AfterDawn: IT-alan uutiset

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 22.3.2014 11:46 Kommentteja (2)

Apple harkitsee Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä

Apple harkitsee iTunes-sovelluksen porttaamista Android-laitteille ja Spotifyn kaltaisen musiikkipalvelun kehittämistä, kirjoittaa musiikkijulkaisu Billboard.
Yhtiö on tähän asti halunnut pitää iTunesin omien mobiililaitteiden yksinoikeutena, mutta digitaalisen musiikin latausten väheneminen Yhdysvalloissa on saanut Applen tavoittelemaan aiempaa laajempaa käyttäjäkuntaa. Steve Jobs myönsi aikoinaan, että iTunesista on suunniteltu Android-sovellusta, mutta sen ei ainakaan tuolloin nähty palvelevan yhtiön etuja.

Viime keväänä Applen nykyinen toimitusjohtaja totesi, ettei yhtiöllä ole mitään periaatteellisia syitä olla julkaisemasta sovelluksiaan kilpaileville alustoille, mikäli sillä saavutetaan jotakin järkeviä tuloksia. ITunesin Android-version julkaisu ei ole siis täysin poissuljettu vaihtoehto.
Samalla kun Apple suunnittelee toimia digitaalisen musiikin latausten kasvattamiseksi, harkitsee yhtiö myös uuteen aikaan siirtymistä. Steve Jobsin mielestä ihmiset haluavat omistaa kuuntelemansa musiikin, mutta Spotifyn kaltaiset palvelut ovat osoittaneet, ettei näin välttämättä ole.

Billboardin mukaan Apple neuvottelee levy-yhtiöiden kanssa sopimuksista on-demand-suoratoistopalvelun kehittämiseksi. Viime syksynä Apple avasi Yhdysvalloissa iTunes Radion, jolla voi kuunnella musiikkia algoritmien arpomassa järjestyksessä. Monet haluavat kuitenkin itse päättää mitä ja milloin he kuuntelevat, joten on-demand-palvelun julkaiseminen olisi hyvin luonnollinen laajentumissuunta Applelle.

9to5macin Mark Gurman kertoi Applen aikovan irrottaa iTunes Radio omaksi sovellukseksi, jotta se saisi nykyistä enemmän huomiota iOS-käyttäjiltä. Jää nähtäväksi aiotaanko on-demand-palvelu sisällyttää tähän sovellukseen jollakin aika välillä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

122.3.2014 23:20

Myykö iTunes vieläkään FLACejä?

223.3.2014 09:59
mummipappa
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Jarzka_:
Myykö iTunes vieläkään FLACejä?
Ei myy... AAC 256 kbps on parasta mitä sieltä saa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto