AfterDawn: IT-alan uutiset

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 12.3.2014 17:05

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä Aikaisemmin tällä viikolla raportoimme Sonyn ilmoittaneen esitelmästä ensi viikon pelikehittäjien konferenssissa, joka osuisi yhteen aikaisempien huhujen kanssa, joiden perusteella Sony tulee esittelemään tapahtumassa uudet virtuaalilasinsa. Tuoreimmat tiedot vaikuttavatkin vahvistavan huhut.
Edge Online uutisoi tänään saamistaan sisäpiirin tiedoista, joiden mukaan Sony olisi todella julkistamassa virtuaalijärjestelmänsä ensi tiistaina San Franciscossa pelikehittäjien konferenssissa (GDC, Game Developers Conference). Tietojen väitetään olevan peräisin kolmannen osapuolen kehittäjiltä, joille laitteen prototyyppi on jo toimitettu. Heidän mukaansa Sonyn virtuaalilasit ovat jo huomattavasti paremmat kuin Oculus Riftin ensimmäinen versio ja sijoittuvat jotakuinkin samalle tasolle Oculuksen uuden Crystal Cove -kehittäjäpaketin kanssa. Ohjelmistoa Sonyn laitteelle ei vielä liiemmälti ole, mutta jonkinlainen demonstrointi olisi kaikesta huolimatta tarjolla ensi viikolla.

Lähteen tietojen mukaan Sony ei myöskään aio painostaa virtuaalijärjestelmäänsä alustana kehittäjille, vaan tiedostaa sen olevan tällä hetkellä marginaalinen mutta hyvin potentiaalinen kehitysala. Toisaalta Sonyn ei välttämättä kannattaisi jäädä lepäilemään laakereillaan: Oculus VR nimittäin palkkasi vastikään Valven virtuaalitodellisuuskonkarin Atman Binstockin johtamaan uutta Seattlen-tiimiään. Pieni kilpailu voisikin piristää virtuaalilaitteiden kehitystä - Sonylla olisi ainakin näistä kahdesta enemmän resursseja satsattavaksi virtuaalitodellisuuden tuomiseen joka olohuoneeseen.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
1 kommentti
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
1 kommentti
Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä Googlelle valtavat sakot – EU vaatii Googlea purkamaan Android-sääntelyä (18.7.2018 16:33)
Euroopan komission on määrännyt Googlelle 4,34 miljardin euron sakon yhtiön hakukoneen määräävää markkina-asemaa vahvistavien laittomien käytäntöjen vuoksi. Käytännössä kyse on siitä, että Google ....
2 kommenttia
Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita Spotify muutti välimuistin tyhjentämistä – Ei pakota poistamaan ladattuja musiikkikappaleita (18.7.2018 06:48)
Spotify on tehnyt Android- ja iOS-sovelluksiinsa viimeisten viikkojen aikana pienen muutoksen, mutta se helpottaa monen kuuntelijan elämää ratkaisevasti. Ainakin arjessa on yksi ensimmäisen ....
1 kommentti
Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää Virtuaalilasit ottavat harppauksen eteenpäin – Vain yksi johto riittää (18.7.2018 06:30)
Seuraavien sukupolvien VR-lasien käyttömukavuus voi olla täysin toista luokkaa kuin nykyään, sillä VirtualLink-konsortio on esitellyt uuden USB-C-liitäntään pohjautuvan standardin, joka mahdollistaa ....

Uutisarkisto