AfterDawn: IT-alan uutiset

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 12.3.2014 17:05

Edge Online: Sonyn virtuaalijärjestelmä jo kolmannen osapuolen kehittäjillä Aikaisemmin tällä viikolla raportoimme Sonyn ilmoittaneen esitelmästä ensi viikon pelikehittäjien konferenssissa, joka osuisi yhteen aikaisempien huhujen kanssa, joiden perusteella Sony tulee esittelemään tapahtumassa uudet virtuaalilasinsa. Tuoreimmat tiedot vaikuttavatkin vahvistavan huhut.
Edge Online uutisoi tänään saamistaan sisäpiirin tiedoista, joiden mukaan Sony olisi todella julkistamassa virtuaalijärjestelmänsä ensi tiistaina San Franciscossa pelikehittäjien konferenssissa (GDC, Game Developers Conference). Tietojen väitetään olevan peräisin kolmannen osapuolen kehittäjiltä, joille laitteen prototyyppi on jo toimitettu. Heidän mukaansa Sonyn virtuaalilasit ovat jo huomattavasti paremmat kuin Oculus Riftin ensimmäinen versio ja sijoittuvat jotakuinkin samalle tasolle Oculuksen uuden Crystal Cove -kehittäjäpaketin kanssa. Ohjelmistoa Sonyn laitteelle ei vielä liiemmälti ole, mutta jonkinlainen demonstrointi olisi kaikesta huolimatta tarjolla ensi viikolla.
Lähteen tietojen mukaan Sony ei myöskään aio painostaa virtuaalijärjestelmäänsä alustana kehittäjille, vaan tiedostaa sen olevan tällä hetkellä marginaalinen mutta hyvin potentiaalinen kehitysala. Toisaalta Sonyn ei välttämättä kannattaisi jäädä lepäilemään laakereillaan: Oculus VR nimittäin palkkasi vastikään Valven virtuaalitodellisuuskonkarin Atman Binstockin johtamaan uutta Seattlen-tiimiään. Pieni kilpailu voisikin piristää virtuaalilaitteiden kehitystä - Sonylla olisi ainakin näistä kahdesta enemmän resursseja satsattavaksi virtuaalitodellisuuden tuomiseen joka olohuoneeseen.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto