yhtiön kerrotaan harkitsevan strategisia vaihtoehtoja Nokian Xpress-selaimeen liittyen. Tarkoituksena on löytää selaimen kehitykselle jatkoa yhtiön ulkopuolella.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

121.7.2014 11:24

Aika hyvä uutinen. Entisena Lumia-käyttäjänä ja nykyisenä Android-käyttäjänä tuli ikävä kolmea sovellusta: MixRadiota, Here Mapsia ja Here Transitia. Toki Androidille on korvikkeensa, mutta ei mitään yhtä laadukasta, varsinkaan Transitin kohdalla.

221.7.2014 11:49

Otsikon luettuani ehdin jo säikähtää vähän, että palvelu vain lopetettaisiin. Toivottavasti säilyy ennallaan. Ja toivottavasti vihdoinkin löytävät motivaatiota korjata ne parit pienet bugit sovelluksesta.


Intel i7-3820 @ 5,1Ghz | HIS HD7950 @ 925Mhz | Kingston 16Gt DDR3 | Samsung 250Gt SSD | Sonera 100/100M

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Tokion olympialaiset lähestyvät – Sony käynnisti oman taksipalvelun kaupungissa Tokion olympialaiset lähestyvät – Sony käynnisti oman taksipalvelun kaupungissa (22.4.2019 11:31)
Kyytipalveluista on tullut teknologiasektorin sisällä yksi kuumimmista trendeistä. Pääomasijoittajat ovat kaataneet miljardeittain rahaa Uberiin jo vuosien ajan, mutta myös perinteisemmät teknologiayritykset ....
Yhdysvaltojen ajama boikotti ei purrut – Huawein liikevaihto kasvoi kohisten Yhdysvaltojen ajama boikotti ei purrut – Huawein liikevaihto kasvoi kohisten (22.4.2019 11:07)
Vaikka Yhdysvallat on yrittänyt hankaloittaa Huawein liiketoimintaa länsimaissa ja teknologiasektori on ollut paineessa kauppasodan takia, on Huawei siitä huolimatta onnistunut petraamaan alkuvuoden ....
Leica iski arkaan paikkaan Kiinassa – Poisti tämän mainosvideon netistä Leica iski arkaan paikkaan Kiinassa – Poisti tämän mainosvideon netistä (22.4.2019 10:51)
Leica on ajanut itsensä Kiinassa hankalaan tilanteeseen julkaisemalla mainosvideon, jonka pääjuoni on rakennettu Taivaallisen rauhan aukion mielenosoitusten ympärille. Taivaallisen rauhan ....
Ranska aikoo korvata WhatsAppin ja Telegramin – Julkaisi Tchap-sovelluksen Ranska aikoo korvata WhatsAppin ja Telegramin – Julkaisi Tchap-sovelluksen (22.4.2019 10:22)
Ranska on julkaissut oman pikaviestipalvelun, jolla se yrittää korvata WhatsAppin ja Telegramin. Ajatuksen ei ole kuitenkaan luoda kansallista pikaviestipalvelua valtion rahoilla, vaan Tchap-niminen ....
CIA varoittaa Huaweista – Kiinan hallinto tukee yhtiötä CIA varoittaa Huaweista – Kiinan hallinto tukee yhtiötä (21.4.2019 10:30)
Yhdysvallat teki kaikkensa estääkseen liittolaismaitaan investoimasta Huawein 5G-tukiasemiin. Länsimaissa esitettiin kyllä epäilyjä, mutta lopulta vain harva maa otti Yhdysvaltojen varoituksista vaarin. ....
1 kommentti

Uutisarkisto