AfterDawn: IT-alan uutiset

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.6.2014 09:53 Kommentteja (2)

Joko tällä kertaa onnistuu: Google yrittää valloittaa olohuoneet Android TV:llä Google on jo usean vuoden ajan yrittänyt keksiä oikeaa tapaa laajentua olohuoneisiin ja kotitalouksien suurimmille näytöille, televisioihin. Tähän mennessä yritykset ovat jääneet yrityksiksi, vaikka viime vuonna esitelty Chromecast on kyllä saanut paremmin tuulta alleen. Mediatikku ei kuitenkaan tyydytä Googlen tavoitteita kaikilta osin, minkä takia yhtiö esitteli Google I/O:ssa Android TV -alustan.
Internetjätin tavoitteena on luoda Android TV:stä samanlainen koko teollisuudenalan yhdistävä ohjelmisto kuin Android itsessään on älypuhelimissa. Toiveena on, että älytelevisiovalmistajat luopuisivat omista alustoistaan. Google kertoi tekevänsä yhteistyötä Android TV:n tiimoilla siruvalmistajien (Qualcomm, Nvidia, Broadcom ja Intel) ja laitevalmistajien (Sony, Sharp, Phillips, Asus ja Razer) kanssa. Isot valmistajat, kuten LG ja Samsung, loistavat poissaolollaan.

Android TV on perusperiaatteeltaan samankaltainen kuin mitä monissa mediabokseissa on totuttu näkemään (Apple TV, Amazon Fire TV, Roku jne.). Android TV:ssä on otettu mallia myös mikrokonsoleista, kuten Ouyasta, joten alustan avulla voidaan pelata Google Playstä ladattuja pelejä. Alusta tukee myös Google Cast -ominaisuutta, joten Android TV -televisiot ja medialaitteet toimivat Chromecastin tavoin.

Ohjauksen suhteen Android TV tukeutuu voimakkaasti äänikomentoihin, joita voi antaa niin puhelimen kuin Android-älykellonkin välityksellä. Käyttöliittymää voi selailla tietysti myös kosketusnäytön ja yhteensopivan peliohjaimen välityksellä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

126.6.2014 10:58

Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.

226.6.2014 17:03

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti WereCatf:
Niin pitkään ko pysytään Google Playn hinnoissa, niin minen ainakaan tuu käyttämään. Ihan törkeitä hintoja ikivanhoistakin leffoista.
Sen takia siellä onkin Netflix ;)

Smart ominaisuudet nyt ei ole se ensimmäinen valintakriteeri televisiota ostaessani, mutta kyllä tuo Android TV näyttää käytettävyydeltääkin paljon paremmalta kuin nykyiset valmistajien kehittämät räpellykset.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin Amazon esitteli uuden palvelun – Tilaa tavaraa nettikaupasta auton takakonttiin (25.4.2018 11:08)
Uutisoimme vuonna 2014 Volvon visioimasta roam delivery -kuljetusvaihtoehdosta, jossa verkkokauppaostokset voisi tilata suoraan oman auton takakonttiin. Työpäivän jälkeen ei siis tarvitsisi ....
Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa Honor 9 Lite saapui Suomeen – Näin paljon se maksaa (25.4.2018 10:44)
Huawei on aloittanut Honor 9 Lite -älypuhelimensa myynnin tänään Suomessa. Honor 9 Lite tulee myyntiin kolmessa eri värissä: Midnight Black, Sapphire Blue ja Glacier Grey. Puhelimen suositushinta ....
IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa IoT-vallankumous voi alkaa Suomessa – Elisa käynnisti NB-IoT-verkon Suomessa (25.4.2018 10:18)
Elisa kertoo tarjoavansa ensimmäisenä operaattorina valtakunnallista NB-IoT-verkkovalmiutta (Narrowband Internet of Things) omassa 4G-verkossaan. Kuten nimestä voi päätellä, on verkkoteknologia ....
Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi Viestintävirasto: Suosittu eBookers tietomurron kohteena, koskee myös suomalaisia - tarkkaile maksukorttitapahtumiasi (25.4.2018 09:00)
Mikäli olet varannut matkoja tai hotelleja vuoden 2016 aikana suositun hintavertailupalvelun eBookersin kautta, ovat tietosi voineet vuotaa ulkopuolisille. eBookersin omistaja, Orbitz, on ....
WhatsApp kieltää sovelluksensa käytön alle 16-vuotiailta WhatsApp kieltää sovelluksensa käytön alle 16-vuotiailta (25.4.2018 08:15)
WhatsApp on kieltämässä sovelluksensa käytön kaikilta alle 16-vuotiailta EU:n alueella toukokuussa 2018. Tulevien viikkojen aikana WhatsAppin käynnistyessä eurooppalaisilta käyttäjiltä tullaan ....

Uutisarkisto