AfterDawn: IT-alan uutiset

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 4.3.2014 20:15 Kommentteja (1)

Kiina haluaa kieltää videopelimainokset lastenohjelmista Kiina ilmoitti viime vuoden lopulla lieventävänsä vuonna 2000 voimaan tullutta pelikonsolikieltoa. Uusia lakisäädöksiä on nyt kuitenkin asetettu ehdolle, joiden perusteella suhtautuminen pelimainontaan ei ainakaan ole mainittavasti vapautunut.
Kotaku-sivusto raportoi eilen Kiinan haluavan kieltää videopelimainokset muun muassa lastenohjelmista, koulubussien kyljistä sekä kouluasusteista. Lakiesitykset vaikuttavat kuitenkin hieman ennakoivilta: lähde nimittäin kertoo, että videopelimainoksia ei Kiinassa tällä hetkellä näe juuri muualla kuin internetissä. Lisäksi kiinalaisissa koulupuvuissa ei yleensä ole muita merkintöjä kuin korkeintaan koulun tunnus, ja mitä bussimainoksiin tulee, lähteen mukaan koululaisille on hyvin harvoin tarjolla bussikuljetusta kouluun.

Toisaalta linjaukset ovat jotakuinkin yhdenmukaiset pelikonsolikiellon lievennyksien kanssa: konsolivalmistajat kuten Sony, Nintendo ja Microsoft saavat lievennyksen myötä kaupitella laitteitaan ainoastaan Shanghain vapaakauppa-alueella. Muualla Kiinassa kielto on edelleen voimassa.

Lakiesitykset ovat julkisesti nähtävillä maaliskuun 24. päivään saakka, minkä jälkeen niiden jatkosta päätetään.

Edellinen Seuraava  

1 kommentti

16.3.2014 11:51

Saisivat kieltää kaiken mainonnan lastenohjelmien aikana... maailmanlaajuisesti!!

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla Telian jääkiekon Liiga-lähetykset näkyvät vuosikymmenen vanhalla teknologialla (22.3.2018 21:20)
Monikansallinen teleoperaattori Telia osti jääkiekon Liigan (ent. SM-liiga) jakeluoikeudet hiljattain, ja on kertonut viimeisen viikon aikana maltillisesti tulevista kanavista tapahtumien seuraamiseen. ....
Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi Suomessa myytävä Galaxy S9 on selkeästi jenkkimallia hitaampi (22.3.2018 20:56)
Galaxy S9:stä, kuten niin monesta sitä edeltäneestä Galaxy S -mallista, löytyy kaksi eri versiota. Tässä tapauksessa emme puhu normaali- ja plus-kokoisista laiteversioista vaan järjestelmäpiirieroista. ....
Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin Samsungin uusi piiri tuo tekoälyn ja paremmat kameraominaisuudet halvempiin älypuhelimiin (22.3.2018 20:30)
Samsung on esitellyt uuden Exynos 9610 -järjestelmäpiirinsä, joka on tarkoitettu ylemmän keskisarjan mobiililaitteisiin. Kyseinen piiri on Galaxy S9:stä löytyvän Exynos 9810 -piirin pikkuveli ....
Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä Seuraavan Galaxy Noten sormenjälkilukija saattaa olla näytössä (22.3.2018 19:07)
Sormenjälkilukija on ollut muutaman vuoden ajan ominaisuus, joka löytyy liki kaikista vähänkään paremmin varustelluista älypuhelimista. Viime vuoden puolivälin tienoilla tosin sen sijainnista ....
Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä Peligrafiikat nousevat uudelle tasolle – GDC:ssä demottiin säteenjäljitystä (22.3.2018 14:04)
Tämän vuoden GDC-pelimessujen yksi suurimmista puheenaiheista vaikuttaisi olevan sädejäljityksen (ray tracing) mahdollistavien työkalujen tuominen pelikehittäjien ja luovan alan tekijöiden saataville. ....

Uutisarkisto