AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple valmistelee ennätyksellistä yrityskauppaa: Ostamassa itselleen Beatsin

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 9.5.2014 09:38 Kommentteja (6)

Apple valmistelee ennätyksellistä yrityskauppaa: Ostamassa itselleen Beatsin Financial Timesin, Bloombergin, New York Timesin ja Wall Street Journalin lähteiden mukaan Apple neuvottelee parhaillaan kuuloke- ja musiikkipalveluyhtiö Beats Electronicsin ostamisesta.
IT-jätin yritysostot ovat vuosien ajan keskittyneet muutaman sadan miljoonan dollarin arvoisiin yhtiöihin, mutta Beatsin kauppahinnan sanotaan kohoavan peräti 3,2 miljardiin dollariin. Mikäli tieto pitää paikkansa, olisi se tiettävästi Applen historian suurin yrityskauppa. Suurimmat tunnetut kaupat ovat olleet tähän mennessä 400–500 miljoonan dollarin luokkaa.

Financial Timesin mukaan yrityskauppa saatetaan julkistaa jo ensi viikolla, joten neuvotteluissa ollaan erittäin pitkällä. New York Postin tietojen mukaan Beatsin toimitusjohtaja Jimmy Iovinesta olisi tulossa Tim Cookin erityisneuvonantaja.

Vaikka Applen kivijalka onkin valettu musiikin päälle, on epäselvää miksi Apple haluaa ostaa Beats Electronicsin. Applelta löytyy jo omasta takaa osaamista kuulokkeiden suunnittelussa, eikä uusien musiikkipalveluiden lanseerauksen luulisi olevan yhtiölle ylivoimainen tehtävä.

Beatsin vuoden alussa esittelemä Spotifyn kilpailijaksi suunniteltu Beats Music -suoratoistopalvelu saattaa kiinnostaa Applea, jonka suoratoistovalikoima koostuu tällä hetkellä iTunes Radiosta. ITunes Radio on nimensä mukaisesti radiomainen palvelu, jossa algoritmit päättävät etukäteen mitä musiikkia soitetaan seuraavaksi. Beats Music toimii vuorostaan on-demand-periaatteella, eli käyttäjä saa itse valita musiikkivalikoimista mitä hän kuuntelee.

Billboard uutisoi maaliskuun lopussa, että Apple pohti on-demand-tyyppisen musiikkipalvelun julkaisua. Beatsin oston ansiosta Apple pystyisi laajentumaan nopeasti on-demand-suoratoistomarkkinoille, eikä sen tarvitsisi käydä sopimusneuvotteluita levy-yhtiöiden kanssa uudelleen.

Vuonna 2011 HTC osti 51 prosentin osuuden Beatsistä reilulla 300 miljoonalla dollarilla, mutta yhtiö myi puolet omistuksestaan seuraavana vuonna. Viime vuonna HTC myi loputkin omistuksensa Beatsistä.

Päivitys. Tyrese Gibsonin Facebookiin lisäämä video tuntuu vahvistaman lehtitiedot Beatsin myymisestä. Videolla Dr. Dretä, joka kuuluu Beatsin perustajiin, tituleerataan "hip hopin ensimmäiseksi miljardööriksi".

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

19.5.2014 9:52

Hassua, beatsin kuulokkeissa noin 60% hinnasta on ilmaa. Entä mitä sitten kun niihin lyödään joku mädän omenan kuva ? Maksaa 5€ tehdä kuulokkeet 500€ hintalapulla. Lampaat villiintyy ja rahaa palaa :D

29.5.2014 10:27

Onhan Beats ollut Applen kanssa jo yhteistyössä.
Ihmeellistä tässä on se, että kyseiset laitteet eivät todellakaan ole äänen laadultaan mitenkään merkittäviä vehkeitä, vaan Beats By Dre laitteissa on taajuskorjaimella kikkailtu hyöty Beatsin käyttäjille.
Musiikin laatu on täysin bassolla mällättyä eikä todellakaan ole objektiivisesti rahan arvoista. Markkinointi on kuitenkin aika helppoa. Kova hinta takaa kuluttajalle automaattisesti paremmuuden tunteen, vaikka puoleen hintaan myytävät laatutuotteet ovat parempilaatuisia.
En ymmärrä miksi tästä pitää maksaa 2mrd. Tekniikasta tässä ei ainakaan makseta. Ehkä se brändi on onnistunut vetämään idioottien(valtayleisö) keskuudessa läpi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.5.2014 @ 10:28

39.5.2014 15:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Kova hinta takaa kuluttajalle automaattisesti paremmuuden tunteen, vaikka puoleen hintaan myytävät laatutuotteet ovat parempilaatuisia.
Kuvailit tuossa samalla juuri Applen nykyisen tilanteen, siihen iBeatsit sopii mainiosti.

49.5.2014 18:28

mitäs HTC tuosta tuumaa? eikös ne markkinoineet luurejaan ko firman kanssa.

59.5.2014 22:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
mitäs HTC tuosta tuumaa? eikös ne markkinoineet luurejaan ko firman kanssa.
HTC myi osuutensa Beatsista viime vuonna, joten tuskin tuumaavat yhtään mitään.


610.5.2014 22:42

Niinkö siinä kävi? Tais olla rahat kaikki jo silloin..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
1 kommentti
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto