AfterDawn: IT-alan uutiset

Google+-pomo lähtee – palvelun tulevaisuus epävarmalla pohjalla

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 25.4.2014 09:05 Kommentteja (13)

Google+-pomo lähtee – palvelun tulevaisuus epävarmalla pohjalla Googlen vuonna 2011 käynnistämän yhteisöpalvelu Google+:n puuhamies ja luoja Vic Gundotra on päättänyt jättää tehtävänsä, kertoo Re/code. Gundotra työskenteli hakukoneyhtiöllä lähes kahdeksan vuoden ajan, sitä ennen hän palveli Microsoftilla.
Gundotran lähtö herättää syystäkin kysymyksen Google+:n kohtalosta. Yhteisöpalvelua on integroitu Googlen muihin tuotteisiin varsin voimakkaasti, mutta siitä huolimatta suuri yleisö ei ole kiinnostunut siitä. TechCrunchin tietojen mukaan Google olisikin nostanut kädet pystyyn ja päättäneen luovuttaa some-kuninkuuden 1,2 miljardin käyttäjän Facebookille.

TechCrunchin mukaan Google+:n kehitystiimin osia oltaisiin siirtämässä osaksi Androidista vastaavaa mobiiliyksikköä. Näin ollen Google+:n aktiivinen kehitys olisi hidastumassa. Google ei näe Google+:aa enää omana tuotteena, vaan pikemminkin taustalla toimivana alustana, joka sitoo muita palveluja yhteen.
Viime vuoden lopulla Googlen Eric Schmidt myönsi hänen uransa suurimman virheen olleen se, ettei yhtiö huomannut ajoissa yhteisöpalvelujen nousua.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

13 kommenttia

125.4.2014 09:16

harmi, joutuu google plussan molemmat käyttäjän siirtymään muihin palveluihin


Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma. Lisäksi sen nimi on huono. Lähtökohtana ollut varmaan taas "ollaan erilaisia kuin muut" ja toteutus että ei tehdä mitään hyvin koska muut on jo tehneet niin, joten tehdään huonosti. Jos eka ongelma tulee jo kun ei jumalauta löydä nappia mistä kirjaudutaan ulos, niin miksi kukaan haluaisi enää koskaan kirjautua sisäänkään. Paska mikä paska.

Olisivat vaan härskisti kopioineet facebookin tutun ja toimivan laatikkomaisen käyttöliittymän, vaihtaneet vähän värejä, lisänneet kaivattuja ominaisuuksia (dislike), poistaneet vihattuja ominaisuuksia (huono yksityisyys) ja viilanneet sieltä täältä, ja heillä olisi nouseva ykkös some palvelu hallussaan

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.4.2014 @ 09:26

HIROSHIMA 45
TSHERNOBYL 86
WINDOWS 95

225.4.2014 09:30

Voi jummi. Toivottavasti ei sentään lopu. Itse pidän paljon google plussasta.

325.4.2014 10:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma.
Ei se minust ruma ole, se on miellyttävän simppeli ja selkeä. Ainakin Facebookiin verrattuna se on kymmeniä kertoja parempi.

425.4.2014 11:20

Samaa mieltä #1 kanssa. G+ kuten moni muu googlen tuote (ml. Android) on tylsä ja ruma. Erityisesti tosin G+ ja jos luulivat että saavat youtube-tempauksellaan jonkun sinne niin... Noh, itse en voi sietää sivustoa lainkaan, vaikka suhtauduin siihen positiivisesti ja jopa käytin kuin se tuli.
Sais Google haudata koko roskan.

525.4.2014 11:36

Itse yritin jossain vaiheessa porukkaa saada facebookista google plussaan mutta ei ketään tullut joten eipä sitä tule käytettyä. Sehän on ongelma yhteisöpalveluissa että mitä porukka käyttää, kaverini ja sukulaiseni käyttää facebookia joten sillä mennään kunnes porukka vaihtaa toiseen massoittain.

Facebookin etu on myös google + verrattuna se että toimii kaikilla laitteilla toisin kuin google plus ei saatavilla esim windows puhelimille.

No google plussaa tulee käytettyä android pelien tallennuksiin joissa se on mahdollista.

625.4.2014 13:16

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
harmi, joutuu google plussan molemmat käyttäjän siirtymään muihin palveluihin


Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma. Lisäksi sen nimi on huono. Lähtökohtana ollut varmaan taas "ollaan erilaisia kuin muut" ja toteutus että ei tehdä mitään hyvin koska muut on jo tehneet niin, joten tehdään huonosti. Jos eka ongelma tulee jo kun ei jumalauta löydä nappia mistä kirjaudutaan ulos, niin miksi kukaan haluaisi enää koskaan kirjautua sisäänkään. Paska mikä paska.

Olisivat vaan härskisti kopioineet facebookin tutun ja toimivan laatikkomaisen käyttöliittymän, vaihtaneet vähän värejä, lisänneet kaivattuja ominaisuuksia (dislike), poistaneet vihattuja ominaisuuksia (huono yksityisyys) ja viilanneet sieltä täältä, ja heillä olisi nouseva ykkös some palvelu hallussaan
Hyvä vaan, että sinun kaltaisesi iHmiset pysyvät poissa kyseisestä palvelusta.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 25.4.2014 @ 15:33

726.4.2014 00:54

En pitänyt googlen tavasta koittaa pakottaa g+ kaikille. Ei voi kommentoida youtubessa, ei voi kommentoida google playssä.

Vaikka valitsee ettei halua liittyä kyseiseen palveluun, silti kysellään toistuvasti haluaisitko nyt liittyä. Jopa androidin käyttöönotossa pitää kysellä. Suoraan sanottuna vituttaa googlen tämä ja muutama muukin omien palvelujen tyrkytttäminen. Ei en halua siirtya toisen selaimen käyttäjäksi ja olen klikannut mainoksen 100x pois, ei googlella riitä resurssit muistamaan tuota vaan aina pitää tuputtaa kyselyä uudestaan?

826.4.2014 02:40

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
harmi, joutuu google plussan molemmat käyttäjän siirtymään muihin palveluihin


Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma. Lisäksi sen nimi on huono. Lähtökohtana ollut varmaan taas "ollaan erilaisia kuin muut" ja toteutus että ei tehdä mitään hyvin koska muut on jo tehneet niin, joten tehdään huonosti. Jos eka ongelma tulee jo kun ei jumalauta löydä nappia mistä kirjaudutaan ulos, niin miksi kukaan haluaisi enää koskaan kirjautua sisäänkään. Paska mikä paska.

Olisivat vaan härskisti kopioineet facebookin tutun ja toimivan laatikkomaisen käyttöliittymän, vaihtaneet vähän värejä, lisänneet kaivattuja ominaisuuksia (dislike), poistaneet vihattuja ominaisuuksia (huono yksityisyys) ja viilanneet sieltä täältä, ja heillä olisi nouseva ykkös some palvelu hallussaan
Hyvä vaan, että sinun kaltaisesi iHmiset pysyvät poissa kyseisestä palvelusta.
Eikös se ole sanomattakin selvää, että ei kukaan sellaisesa palvelussa notku, josta ei pidä... Aloittajan kanssa olen kyllä täysin samaa mieltä siitä, että Google+ on käyttöliittymältään liian sekava ja sen integroiminen muihin Googlen palveluihin on tehnyt niistä paljon epäselvempiä käyttää. Juuri tämä Google+:n pakkosyöttäminen on saanut minut vihaamaan koko palvelua, vaikka aikaisemmin se ei oikeastaan herättänyt tunteita suuntaan tai toiseen. Eli erittäin hyvä asia vaan, jos päästään kyseisestä palvelusta eroon.

926.4.2014 09:58

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ranvier:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
harmi, joutuu google plussan molemmat käyttäjän siirtymään muihin palveluihin


Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma. Lisäksi sen nimi on huono. Lähtökohtana ollut varmaan taas "ollaan erilaisia kuin muut" ja toteutus että ei tehdä mitään hyvin koska muut on jo tehneet niin, joten tehdään huonosti. Jos eka ongelma tulee jo kun ei jumalauta löydä nappia mistä kirjaudutaan ulos, niin miksi kukaan haluaisi enää koskaan kirjautua sisäänkään. Paska mikä paska.

Olisivat vaan härskisti kopioineet facebookin tutun ja toimivan laatikkomaisen käyttöliittymän, vaihtaneet vähän värejä, lisänneet kaivattuja ominaisuuksia (dislike), poistaneet vihattuja ominaisuuksia (huono yksityisyys) ja viilanneet sieltä täältä, ja heillä olisi nouseva ykkös some palvelu hallussaan
Hyvä vaan, että sinun kaltaisesi iHmiset pysyvät poissa kyseisestä palvelusta.
palautetta antavat ihmiset? no jos on pysyneet poissa niin ilmankos on paska edelleen

1026.4.2014 11:25

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Michelola:
harmi, joutuu google plussan molemmat käyttäjän siirtymään muihin palveluihin

Siis eikö ne oikeasti tajua. Google+ käyttöliittymä on ollut alusta asti HUONO, siis oikeasti huono. Tylsä. Mitätön. Vaikea. Ruma. Siinä ei ole mitään hyvää. Luulis että googlella olis ammattilaisia siellä? Google+ on sanalla sanoen ruma. Lisäksi sen nimi on huono. Lähtökohtana ollut varmaan taas "ollaan erilaisia kuin muut" ja toteutus että ei tehdä mitään hyvin koska muut on jo tehneet niin, joten tehdään huonosti. Jos eka ongelma tulee jo kun ei jumalauta löydä nappia mistä kirjaudutaan ulos, niin miksi kukaan haluaisi enää koskaan kirjautua sisäänkään. Paska mikä paska.

Olisivat vaan härskisti kopioineet facebookin tutun ja toimivan laatikkomaisen käyttöliittymän, vaihtaneet vähän värejä, lisänneet kaivattuja ominaisuuksia (dislike), poistaneet vihattuja ominaisuuksia (huono yksityisyys) ja viilanneet sieltä täältä, ja heillä olisi nouseva ykkös some palvelu hallussaan
Tasan samaa mieltä.

Olisivat toteuttaneet niitä toiveita palvelussaan joista fb käyttäjillä on närää fb:tä vastaan ja tehneet palvelustaan paremman näköisen ja toimivamman niin olisi varmasti saaneet paremman suosion.

Lisäksi käyttäjien pakottaminen Google+ käyttäjiksi on varmasti ollut omiaan aiheuttamaan närää ja vastustusta ko.palvelua vastaan.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.4.2014 @ 11:26

1126.4.2014 14:54

Samaa mieltä #1 kanssa. Erittäin vastenmielinen ja tökerö palvelu, joka tungettiin pakkopullana jokaiselle Gmailia tai Googlen laitteita käyttäville. Fiksumpi lähestymistapa olisi voinut nostaa palvelun paremmin tulille, mutta nyt on liian myöhäistä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.4.2014 @ 14:56

Prosessori | Emolevy | Muistit | Näytönohjain | Kiintolevy | Kotelo | Virtalähde

1227.4.2014 14:25

Ite en enää yritä saada kavereita, enkä muitakaan Google+ palveluun, mutta se toimii siltin hyvänä tiedon keruu paikkana, kun olen liittynyt niin moneen ryhmään. Kaikki hyvät ja kiinnostavat asiat näkyvät samantien etusivulla. Mutta joo, itse oikea tarkoitus on vähän jäänyt pois kuvioista, ei siellä ketään ole. Ite pidän kyllä Google+n ulkoasusta, ihan simppeli ja toimiva, päinvastoin kuin Facebook. Lopulta Face kuitenkin nyt käytössä enemmän kuin G+.

1327.4.2014 20:51

Olen boikotoinut palvelua siitä lähtien, kun edellyttivät YouTube-videoiden kommentoinnin vaativan Google+-sivun. En ole liittynyt, en ole voinut kommentoida. Joskohan luopuisivat pian tästä pakkonaitoksesta?

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto