AfterDawn: IT-alan uutiset

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 13.5.2014 14:02

Äly hiipii nyt istuinlihasten alle – Darma-älytyyny muistuttaa ryhdistä Yhä useampi tekee nykypäivänä työnsä tietokoneen ääressä ja jatkuvan istumisen terveyshaitoista on keskusteltu jo pitkään. Darma-yritys haluaakin tuoda älyä ihmisten istumiseen uudella istuintyynyllään.
Engadget-sivusto raportoi tänään uudesta Darma-älytyynystä, joka tarjoaa elintoimintojen seurannan ja muita terveyteen liittyviä ominaisuuksia ilman puettavan teknologian rajoituksia. Tyynyn sensorit seuraavat istujan sykkeen, hengityksen sekä istuinasennon lisäksi jopa pienimpiäkin asennon muutoksia ja liikkeitä. Näiden lukemien pohjalta se muun muassa mallintaa käyttäjän stressitilan, ehdottaa taukoa, muistuttaa venyttelystä ja kehottaa korjaamaan huonoa ryhtiä. Tyynyn keräämät tiedot välittyvät iOS-sovellukseen Bluetooth-yhteyden kautta, jolloin käyttäjä voi seurata omia tottumuksiaan pitkällä aikavälillä ja puuttua tarvittaessa istumatyöskentelyynsä.

Älytyyny on vielä prototyyppivaiheessa, mutta sen kehittäjä tohtori Junhao Hu aikoo hakea laitteelle Kickstarter-joukkorahoitusta kesäkuusta alkaen ja toivoo pääsevänsä aloittamaan toimitukset loppuvuodesta. Älytyynysovelluksesta on tekeillä myös Android-versio, joka julkaistaneen tulevaisuudessa. Hinnaksi laitteelle on kaavailtu 249 dollaria, mutta Kickstarterin kautta ennakkoon tilanneet tulevat saamaan tyynyn 149 dollarin hintaan.


Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto