AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 4.3.2014 20:15 Kommentteja (1)

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista Kiina ilmoitti viime vuoden lopulla lieventävänsä vuonna 2000 voimaan tullutta pelikonsolikieltoa. Uusia lakisäädöksiä on nyt kuitenkin asetettu ehdolle, joiden perusteella suhtautuminen pelimainontaan ei ainakaan ole mainittavasti vapautunut.
Kotaku-sivusto raportoi eilen Kiinan haluavan kieltää videopelimainokset muun muassa lastenohjelmista, koulubussien kyljistä sekä kouluasusteista. Lakiesitykset vaikuttavat kuitenkin hieman ennakoivilta: lähde nimittäin kertoo, että videopelimainoksia ei Kiinassa tällä hetkellä näe juuri muualla kuin internetissä. Lisäksi kiinalaisissa koulupuvuissa ei yleensä ole muita merkintöjä kuin korkeintaan koulun tunnus, ja mitä bussimainoksiin tulee, lähteen mukaan koululaisille on hyvin harvoin tarjolla bussikuljetusta kouluun.

Toisaalta linjaukset ovat jotakuinkin yhdenmukaiset pelikonsolikiellon lievennyksien kanssa: konsolivalmistajat kuten Sony, Nintendo ja Microsoft saavat lievennyksen myötä kaupitella laitteitaan ainoastaan Shanghain vapaakauppa-alueella. Muualla Kiinassa kielto on edelleen voimassa.

Lakiesitykset ovat julkisesti nähtävillä maaliskuun 24. päivään saakka, minkä jälkeen niiden jatkosta päätetään.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.3.2014 11:51

Saisivat kieltää kaiken mainonnan lastenohjelmien aikana... maailmanlaajuisesti!!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto