AfterDawn: IT-alan uutiset

Google ei kelpaa Kiinalle - julkaisi uuden kiinankielisen hakukoneen

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 24.3.2014 14:29 Kommentteja (3)

Google ei kelpaa Kiinalle - julkaisi uuden kiinankielisen hakukoneen Nouseva talousmahti Kiina tavoittelee riippumattomuutta länsimaisista palveluista ja tuotteista - tuoreimpana aluevaltauksena uuden hakukoneen lanseeraaminen verkkoon.
Patently Apple raportoi Kiinan julkaisseen perjantaina uuden kiinankielisen ChinaSo-hakukoneensa. Palvelu kattaa kiinalaiset verkkosivut, uutiset, kuva-, video- ja karttahaun, mutta kykenee hakemaan tietoa myös ulkomaisilta sivustoilta. Lähteen mukaan ChinaSo-projekti toteutettiin yhteistyönä neljän Kiinan suurimman sanomalehden, kahden uutistoimiston sekä valtiontelevision kanssa. ChinaSo epäilemättä julkaistiin kilpailemaan länsimaisten palveluiden kanssa - sen hakusivu nimittäin tuo logonsa ja ulkoasunsa puolesta mieleen yhdysvaltalaisen Google-hakukonejätin.

Kiina on pyrkinyt riippumattomuuteen länsimaista muillakin aloilla: se julkisti tammikuussa tietoja kehittämästään käyttöjärjestelmästä COS:ista (China Operating System), jonka on tarkoitus haastaa yleisimmät länsimaiset käyttöjärjestelmät kuten Windowsin ja Androidin. Lisäksi kiinalaiset yhtiöt ZTE ja The9 ovat kehittäneet omaa The Fun Box -pelikonsoliaan, josta kaavaillaan Kiinan pelikonsolimarkkinoille kotimaista vaihtoehtoa ulkomaalaisille laitteille.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

124.3.2014 14:45

Ennemminkin pyrkinyt kopioimaan kaikkia mitä on kopioitavissa. Kopioita on elektoriikasta, angrybirdsistä aina ikean myymälään saakka.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

224.3.2014 15:47

Teoria: Kiina valmistautuu pommittamaan muut maat pois maailman kartalta ja kuitenkin pysymään itse pystyssä.

Tai sitten Kiina ei vaan pidä länsimaiden tuotteista ja päätyvät tekemään niistä halvat kopiot


Näin(köhän?)

324.3.2014 18:16

Syy: helpompi sensuroida poliittisia hakutuloksia kuin Googlesta. Käyttäjien vakoilun helppoudessa tai laajudessa ei liene eroa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto