AfterDawn: IT-alan uutiset

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 12.3.2014 17:05

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä Aikaisemmin tällä viikolla raportoimme Sonyn ilmoittaneen esitelmästä ensi viikon pelikehittäjien konferenssissa, joka osuisi yhteen aikaisempien huhujen kanssa, joiden perusteella Sony tulee esittelemään tapahtumassa uudet virtuaalilasinsa. Tuoreimmat tiedot vaikuttavatkin vahvistavan huhut.
Edge Online uutisoi tänään saamistaan sisäpiirin tiedoista, joiden mukaan Sony olisi todella julkistamassa virtuaalijärjestelmänsä ensi tiistaina San Franciscossa pelikehittäjien konferenssissa (GDC, Game Developers Conference). Tietojen väitetään olevan peräisin kolmannen osapuolen kehittäjiltä, joille laitteen prototyyppi on jo toimitettu. Heidän mukaansa Sonyn virtuaalilasit ovat jo huomattavasti paremmat kuin Oculus Riftin ensimmäinen versio ja sijoittuvat jotakuinkin samalle tasolle Oculuksen uuden Crystal Cove -kehittäjäpaketin kanssa. Ohjelmistoa Sonyn laitteelle ei vielä liiemmälti ole, mutta jonkinlainen demonstrointi olisi kaikesta huolimatta tarjolla ensi viikolla.

Lähteen tietojen mukaan Sony ei myöskään aio painostaa virtuaalijärjestelmäänsä alustana kehittäjille, vaan tiedostaa sen olevan tällä hetkellä marginaalinen mutta hyvin potentiaalinen kehitysala. Toisaalta Sonyn ei välttämättä kannattaisi jäädä lepäilemään laakereillaan: Oculus VR nimittäin palkkasi vastikään Valven virtuaalitodellisuuskonkarin Atman Binstockin johtamaan uutta Seattlen-tiimiään. Pieni kilpailu voisikin piristää virtuaalilaitteiden kehitystä - Sonylla olisi ainakin näistä kahdesta enemmän resursseja satsattavaksi virtuaalitodellisuuden tuomiseen joka olohuoneeseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa JUURI NYT: Facebook ei toimi Suomessa (22.2.2018 13:48)
Yhteisöpalvelu Facebookin palvelut eivät tällä hetkellä toimi. Facebook.com ilmoittaa, että jokin meni pieleen, ja ongelmaa korjataan. Toistaiseksi ei ole tietoa siitä mikä ongelman taustalla on. ....
Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin Rovio todellisessa syöksykierteessä – Sijoittajat pettyivät uutisiin (22.2.2018 11:33)
Vihaisten lintujen kiito muistuttaa Helsingin pörssissä tällä hetkellä ennemminkin syöksykierrettä, sillä tulosvaroituksen julkaisseen Rovio Entertainmentin osakekurssi on uutisen kirjoittamishetkellä ....
Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava Snapin toimitusjohtaja – Snapchatin uudistuksiin on vain totuttava (22.2.2018 10:47)
Verkkopalveluihin ja sovelluksiin tehtävät ulkoasu- ja käyttökokemusmuutokset aiheuttavat aina närää ja tuskastusta vahojen käyttäjien keskuudessa, koska he joutuvat "opettelemaan" heille toimivaksi ....
Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin Neflixin haastaja Viaplay kasvaa kovaa tahtia – Panostaa urheiluun ja omiin tuotantoihin (22.2.2018 10:09)
Netflixistä on vuoden 2012 lanseerauksen jälkeen muodostunut Suomen de facto -suoratoistopalvelu, mutta alalla kisailee katselevista silmäpareista moni muukin. Yksi kilpailijoista on Viaplay, ....
1 kommentti
Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita Facebook uudisti Messengerin ääni- ja videopuheluita (21.2.2018 22:37)
Facebook on kertonut tänään uudistuksista, joita se on tehnyt maailman toiseksi suosituimpaan viestisovellukseen. Kyseessä on tietysti WhatsAppin jälkeen Facebookin toiseksi suosituin viestikanava Messenger. ....

Uutisarkisto