AfterDawn: IT-alan uutiset

Videopelin mainostemppu karkasi lapasesta – poliisin pommiryhmä paikalle

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 28.5.2014 16:16 Kommentteja (6)

Videopelin mainostemppu karkasi lapasesta – poliisin pommiryhmä paikalle Australialaisen Ninemsn-verkkojulkaisun toimituksessa koettiin kuumottavia hetkiä, kun posti toi tullessaan epäilyttävän paketin.
MUmBRELLA-sivuston mukaan kirjaamattoman paketin mukana toimitettiin kirje, jossa kehotettiin tarkastamaan vastaaja. Tässä vaiheessa homma alkoi mennä pieleen, sillä paketin vastaanottaneella toimittajalla ei ollut uutta viestiä vastaajassaan. Paketista löytyneen kassakaapin päälle oli kuitenkin teipattu PIN-koodi, jonka toimittaja syötti kassakaappiin. Kaappi ei auennut, mutta ryhtyi piipittämään.

Toimitus otti vielä yhteyttä muihin julkaisuihin, mutta kukaan muu ei ollut saanut vastaavaa pakettia. Niinpä kerros evakuoitiin ihmisistä ja paikalle kutsuttiin poliisin pommiryhmä. He saivat kaapin avattua väkivalloin, jolloin sisältä paljastui Ubisoftin eilen julkaistu Watch_Dogs-peli, pelin päähenkilön lippalakki, pipo ja lappu, jossa kiellettiin julkaisemasta peliin liittyvää materiaalia ennen tiettyä kellonaikaa.

Asiasta myös raportoineen Polygonin mukaan Ubisoftin Australian PR-osasto kertoi ilmoittaneensa paketin sisällöstä vastaanottajan vastaajaan jätetyllä viestillä. Temppu ei selkeästikään sujunut odotetusti, ja Ubisoft pahoittelee aiheuttamaansa vaivaa ja häiriötä.

Tämä ei myöskään ole ensimmäinen kerta kun Watch_Dogs-pelin promootio ei ole mennyt täysin putkeen: viime kuussa Pariisissa pidetyssä lehdistötilaisuudessa Ubisoftin edustajat jakoivat pelimateriaalia sisältäviä tablettitietokoneita toimittajille ja lupasivat, että nämä saavat pitää ne ilmaiseksi. Toimittajat päätyivät tuolloin lahjoittamaan tablettinsa eteenpäin, jotta heitä ei voisi syyttää lahjusten vastaanottamisesta.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

128.5.2014 16:55

Olisi varmaan kannattanut laittaa sähköpostiviestillä ilmoitus ennemmin kuin vastaajaan, ei sitä tiedä vaikka ilmoitus olisikin ollut jonkun muun vastaajassa jos firmassa on uudelleenjärjestelty numeroita ja yhteystietoja ei ole ilmoitettu eteenpäin.

228.5.2014 17:41

Tai ehkäpä tuossa on käynyt juuri niin kuin on pitänytkin. Tuskin olisi uutisiin päässyt jos homma olisi mennyt "suunnitellusti"

328.5.2014 19:31

Only ubisoft...


Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

428.5.2014 20:17

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti daim0n:
Tai ehkäpä tuossa on käynyt juuri niin kuin on pitänytkin. Tuskin olisi uutisiin päässyt jos homma olisi mennyt "suunnitellusti"
Enpä usko että edes Ubisoft on niin tyhmä että tahallaan riskeeraisi tuollaisella tempulla näinä terroristipelkoisina aikoina

528.5.2014 21:36

Aika vainoharhaista on kutsua piipittävän esineen takia pommiryhmä.

629.5.2014 0:02

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti R4ndom1:
Aika vainoharhaista on kutsua piipittävän esineen takia pommiryhmä.
Miksi ottaa riski? Aina on mahdollisuus että tuo olisikin aito.

Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto