AfterDawn: IT-alan uutiset

Oculus Rift -virtuaalilasit tarjolla kuluttajille jo ensi vuonna?

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 1.5.2014 13:11 Kommentteja (1)

Oculus Rift -virtuaalilasit tarjolla kuluttajille jo ensi vuonna? Tuoreimpien tietojen mukaan Facebookin kahden miljardin dollarin Oculus VR -kauppa on todella jouduttanut yhtiön virtuaalilasien kehitystä.
Business Insider haastatteli Oculus VR:n edustajaa Facebookin F8-kehittäjäkonferenssissa. Hänen mukaansa Oculus Rift -virtuaalilasien kuluttajaversio saattaisi olla valmis myyntiin jo ensi vuonna, mutta viimeistään vuonna 2016, jolloin laitteelle pitäisi olla jo tarjolla kattava määrä pelejä ja muuta sisältöä. Kuluttajaversion hinnoittelusta ei vielä ole tietoa, mutta Oculus on kokoamassa parhaillaan markkinointi- ja brändäystiimiä tuotteelle.

Oculus VR:n edustaja myös paljasti yhtiön ottaneen haltuunsa Valven huhutun virtuaalihuoneen, jossa Valve esitteli aikaisemmin omaa virtuaalitodellisuusteknologiaansa kehittäjille. Oculus VR on hyödyntänyt Valven huonetta ja sen entisiä asiantuntijoita edistyneemmän version kehittämiseen omasta virtuaalilaitteestaan, ja huhujen mukaan Mark Zuckerberg teki Oculuksen ostopäätöksen kokeiltuaan huonetta. Oculus VR -sijoittaja Chris Dixonin mukaan ulkopuolisille demonstroidut Crystal Cove- ja DK2-versiot kykenevät tarjoamaan noin puolet siitä kokemuksesta, mihin edistyneempi versio pystyy. Lisäksi Oculus VR:n edustaja kertoo virtuaalihuoneen teknologian olevan niin edistynyttä, ettei se enää aiheuta edes matkapahoinvoinnin tuntemusta siihen taipuvaisille.

Luonnollisesti huoneen vaativasta teknologiasta on vielä matkaa kuluttajalle sopivaan versioon. Oculus VR:n edustajan lausuntojen mukaan aikataulut ovat kuitenkin huomattavasti lyhemmät kuin mitä saattoi odottaa – mikäli tahti pysyy tällaisena, virtuaalinen todellisuus on pian nykypäivää.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

11.5.2014 15:09

Eikäs tuo pitäisi olla vasta ensi vuonna? Sillä alunperin OR piti julkaista 2014 syksyllä. Miten voidaan puhua "jo" kun laite on kehityksen takia viivästynyt?

Mutta ihan mielenkiinnolla odotan mitä uutta kivaa saa vielä angettyä tuohon. DK2:n hyppään yli joten toivottavasti ei menisi ihan loppuvuoteen 2015.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä uTorrentista löytyi vakava haavoittuvuus – Lataa päivitys täältä (22.2.2018 15:38)
BitTorrentin kehittämästä suositusta uTorrent-asiakasohjelmasta on löytynyt vakavia haavoittuvuuksia. Googlella työskentelevä tietoturvatutkija Tavis Ormandy havaitsi ohjelmissa olevien ....
JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti

Uutisarkisto