Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 29.5.2014 20:25 Kommentteja (2)

Bitcoin-kiristys sai yllättävän käänteen: uhri kävikin vastarintaan Internetissä vallitsevat pahimmillaan viidakon lait, ja sen joutui myös kiristäjähakkeri huomaamaan kantapään kautta.
Wired kertoi tänään tapauksesta, jossa The Bitcoin Jesus -nimimerkillä tunnettu bitcoin-yhteisön vaikuttaja Roger Ver joutui tietomurron ja kiristysyrityksen kohteeksi. Muun muassa Nitrous-nimimerkkiä käyttävä hakkeri oli onnistunut pääsemään käsiksi hänen tietoihinsa vanhan Hotmail-osoitteen kautta saaden saaliikseen muun muassa Verin sosiaaliturvatunnuksen ja passin numeron. Tämän jälkeen Nitrous otti yhteyttä Veriin ja vaati tätä maksamaan noin 37,6 bitcoinia (vastaa 20 000 dollaria) vastineeksi tietojen palauttamisesta. Mikäli Ver ei maksaisi, murtautuja käyttäisi varastamiaan tietoja pilatakseen Verin elämän.

Ver yritti aluksi viivyttää Nitrousta, jotta hän ehtisi saada hakkeroidut tilinsä uudelleen hallintaansa. Nitrous kuitenkin ärsyyntyi vitkutteluun, ja halusi enemmän rahaa vastineeksi tiedoista. Ver vastasi tähän lähettämällä kiristäjälleen linkin Facebook-päivitykseensä, jossa hän lupasi Nitrouksen vaatiman bitcoin-summan palkkioksi sille, joka toimittaisi hänelle Nitrouksen pidätykseen johtavat tiedot.Nitrous murtui täysin uhkauksen edessä ja väitti olevansa vain välimiehenä kiristysoperaatiossa. Hän myös kysyi Veriltä, aikooko tämä palkata jonkun hoitelemaan hänet päiviltä. Ver sai tietonsa ja tilinsä välittömästi takaisin, eikä Nitrouksesta ei ole kuulunut mitään tapauksen jälkeen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

130.5.2014 19:57

* Rullaa äänenvaimenninta irti *

230.5.2014 21:15

lähteny vähän käsistä tuolla facebook keskustelussa toi tietojen levittäminen. Wannabe hakkerit levittää tietoja pelkän skype nimen perusteella, ties kenen tiedot ne oikeasti ovat. Toivottavasti sentään oikean henkilön eikä jonkun viattoman teinin

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto