AfterDawn: IT-alan uutiset

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 28.4.2014 09:08

Legenda piti paikkansa: pelihauta löytyi New Mexicosta Microsoftin Xbox Entertainment Studiosin, Fuel Entertainmentin ja LightBox Interactiven arkeologiset kaivaukset ovat tuottaneet tulosta: E.T. löytyi New Mexicosta.
Raportoimme aikaisemmin tässä kuussa Xbox Entertainment Studiosin suunnitelmista suorittaa kaivauksia lähes 30 vuotta sitten suljetulla maankaatopaikalla. Tavoitteena oli selvittää pelihistoriallista dokumenttia varten, onko kyseinen paikka todella sama, johon urbaaniksi legendaksi muodostuneen tarinan mukaan Atari hautasi reilut kolme miljoonaa E.T.-pelikasettia yli 30 vuotta sitten.

Warner Communications oli hankkinut vuonna 1982 Atarille suurella rahalla pelioikeudet Steven Spielbergin uuteen elokuvaan E.T. The Extra-Terrestrial. Kiireellä julkaistu peli osoittautui kuitenkin flopiksi, ja Atarin kärsiessä huomattavia taloudellisia tappioita, se onnistui taianomaisesti hävittämään myymättä jääneet pelikasetit. Huhujen mukaan Atari hautasi häpeänsä Alamogordoon New Mexicoon.
Moninaisten hankaluuksien kautta Microsoft onnistui saamaan kaivausluvat alueelle, ja lopputulos on nähtävissä alla:Lopputulos (tai ainakin sopiva otos siitä) epäilemättä kuuluu pelihistorian museoon, mutta toisaalta maailma on nyt yhtä legendaa köyhempi.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto