Menettikö Oculus VR uskottavuutensa pelipiireissä Facebook-kaupan myötä?

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 26.3.2014 11:28 Kommentteja (14)

Menettikö Oculus VR uskottavuutensa pelipiireissä Facebook-kaupan myötä? Oculus Rift -virtuaalilasien kehittäjä ja virtuaalitodellisuuden johtohahmo Oculus VR ällistytti internetiä suostumalla Facebookin noin kahden miljardin dollarin ostotarjoukseen. Mutta myikö yritys samalla tulevaisuutensa pelialalla?
Facebookin Oculus VR -hankinnan tultua julki muun muassa suositun Minecraft-pelin kehittäjä Markus "Notch" Persson twiittasi lopettavansa neuvottelut Minecraftin Oculus Rift -versiosta Facebookia kohtaan tuntemansa vastenmielisyyden vuoksi. Persson perusteli jyrkkää reaktiotaan myöhemmin blogikirjoituksessaan, jossa hän kertoi uskovansa Facebookin haluavan viedä Oculus Riftiä sosiaalisen median suuntaan, kun hän puolestaan tahtoo työskennellä puhtaasti pelien parissa.Useat pelikehittäjät vaikuttavat olevan samaa mieltä Perssonin kanssa: esimerkiksi Frog Fractions 2 -pelin kehittäjien Kickstarter-rahoituskampanjasivustolle lisättiin ilmoituksen jälkeen ylimääräinen rahoitustavoite kahden miljardin kohdalle, jonka saavuttamisen myötä kehittäjät ostaisivat Oculus VR:n takaisin.Vaikka Facebookin alaisuudessa toimiminen ei automaattisesti tarkoita sitä, että Oculus VR siirtyisi kehittämään laitteestaan yksinomaan sosiaalisen median välinettä, The New York Times raportoi sisäpiirin lähteen kertoneen Facebookin suunnittelevan ennen pitkää "laitteiston uudelleensuunnittelua ja Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä" laitteeseen. Tämänkaltaiset paljastukset tuskin lisäävät Oculus Riftin uskottavuutta pelipiireissä.

Aika näyttää, miten itsenäisenä Oculus VR saa jatkaa toimintaansa, ja miten se kykenee hankkimaan yhteistyökumppaneita pelikehittäjistä. Varmaa on kuitenkin se, että Sony saa kaupan myötä Morpheus-virtuaalilaseilleen uuden huomattavilla resursseilla varustetun kilpailijan.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

14 kommenttia

126.3.2014 11:39

Lainaus:
The New York Times raportoi sisäpiirin lähteen kertoneen Facebookin suunnittelevan ennen pitkää "laitteiston uudelleensuunnittelua ja Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä" laitteeseen.


Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2014 @ 11:41

226.3.2014 11:47

Elikkäs odotellaan sitten noita Sonyn 'kiikareita'.


CM 690 II Advanced, i5 2500K, MSI P67A-C43, Scythe Mugen-2 Revision B, XFX Pro550 80+ pronze, CORSAIR DDR3-1600 2*2G CL9 VENGEANCE, Asus r9 290x directCU II ,Samsung 830 SSD 128Gb+ 4.5 teraa, Win 7.

326.3.2014 11:49

Kyllähän tuo vaikuttaa tuohon oculukseen aika paljon. Mitä useampia foorumeita olen seuraillut niin monet indie kehittäjät on perunut suunnitelmiaan. Vielä kun ottaa huomioon että Palmer oli sanonut aikaisemmissa haastatteluissa että oculusta ei myydä mistään hinnasta. Tokaisi vielä että haluavat kehittää tuon riippumattomana mistään muusta firmasta. Tuon takia palmerin sanan arvo on tippunut aikapaljon ja kukaan ei usko enään selittelyja siitä että oculus toimini itsenäisenä irti naamakirjasta.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

426.3.2014 11:52

Enpä muista koska olisin viimeksi ärsyyntynyt näin paljon teknologiauutisen vuoksi.

Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2014 @ 12:10

Win 8.1 Pro/Asus P8Z77-V LX/3570k@4.2ghz/Silver arrow/16GB Corsair vengeance lp/GTX 780 3gb OC Direct CU II/Evga Supernova 750w G2 /250GB Samsung EVO840/4TB HDD
Razer Deathstalker/Razer Naga hex 2012/Samsung 27" & 24" LED lätyt/Sony SRS-D8 2.1/Kingston HyperX Cloud headset

Xiaomi Redminote 3g/5,5@720p/MTK6592 x8 @ 1.7ghz/2gb RAM/8gb ROM + 32gb MicroSD

526.3.2014 13:50

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _WindWaker_:

Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.

Valve, Sony tai joku muu, mikä. Nyt olisi oivallinen paikka viedä markkinat.Antamani neuvot perustuvat omaan kokemukseen. Jos mielestäsi ne ovat puutaheinää, kerro toki.

626.3.2014 14:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti muppis:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti _WindWaker_:

Toivon todella että Valve tajuaa tartua tilaisuuteen ja kehittää varteenotettavan kilpailijan Oculus Riftille.

Valve, Sony tai joku muu, mikä. Nyt olisi oivallinen paikka viedä markkinat.


Todellakin.

En vain käsitä mihin joku Facebook tarvitsee virtuaalitodellisuuslaseja? Ja vielä tuolla hinnalla?

Mikäköhän mahtaa olla facebookin ajatus tuon kaupan takana, en kyllä pidä siitä, että joku naamakirja ostelee kaikki "hyvät ideat" itselleen ja sitten pilaa ne tavalla tai toisella facebook intergraatioillaan tai ei ja pakottaa itseään ihan joka läpeen.

"Facebook-käyttöliittymän sekä -logon lisäämistä""

Facebook lasit kirjaimellisesti face.
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 26.3.2014 @ 14:26

726.3.2014 14:30

Naamakirja boikotti käyntiin. Itse olen jo aloittanut.

826.3.2014 14:33

Siis miettikään niitä mahdollisuuksia joita Facebook-kauppa tuo VR-maailmaan! Kuvitelkaas, facebook, instagram ja Whatsapp Oculus Riftillä? Vie SOME-kokemuksen aivan uusiin fääreihin!

Tätä on odotettu!926.3.2014 14:57

Kyllähän tämä aika suunnattomasti ottaa päähän, vaikka Facebookia ahkerasti käytänkin. No, jos positiivisesti ajatellaan, niin tuskinpa näiden lasien alkuperäinen käyttötarkoitus, eli 3D-pelaaminen, tästä minnekään katoaa. Toivottavasti ei vain tule mitään Facebookiin kirjautumispakkoa, että laitetta pääsee käyttämään.

1026.3.2014 16:29

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti DonZQ:
Vie SOME-kokemuksen aivan uusiin fääreihin!
Tätä on odotettu!

Hieman repesin :)

Mutta tosiaan, nyt varmasti moni peruu suunnitelmansa oculuksen suhteen ja suuntaan katseensa Sonyn suuntaan. Olisi M$:n kannattanut ennemmin ostaa Oculus VR, eikä "Microsoft ei hätäile virtuaalitodellisuuslaitteiden kanssa: katsotaan, miten ala kehittyy".

1126.3.2014 17:37

Toivottavasti Oculus ei menetä pohjaansa aivan totaalisesti, sillä vastaavaa laitetta ei PC:lle ole ainakaan tällä hetkellä tulossa...
Se, että Sonyn laite on suunniteltu PS:lle, ei nosta omia odotuksiani hirveän korkealle. Jos PC-versiota tullaan edes näkemään.

1226.3.2014 18:12

Olis hyvä myyntilause "Jaa mitä näet, näe mitä jaat"

1327.3.2014 11:51

kaikki mihin facebook koskee, muuttuu p*skaksi... suckkerpeleen ruskea kosketus.

ei paljoa luo turvallisuudentunnetta ja vakautta kun katsoo mitä pärstälauta tekee omallakin sivullaan.
kokoajan pitää muutella ja tuhota toimivia osioita jonkajälkeen korjata niitä ja tuhota seuraavia, yksityisyyden poistamisesta puhumattakaan, enää voi edes poistaa sivuaan hausta saati estää viestejä muilta kuin kavereilta ja profiili ja kansikuvat ovat julkisina. se on hauskaa varsinkin niille joilla on vihamiehiä ja ihmisiä joiden ei haluaisi antaa löytää itsestä uutta tietoa tai lähetellä uhojaan.
Sama tulee näkymään varmasti tuossakin, puhumattakaan ohjelmiston muuttumisesta elefanttitautiseksi etanaksi (vrt.fb:n oma kännykkäsovellus joka alkuaikoinaan toimi nopeasti ja ongelmitta, muttei enää) joka kasvaa, hidastuu ja muuttuu toimimattomampaan suuntaan jokaisen päivityksensä myötä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 27.3.2014 @ 11:53

1427.3.2014 16:56

Oculuksen laseilla ei sitten pelatakaan enään mitään muuta, kuin Zyngan pelejä... Ja nehän toimii aina niiiin täydellisesti!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto