AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 22.3.2014 11:46 Kommentteja (2)

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä Apple harkitsee iTunes-sovelluksen porttaamista Android-laitteille ja Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä, kirjoittaa musiikkijulkaisu Billboard.
Yhtiö on tähän asti halunnut pitää iTunesin omien mobiililaitteiden yksinoikeutena, mutta digitaalisen musiikin latausten väheneminen Yhdysvalloissa on saanut Applen tavoittelemaan aiempaa laajempaa käyttäjäkuntaa. Steve Jobs myönsi aikoinaan, että iTunesista on suunniteltu Android-sovellusta, mutta sen ei ainakaan tuolloin nähty palvelevan yhtiön etuja.

Viime keväänä Applen nykyinen toimitusjohtaja totesi, ettei yhtiöllä ole mitään periaatteellisia syitä olla julkaisemasta sovelluksiaan kilpaileville alustoille, mikäli sillä saavutetaan jotakin järkeviä tuloksia. ITunesin Android-version julkaisu ei ole siis täysin poissuljettu vaihtoehto.

Samalla kun Apple suunnittelee toimia digitaalisen musiikin latausten kasvattamiseksi, harkitsee yhtiö myös uuteen aikaan siirtymistä. Steve Jobsin mielestä ihmiset haluavat omistaa kuuntelemansa musiikin, mutta Spotifyn kaltaiset palvelut ovat osoittaneet, ettei näin välttämättä ole.

Billboardin mukaan Apple neuvottelee levy-yhtiöiden kanssa sopimuksista on-demand-suoratoistopalvelun kehittämiseksi. Viime syksynä Apple avasi Yhdysvalloissa iTunes Radion, jolla voi kuunnella musiikkia algoritmien arpomassa järjestyksessä. Monet haluavat kuitenkin itse päättää mitä ja milloin he kuuntelevat, joten on-demand-palvelun julkaiseminen olisi hyvin luonnollinen laajentumissuunta Applelle.

9to5macin Mark Gurman kertoi Applen aikovan irrottaa iTunes Radio omaksi sovellukseksi, jotta se saisi nykyistä enemmän huomiota iOS-käyttäjiltä. Jää nähtäväksi aiotaanko on-demand-palvelu sisällyttää tähän sovellukseen jollakin aika välillä.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.3.2014 23:20

Myykö iTunes vieläkään FLACejä?

223.3.2014 9:59

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarzka_:
Myykö iTunes vieläkään FLACejä?
Ei myy... AAC 256 kbps on parasta mitä sieltä saa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
2 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto