Apple valmistelee ennätyksellistä yrityskauppaa: Ostamassa itselleen Beatsin

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.5.2014 09:38 Kommentteja (6)

Apple valmistelee ennätyksellistä yrityskauppaa: Ostamassa itselleen Beatsin Financial Timesin, Bloombergin, New York Timesin ja Wall Street Journalin lähteiden mukaan Apple neuvottelee parhaillaan kuuloke- ja musiikkipalveluyhtiö Beats Electronicsin ostamisesta.
IT-jätin yritysostot ovat vuosien ajan keskittyneet muutaman sadan miljoonan dollarin arvoisiin yhtiöihin, mutta Beatsin kauppahinnan sanotaan kohoavan peräti 3,2 miljardiin dollariin. Mikäli tieto pitää paikkansa, olisi se tiettävästi Applen historian suurin yrityskauppa. Suurimmat tunnetut kaupat ovat olleet tähän mennessä 400–500 miljoonan dollarin luokkaa.Financial Timesin mukaan yrityskauppa saatetaan julkistaa jo ensi viikolla, joten neuvotteluissa ollaan erittäin pitkällä. New York Postin tietojen mukaan Beatsin toimitusjohtaja Jimmy Iovinesta olisi tulossa Tim Cookin erityisneuvonantaja.

Vaikka Applen kivijalka onkin valettu musiikin päälle, on epäselvää miksi Apple haluaa ostaa Beats Electronicsin. Applelta löytyy jo omasta takaa osaamista kuulokkeiden suunnittelussa, eikä uusien musiikkipalveluiden lanseerauksen luulisi olevan yhtiölle ylivoimainen tehtävä.

Beatsin vuoden alussa esittelemä Spotifyn kilpailijaksi suunniteltu Beats Music -suoratoistopalvelu saattaa kiinnostaa Applea, jonka suoratoistovalikoima koostuu tällä hetkellä iTunes Radiosta. ITunes Radio on nimensä mukaisesti radiomainen palvelu, jossa algoritmit päättävät etukäteen mitä musiikkia soitetaan seuraavaksi. Beats Music toimii vuorostaan on-demand-periaatteella, eli käyttäjä saa itse valita musiikkivalikoimista mitä hän kuuntelee.

Billboard uutisoi maaliskuun lopussa, että Apple pohti on-demand-tyyppisen musiikkipalvelun julkaisua. Beatsin oston ansiosta Apple pystyisi laajentumaan nopeasti on-demand-suoratoistomarkkinoille, eikä sen tarvitsisi käydä sopimusneuvotteluita levy-yhtiöiden kanssa uudelleen.

Vuonna 2011 HTC osti 51 prosentin osuuden Beatsistä reilulla 300 miljoonalla dollarilla, mutta yhtiö myi puolet omistuksestaan seuraavana vuonna. Viime vuonna HTC myi loputkin omistuksensa Beatsistä.

Päivitys. Tyrese Gibsonin Facebookiin lisäämä video tuntuu vahvistaman lehtitiedot Beatsin myymisestä. Videolla Dr. Dretä, joka kuuluu Beatsin perustajiin, tituleerataan "hip hopin ensimmäiseksi miljardööriksi".

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

19.5.2014 09:52

Hassua, beatsin kuulokkeissa noin 60% hinnasta on ilmaa. Entä mitä sitten kun niihin lyödään joku mädän omenan kuva ? Maksaa 5€ tehdä kuulokkeet 500€ hintalapulla. Lampaat villiintyy ja rahaa palaa :D

29.5.2014 10:27

Onhan Beats ollut Applen kanssa jo yhteistyössä.
Ihmeellistä tässä on se, että kyseiset laitteet eivät todellakaan ole äänen laadultaan mitenkään merkittäviä vehkeitä, vaan Beats By Dre laitteissa on taajuskorjaimella kikkailtu hyöty Beatsin käyttäjille.
Musiikin laatu on täysin bassolla mällättyä eikä todellakaan ole objektiivisesti rahan arvoista. Markkinointi on kuitenkin aika helppoa. Kova hinta takaa kuluttajalle automaattisesti paremmuuden tunteen, vaikka puoleen hintaan myytävät laatutuotteet ovat parempilaatuisia.
En ymmärrä miksi tästä pitää maksaa 2mrd. Tekniikasta tässä ei ainakaan makseta. Ehkä se brändi on onnistunut vetämään idioottien(valtayleisö) keskuudessa läpi.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.5.2014 @ 10:28

39.5.2014 15:48

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti TuPP3:
Kova hinta takaa kuluttajalle automaattisesti paremmuuden tunteen, vaikka puoleen hintaan myytävät laatutuotteet ovat parempilaatuisia.
Kuvailit tuossa samalla juuri Applen nykyisen tilanteen, siihen iBeatsit sopii mainiosti.

49.5.2014 18:28

mitäs HTC tuosta tuumaa? eikös ne markkinoineet luurejaan ko firman kanssa.

59.5.2014 22:15

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti tonttila:
mitäs HTC tuosta tuumaa? eikös ne markkinoineet luurejaan ko firman kanssa.
HTC myi osuutensa Beatsista viime vuonna, joten tuskin tuumaavat yhtään mitään.


610.5.2014 22:42

Niinkö siinä kävi? Tais olla rahat kaikki jo silloin..

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä Googlen hakukone osaa nyt hakea myös videoiden sisältä (19.9.2019 05:54)
Video on tietolähteenä erinomainen, sillä se kertoo enemmän kuin tuhat kuvaa ja yksi kuvakin on tunnetusti parempi kuin tuhat sanaa. Tiedon hakeminen videoista on kuitenkin hyvin haastavaa, ....
OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää OnePlus 7T Pro vuoti – Tältä se näyttää (19.9.2019 05:38)
Kaikki hyvä vuotaa kyllä aikanaan ja näin on totisesti käynyt OnePlus 7T:lle, joka on tarkoitus esitellä maailmalle 26. syyskuuta. Jo entuudestaan me tiedämme puhelimen tekniset ominaisuudet. ....
Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen Kaipaatko kameraa televisioon? Facebook esitteli juuri sellaisen (18.9.2019 17:37)
Facebook on tänään esitellyt uuden sukupolven Portal-laitteet, joilla voit olla kotoa käsin yhteydessä ystäviisi tai sukulaisiin milloin tahansa. Portalit ovat käytännössä näyttöpäätteitä, joilla ....
2 kommenttia
Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa Tällä tempulla vähennät hiilidioksidipäästöjä – Ei tarvitse tehdä mitään ja säästät samalla rahaa (18.9.2019 16:58)
Eurooppalaisten ympäristöjärjestöjen mukaan EU voisi laskea hiilidioksidipäästöjä merkittävästi edistämällä älypuhelimien vaihtosyklin pidentämistä. Pitkittämällä puhelimen vaihtoa vuodelle, ....
1 kommentti
HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia HP:ltä kevyt Elite Dragonfly bisneskannettava, josta löytyy käyttäjän tietoturvaa suojaavia ominaisuuksia (18.9.2019 14:41)
HP esitteli kevyen kannettavan tietokoneen, joka on tarkoitettu paljon matkustavalle työntekijälle ja jossa panostetaan käyttäjän tietoturvaan. Uutuus kantaa nimeä HP Elite Dragonfly. HP Elite Dragonfly ....

Uutisarkisto