AfterDawn: IT-alan uutiset

Muuttuuko facebookkaus totaalisesti tulevaisuudessa? Oculus-laseille tavoitellaan miljardia käyttäjää

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 7.5.2014 09:00 Kommentteja (4)

Muuttuuko facebookkaus totaalisesti tulevaisuudessa? Oculus-laseille tavoitellaan miljardia käyttäjää Oculuksen myynti Facebookille tuli täysin puskista maaliskuun lopulla, eikä kaupan julkistamisen jälkeenkään ollut selvää miksi ihmeessä maailman suurin yhteisöpalvelu haluaa olla mukana virtuaalilasien kehityksessä. Iso peliyhtiö olisi tuntunut paljon luontevammalta ostajalta kuin Facebook.
Kaupan julkistamisen yhteydessä puhuttiin Oculuksen olevan "uuden sukupolven alusta". Facebook on yrittänyt päästä mukaan mobiilialustakilpailuun mukaan, mutta tulokset ovat olleet laihoja. Ehkä Facebook on päättänyt luopua kunnianhimoisimmista mobiilihaaveistaan ja päättänyt keskittyä olemaan yhtiö, joka tuo markkinoille "sen seuraavan ison jutun".

Oculuksen toimitusjohtaja Brendan Iribe valotti TechCrunchin Disrupt-keskustelutilaisuudessa mitä ympäripyöreän "uuden sukupolven alustan" taakse kuuluu. Tavoitteena on luoda massiivinen, jopa miljardista käyttäjästä koostuva, verkosto virtuaalilasien avulla. MMO-ajatuksen taustalla ei ole välttämättä (pelkästään) pelaaminen, vaan Oculus haluaa saada ihmiset tuntemaan käyvänsä keskusteluja oikean ihmisen kanssa VR-lasien avulla, vaikkei kyseinen henkilö olisikaan fyysisesti läsnä.

Miljardin käyttäjän tavoittelu laitteelle joka ei ole vielä edes myynnissä, on äärimmäisen kunnianhimoinen tavoite. Facebookilla on kuitenkin jo yli miljardi käyttäjää, joten ehkä tätä kautta saadaan potkua lasien yleistymiselle.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

17.5.2014 9:29

Naamakirja on laskussa niin mitenkähän meinaavat tuon saavuttaa? Itse en ole ollut FB-kirjassa mukana enkä mene.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.5.2014 @ 09:29

Autopeli hullu ja pelannut jo -80 luvulta...eli vanha jäärä.

27.5.2014 9:38

Taas lobataan uutta muoti-ilmiötä.

37.5.2014 9:52

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti mjk:
Naamakirja on laskussa
Ei ole. Facebook on kyllä saavuttamassa maksimisaturaationsa, mutta ihan tasaista kasvua on ollut tähän päivään asti. Varsinkin mobiilikäytössä kasvu on ollut todella suurta.

47.5.2014 11:48

Vielä, kun ois niitä mielenkiintosia ihmisiä, kenen kanssa käydä keskustelua.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto