AfterDawn: IT-alan uutiset

Bing viisi vuotta - yllättävän suosittu? (päivitetty)

Kirjoittaja Valtteri Ahonen @ 3.6.2014 10:17 Kommentteja (9)

Bing viisi vuotta - yllättävän suosittu? (päivitetty)

Microsoftin hakukone Bing täyttää tänään viisi vuotta. Yhtiö uskoo Bingin nousevan seuraavan viiden vuoden aikana tulevaisuuden hakukoneeksi.
Suomessa Bing ei saa paljoa näkyvyyttä eikä sen käyttöastekaan liene kovin korkea. Yhdysvalloissa kuitenkin jo lähes joka viides haku (18,2 %) tehdään Bingillä, kirjoittaa The Next Web. Googlen markkinaosuus viime marraskuussa mitattuna oli 67,3 %. Tietysti Bing on edelleen altavastaajana, mutta ei se aivan nollille ole jäänyt. Googlen etumatka oli Bingin julkaisuhetkellä kolossaalinen, ja nyt se on vähän vähemmän.

Koko maailman hakukonemarkkinoilla mitattuna Bingin osuus putoaa reiluun kuuteen prosenttiin, kun mukaan tulee muun muassa Kiinassa jättisuosittu Baidu, jonka globaali markkinaosuus on 17 prosentin paikkeilla. Luvut ovat peräisin Net Market Sharen sivuilta. Huomattavaa on, että myös Yahoo käyttää Bingin hakumoottoria.
Microsoft aikoo Bingin kanssa olla etunenässä "uudessa, muuttuvassa maailmassa". Tästä kertovat Cortana-ääniavustajan kaltaiset palvelut, joihin Bing on integroituna. Oma hakukone saattaa olla Microsoftille vielä tulevaisuudessa uusia palveluita kehittäessä arvaamattoman suuri etu, vaikkei se vielä olekaan pystynyt murtamaan Googlen valtakautta.

Päivitys: Juhlan kunniaksi Microsoft on julkaissut Bing Homepage Galleryn. Sieltä käyttäjät voivat hakea Bingille tunnusomaisia päivän kuvia koko hakukoneen historian ajalta. Ladattavana on myös paketti Bing-tiimin valikoimia parhaita kuvia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

13.6.2014 11:18

Ihan hyvä hakukone. Tähän tulee kirjoitettua Windowsin asennuksen jälkeen: Firefox, Chrome ja Ninite, eikä sen jälkeen tarvitse koskea enää ikinä.

23.6.2014 11:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Ihan hyvä hakukone. Tähän tulee kirjoitettua Windowsin asennuksen jälkeen: Firefox, Chrome ja Ninite, eikä sen jälkeen tarvitse koskea enää ikinä.
Tämätän.

Win 10 Pro | Intel i7 8750h | GTX 1060 6GB | 32GB DDR4 | 500GB NVMe SSD + 1TB HDD

33.6.2014 12:47

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Bazilli:
Ihan hyvä hakukone. Tähän tulee kirjoitettua Windowsin asennuksen jälkeen: Firefox, Chrome ja Ninite, eikä sen jälkeen tarvitse koskea enää ikinä.
Ninitestä löytyy chrome ja firefox ;)

43.6.2014 13:00

Bing on sitä varte että sillä haetaan Google.

Kieltämättä ärsyttää ku Microsoft tunkee huonoa hakukonettaan joka paikkaan.

53.6.2014 13:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Zunter:
Bing on sitä varte että sillä haetaan Google.
Just näin. Google tarjoaa paljon paremmat hakutulokset, joka kerta kun Bingiä koittanut, niin sieltä tulee kaikkea paskaa, hyvin harvoin mitään oikeasti relevanttia.

63.6.2014 13:29

Joo eiköhän tämä "valtaisa suosio" selity sillä että osa ihmisistä käyttää sitä internet exploreria, mikä on valmiiksi asennettu noihin markettien koneisiin.


i7-4770k@4,4GHZ/R9 290 OC+accelero xtreme III/8gb ddr3 1600mhz/Gigabyte z87x-d3h/Phanteks PH-TC14PE/5x fractal 140mm low speed/Fractal R4/Seasonic platinum 760w/samsung 830 256gb ssd/500gb hdd/Roccat kone xtd ja roccat isku.

73.6.2014 15:10

Minä käytän välillä Bing hakua, eikä ole ollut kymmeneen vuoteen käytössä mitään internet exploreria. Bing ei ole niin hyvä kuin Google hakemisessa, mutta ei se huonokaan ole, eikä kumpikaan ole yksityisyyden suhteen turvallinen. Yksityisyyden suhteen parempi olisi DuckDuckGo, mutta se on noista selvästi huonoin löytämään asioita. Eli hakutuloksen hyvyys on suoraan verrannollinen yksityisyyden hyväksikäyttöön.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.6.2014 @ 15:12

83.6.2014 17:50

Hakutulosten määrässä voi toki olla edelleen eroa googlen hyväksi, tulosten laadusta en olisi niin varma...
Mutta kyllähän tuo Bing käytettävyydessä ja selkeydessä pesee Googlen kevyesti.

93.6.2014 21:01

Sen vähän mitä bingiä olen käyttänyt niin ei kovin hyvä. Ja se mihin sitä on tullut käytettyä on etsiä Microsoftin OS päivityksiä. Mielenkiintoista, että MS:n bing ei löydä tuoreimpia päivityksiä (suorat KB-sivun lataussivulinkit), mutta googlella ne kyllä löytyy.
Muutoin hakuihin tulee nykyisin käytettyä DDG:tä.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto