AfterDawn: IT-alan uutiset
Osallistu Elisan arvontaan ja voita Xiaomi Mi Robot Vauum-Mop Pro -robotti-imuri!

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 8.5.2014 08:38 Kommentteja (1)

Nyt se vahvistui – Nintendo aikoo tuoda uudet pelikonsolit markkinoille ensi vuonna Nintendo ei aio pyrkiä parantamaan tulostaan viilaamalla markkinoilla olevien konsoliensa hinnoittelua, vaan julkaisee ennemmin täysin uudet konsolit.
Huhut Nintendon seuraavan sukupolven konsoleista ovat kiertäneet internetissä pitkään ja viime viikolla japanilaisvalmistaja joutui jo katkaisemaan siivet väitteeltä, jonka mukaan yhtiö esittelisi uudet pelilaitteensa tulevilla E3-messuilla. Tilanne on nyt mitä ilmeisimmin muuttunut, ja Bloomberg raportoikin tänään Nintendon aikovan tavoitella uusia markkinoita uusilla pelilaitteilla ensi vuodesta lähtien. Ilmoituksen ajankohta liittynee tuoreimpiin tietoihin yhtiön viime tilivuoden tuloksista, jotka näyttivät kolmatta tappiollista vuotta putkeen.
Kiinan alkuvuodesta höllentämä videopelikonsoleiden myyntikielto on avannut maan markkinat pelikonsoleille, ja Nintendo aikoo tutkia myös tätä mahdollisuutta laajentumispyrkimyksissään. Mobiilipelien hurjasta suosiosta huolimatta Nintendo ei edelleenkään aio tuoda pelejään älypuhelimiin tai tabletteihin, vaan pitäytyy tuntemissaan konsolialustoissa. Suunnitelmissa on kuitenkin tuoda peleihin mahdollisuuksia jakaa omia tuloksiaan ja pelitallenteita muiden käyttäjien kesken älylaitteiden välityksellä. Lisäksi yhtiö on lanseeraamassa sen pelihahmoihin perustuvia figuriineja, joita voidaan hyödyntää eri peleissä kytkemällä ne laitteisiin NFC-teknologian avulla.

Nintendo itse on vakuuttunut, että se kykenee katkaisemaan tappioputkensa – tästä huolimatta selkeää muutosta tuskin tullaan näkemään ennen uusien konsolien julkaisua.

Tarkennus 8.5.2014 11:00: Uusi laitteisto on kehitetty erityisesti uusille markkinoille, eikä siis maailmanlaajuiseen myyntiin.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

18.5.2014 09:20

Artikkeli unohti mainita, että uudet laitteet suunnataan kehittyville markkinoille. Mitään PS4 kilpailijaa ei siis ole tiedossa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto