AfterDawn: IT-alan uutiset

Kilpailuviraston selvitys osui arkaan paikkaan: Teosto vaikenee epäkohdista

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 1.7.2014 18:45 Kommentteja (9)

Kilpailuviraston selvitys osui arkaan paikkaan: Teosto vaikenee epäkohdista Kilpailu- ja kuluttajavirasto totesi maanantaina julkaistussa selvityksessään tekijänoikeusmarkkinoiden ongelmista ja niiden vaikutuksista esimerkiksi uusien sisältöpalveluiden syntyyn. Yksi suurennuslasin alle joutuneista tekijänoikeusjärjestöistä oli Teosto, joka on nyt kommentoinut selvitystä lakiasiainjohtaja Risto Salmisen suulla.
Kommentissaan Salminen vaikenee KKV:n esille tuomista ongelmista, joita olivat muun muassa uusia teknologioita syrjivät lisenssisopimukset ja artistien itse ylläpitämän verkkomusiikkimyynnin rajoittaminen.

Virasto on huolissaan myös tekijänoikeusjärjestöjen monopoliasemasta. Esimerkiksi Teostolla ja Gramexilla on tosiasiallinen monopoliasema säveltaiteen tekijänoikeuksien hallinnoinnissa Suomessa. Musiikin käyttäjät ovat Suomessa pakotettuja sopimaan näiden kahden järjestön kanssa, koska kaikki musiikki on käytännössä näiden järjestöjen takana. Se on tehokas valttikortti lisenssineuvotteluissa.

Sen sijaan, että Salminen vastaisi KKV:n huolenaiheisiin, hän tyytyy kuvailemaan selvitystä vain puutteelliseksi ja värittyneeksi. Salminen tuntuu ajattelevan, että hyvä tarkoitus riittää vastaukseksi kaikkeen kritiikkiin ja ongelmiin. Kirjoituksessa ei tuoda myöskään ilmi, että kritiikki Teoston toimintaa kohtaan olisi tervetullutta – päinvastoin.

Vaikuttaisi siltä, että KKV onnistui iskemään Teostoa arkaan paikkaan.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

11.7.2014 18:53

Eipä tuo Teosto nyt ole muuta ku laillistettu mafia.

21.7.2014 18:59

Jos tolla linjalla jatkavat niin lopputulos on tässä:

http://static.naamapalmu.com/files/tf/big/m2nfyjx1.jpg

31.7.2014 19:30

Lainaus:
Harmillista on sen sijaan se, että selvityksen näkökulma on sekä puutteellinen että värittynyt.

Lainaus:
Teosto on aatteellinen ja voittoa tavoittelematon järjestö.

Huvittavaa on se että kun joku näkökulma ei olekkaan aatteen mukaista niin se on puutteellinen ja värittynyt. Ehkä pitäisi sanoa että jos Teosto osaisi katsoa ohi oman näkökulman ja aatteen niin se voisi nähdä oman toimintansa puutteet. Jotka on huomattavasti helpompi muiden havaita.

Toisaalta itse näen Teoston tekemisiä kovinkaan vakavina. Kyllä ne suurimmat ongelmat löytyy ihan levy-yhtiöiden sopimuksista, teoista ja lobbauksista. Joiden tuloksesta hyvä esimerkki on Lex Karpela laki.

TO-Mafian toimintaan pitäisi puuttua, koska se ei ole Suomen kansan etujen mukaista. Kyse on yksittäisten tahojen edusta yli kaikkien muiden kansalaisten. Tämä ei tarkoita että tekijöiden työtä ei pitäisi kunnioittaa vaan että TO-Mafian lähes "rikolliseen" vallan väärinkäytöön pitäisi puuttua. Etenkin silloin kun sen teot ovat haitallisia yhteiskunnan kansalle. Epäkohtia on pilvin ja pimein nähtävissä myös ihan tavallisen kuluttajan arjessa, ei pelkästään tekijän arjessa.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 2.7.2014 @ 10:27

41.7.2014 19:54

Komppaan kyllä Lumikkia, Teosto itsessään ei kait ole kuin ylimääräinen käsi, joka on päässyt nousemaan artistien ja levy-yhtiöiden kannustuksesta. Vähän kuin AY-liike meille tavallisille työläisille.

51.7.2014 20:00

Olisi mielenkiintoisa kuulla Antti Kotilaisen kommentit tuosta selvityksestä... Hänhän käytännössä edustaa koko Suomen tekijänoikeusjärjestöä... Tosin ne kommentit saattaisivat olla saman suuntaisia, kuin tässä esitetyt.

61.7.2014 20:10

1. kesäkuuta tuli muuten kuluneeksi 15 vuotta siitä, kun Shawn Fanning julkaisi ensimmäisen version Napsterista.

Eteenpäin on onneksi tultu paljon ja CD-levy on käytännössä kuollut, mutta koko tämän 15 vuotta nämä tekijänoikeusmafiat ovat kaikin keinoin pyrkineet estämään markkinoiden laajentumista ja uudistumista.

