AfterDawn: IT-alan uutiset

Haluatko plasmatelevision? Nyt koittavat viimeiset hetket

Kirjoittaja Matti Vähäkainu (Google+) @ 3.7.2014 13:14 Kommentteja (7)

Haluatko plasmatelevision? Nyt koittavat viimeiset hetket Plasmatelevisiot eivät elä enää kultakauttaan. Tilalle ovat tulleet LCD-paneelit ja korvaajaa on odotettu jopa OLED-näytöistä. Tukala taloustilanne on viime vuosien aikana karsinut plasmavalmistajia ja jatkoa leikkauksille plasmaosastolla on tiedossa, kertoo Reuters.
Esimerkiksi yksi suosituimmista plasmavalmistajista, alansa huippua edustava Panasonic lopetti paneelituotannon viime vuonna. Tätä aiemmin yhtiö oli jo ajanut alas useita tehtaita kysynnän vähentyessä. Nyt vuorossa on Samsung, joka hyvästä markkina-asemasta riippumatta on päättänyt lopettaa plasmatuotannon. Tuotanto ajetaan ajas 30. marraskuuta mennessä.

Tuotanto siirtyy Samsungin mukaan erityisesti kaareviin sekä UHD-televisioihin, jollaisia plasmatekniikalla ei saada tuotettua kustannustehokkaasti. Plasmavalmistajista jäljelle jää enää LG, jonka odotetaan myös ajavan plasmatehtaat alas. Mikäli plasmatelevision syvät mustat ovat mieleesi, niin alkaa olla viimeiset hetket päivittää uuteen plasmaan – kenties poistohinnoin.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

13.7.2014 18:00

luulin että plasmat kuoli jo melkein 10 vuotta sitten

23.7.2014 19:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
luulin että plasmat kuoli jo melkein 10 vuotta sitten
Eip, edelleen musta on mustempaa plasmoissa, vaikkakin ero on toki kaventunut. Samalla myös plasmatöllö oli vielä ihan suurinpiirtein viime vuoteen saakka about ainoa järkevä valinta hinnaltaan, jos halus ostaa yli 50" telkkaria. Nyt tuo plasman ja LCD:n hintaero on kaventunut suht olemattomaksi myös 55"+ kokoluokassa, joten se varmasti isolta osaltaan selittää plasman aikakauden päättymisen.

Agreed, plasmassa on ne ongelmansa -- yhtä ja samaa konsolipeliä hakkaat vuosikaudet ja takuuvarmasti joku kohta "palaa" kiinni näyttöön, jne. Mutta kuvanlaatu on etenkin halvemmissa malleissa, vastaavanhintaisiin LCD-telkkareihin nähden ollut kilpailukykyinen.

Noh, ei tule kuitenkaan kovin suurta kyyneltä -- nyt on LG:n nelisen vuotta wanha 50" olohuoneessa, kelpaa nyt siihen asti että budjettiluokassa <1000e alkaa saamaan 60"+ 4K-telkkareita.

33.7.2014 21:19

Jo useamman vuoden Panasonicin plasman (ST50) omistaneena voin sanoa, että ei ole vielä mikään palanut ruutuun kiinni ja kuvanlaadussa ei ole ollut valittamista. Input lagikin ilmeisesti markkinoiden pienimpiä. Eiköhän tämä töllö pysy kunnes aika jättää tai tulee joku oikeasti parempi (OLED?).

43.7.2014 23:22

Kyllä mulla parivuotta vanhassa panan GT30:ssä on eurosportin logo. Näkyy haamuna valkoisella taustalla, mutta ei huomaa, jos ei osaa etsiä, eikä haittaa normaalia katselua. Muistaakseni tuli lontoon olympialaisten aikaan :D

54.7.2014 9:32

Hyvä että kuolee pois. Pioneerin Kuro taisi olla se legendaarisin plasmatöllö ikinä, mutta negatiivisia puolia on tekniikassa liikaa. Vie tuplasti virtaa yhtä kirkkaaseen LCD:hen verrattuna, lämpenee eikä ole enää yhtä seksikäs verrattuna OLEDeihin, joitaa näkee Giganteissa ja ehkä parin vuoden päästä jo osassa suomalaistalouksia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.7.2014 @ 09:33

64.7.2014 17:14

Kerkesipä sitten vahingossa, joulukuussa viime vuonna kilahti 50" Hitachi plasma, tilalle löytyi 60" Lg tonnilla <<hyvä ostos pitkään aikaan.
Ainut - heijastu, pitää vetää p-verhoa ikkunaan kunnolla katseltaessa.


Sitä saa mitä tilaa, joskus enemmänkin.

79.7.2014 16:50

palaneen kuvan voi saada pois silleen että hakee ruudulle sen jo putkitöllostä tutun "lumisateen" eli kanava ei ole kohdallaan. jätä yöksi tohisemaan . siinä syttyy sammuu eli mustat ja valkoiset vuorottelevat, ja näin ikäänkuin virkistävät ruudun pisteet samaan potentiaaliin. vinkki tuli vanhalta huoltomieheltä. ei sekään titenkään ihmeisiin pysty , muttei särekkään töllöö.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla Toyota pelästyi – Keskeytti kokeet itsestään ajavilla autoilla (21.3.2018 10:25)
Jalankulkijan kuolemaan johtanut onnettomuus Arizonassa tällä viikolla on saanut itsestään ajavia autoja kehittävät yhtiöt varpailleen. Ainakin Toyota on päättänyt keskeyttää teknologian testaamisen ....
1 kommentti
Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan Google on ostamassa takavuosien kuuman kamerakehittäjän pilkkahintaan (21.3.2018 09:56)
Lytro oli jotain vuosia sitten todella kuuma startup-yhtiö, jolla ei tuntunut olevan ongelmia saada toiminnalleen rahoitusta. Valokenttäkameraa, jonka avulla voidaan säädellä tarkennusta jälkikäteen, ....
Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera Nokian hirviökamerapuhelin saa haastajan – Tässä puhelimessa on 40 MP:n kamera (21.3.2018 09:15)
Nokian 808 Pureview- ja Lumia 1020 -älypuhelimet muistetaan yhdestä seikasta: massiivisesta 41 megapikselin kamerasta. Puhelimet ovat saamassa modernimman haastajan, sillä Huawei on päättänyt ....
WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi WhatsAppin perustajalta yllättävä kehotus – Poista Facebook-tilisi (21.3.2018 09:06)
Facebook osti pikaviestipalvelu WhatsAppin vuonna 2014 noin 19 miljardilla, mikä teki palvelun perustaneista Jan Koumista ja Brian Actonista kohtuullisen hyvin toimeentulevia. Rahalla ei saa ....
Google Play tuo suoratoistopelit Androidille Google Play tuo suoratoistopelit Androidille (20.3.2018 18:00)
Suoratoistettavista sovelluksista on ollut puhetta jo useita vuosia, mutta nyt ne näyttäisivät olevan tulossa ryminällä Androidille. Google on nimittäin esitellyt uuden Play Instant -ominaisuuden, ....

Uutisarkisto