72.7.2014 8:25
spam
Vahvistamaton

Lainaus:
Sen sijaan, että Salminen vastaisi KKV:n huolenaiheisiin, hän tyytyy kuvailemaan selvitystä vain puutteelliseksi ja värittyneeksi.

Nyt ainakin komentissa on sitä nimenomaan kommentoitu.

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti specio:
Teosto itsessään ei kait ole kuin ylimääräinen käsi,

En sanoisi ylimääräiseksi, päinvastoin.

Jos siis vaihtoehtona olisi ettei sitä tai korvaavaa olisi.

Voit pohtia tilannetta jos haluallsit esittää sekalaista taustamusiikkia julkisesti. sama tietekin toisin päin.

Vaikka voitaisiin nähdä monopolissa on etunsa, niin täsäkkin tapauksessa siitä myös haittansa. ei innovoida ja unohtunet se yksinkertaisuus.

Lainaus:
Vähän kuin AY-liike meille tavallisille työläisille.

Hyvä vertauskohta, tosiaan paljon yhtäläisyyksiä, "kiistatt" tärkeitä ja etunsa, mutta lainsäädännöllä annettu yksinvaltaa (AY yleissitovuus jne) ja kummissakin piirteitä missä keskitytään liikkaa omaan valtaan, ei innovoida jne.

82.7.2014 15:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti user_org:

Hyvä vertauskohta, tosiaan paljon yhtäläisyyksiä, "kiistatt" tärkeitä ja etunsa, mutta lainsäädännöllä annettu yksinvaltaa (AY yleissitovuus jne) ja kummissakin piirteitä missä keskitytään liikkaa omaan valtaan, ei innovoida jne.

Ottamati kantaa Teostoon, niin en ymmärrä ainaista kitinää ammattiyhdistyksistä? Mikä ihmisiä vaivaa?

AY-järjestöjen takia meillä on ollut tähän asti työelämä sellaista, että työntekijä on palkallaan tullut toimeen. Nyt kun samaan aikaan työttömyys nousee ja AY-järjestöjä ajetaan alas, niin on muodostunut paljon "paskaduuneja", joiden työolot ovat käsittämättömät ja palkat niin pieniä, ettei edes toimeen tule.

Palkathan ei sinänsä ole ongelma, vaan se, että inhimillinen elintaso maksaa ja palkkojen sivumenot ovat älyttömät. Virolaiset ym. tulevat tänne ilomielin tekemään jopa puolta pienemmällä palkalla töitä, kun sillä tulee Virossa toimeen. Suomessa ei makseta edes kuukauden vuokraa sillä rahalla millä Virossa eletään koko kuukausi.

92.7.2014 21:52

Teosto on sellainen kummallinen lain ja kohtuuden yläpuolelle kohotettu entiteetti, että se tekee mitä huvittaa ja kansa (ja artisti) maksaa.

Eikä edes vastaa kritiikkiin.


HifiTollo, ikuinen ihmettelijä
Motto: Tästä voi mennä vain ylöspäin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia WhatsAppiin tulossa uusia ominaisuuksia (18.10.2018 14:05)
Tulevista WhatsApp-ominaisuuksista monesti etukäteen kertonut @WABetaInfo on kertonut pikaviestipalvelun lisänneen hiljaisuus-ominaisuuden (Silent Mode) sovellukseensa ja kehittävän kahta muuta. ....
Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen Huawein uudella huippupuhelimella onnistuu jopa iPhonen lataaminen (18.10.2018 12:21)
Huawei esitteli eilen Lontoon julkistustilaisuudessaan uuden lippulaivamallin Huawei Mate 20 Pron. Koko ruudun peittävän näytön, näytön sormijälkitunnistimen sekä kasvojentunnistuksen lisäksi ....
Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia Suomessa poliisi saa ottaa väkisin sormenjäljen puhelimen avaamiseksi - mutta ei salasanaa tai PIN-koodia (18.10.2018 11:17)
Eduskunnan oikeusasiamies on linjannut, että poliisi saa käyttää rikoksesta epäillyn sormenjälkiä puhelimen avaamiseen vastoin hänen tahtoaan - riippumatta rikoksen laadusta.
6 kommenttia
Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen Älypuhelinlupauksesta pettymykseksi – Essential irtisanoo lähes joka kolmanneksen (18.10.2018 11:11)
Androidin perustaneen Andy Rubinin tuore yrityshanke näyttää haukanneen turhan ison palan. Essential Products on vahvistanut uutistoimisto Bloombergin raportoimat tiedot jopa 30 prosentin väenvähennyksistä. ....
Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia Spotifyn älykellosovellus uudistui – Voit ohjata vaikka kaiuttimia (18.10.2018 10:56)
Android Wear -älykellojen Spotify-sovellus oli siinä määrin hirveä räpellys, että monet suoratoistopalvelun kuuntelijat käyttivät kelloissaan mieluummin kolmannen osapuolen ohjelmaa. Nyt voi ....

Uutisarkisto