AfterDawn: IT-alan uutiset

Facebook suunnittelee nettiyhteyksien luomista Afrikkaan lennokkien avulla

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 4.3.2014 16:35 Kommentteja (7)

Facebook suunnittelee nettiyhteyksien luomista Afrikkaan lennokkien avulla Tuoreimpien tietojen mukaan Facebook neuvottelee lennokkeja valmistavan Titan Aerospace -yrityksen ostamisesta 60 miljoonalla dollarilla.
TechCrunch raportoi tänään Facebookin viimeisimmistä suunnitelmista tuoda internetin ilosanomaa maailman väestölle. Facebookin kiinnostuksen kohde Titan Aerospace valmistaa lennokkeja, jotka kykenevät kohoamaan 20 kilometrin korkeuteen ilmakehään ja pysyttelemään lennossa jopa viisi vuotta aurinkoenergiaa hyödyntäen. Tässä korkeudessa niitä voitaisiin pitää satelliitteina, eikä niistä olisi haittaa muulle lentoliikenteelle. Lähteen tietojen mukaan sosiaalisen median jätti on kiinnostunut erityisesti näiden erikoisvalmisteisten lennokkien hyödyntämisestä verkkoyhteyksien luomiseen alueille, joilla niitä ei vielä ole.

Suunnitelmien alkuvaiheeseen kuuluu 11 000 lennokin valmistaminen ja toimittaminen Afrikan ilmakehään. Mikäli projekti onnistuu odotusten mukaisesti, lennokkeja voitaisiin hyödyntää muissakin maailman osissa, joista nettiyhteydet uupuvat.

Facebookin suunnitelma liittynee internet.org -projektiin, jonka tavoitteena on toimittaa kohtuuhintainen netti saataville kaikkialle maailmaan. Facebookin lisäksi projektin tukijoina toimivat muun muassa Nokia, Ericsson, MediaTek, Qualcomm, Opera ja Samsung.

Edellinen Seuraava  

7 kommenttia

14.3.2014 16:46

Miksei normi sateelliittiä voi tuollakin hyödyntää?

Onko se saateellitti sitten liian kallis asikkaalle?

Lautanen vaan katolle, Afrikasta kun puhutaan se nettiyhtyes ei tule olemaan nopea kumminkaan...

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 4.3.2014 @ 16:47

24.3.2014 16:50

Paljonkonhan tuollainen kone maksaa? Tuo voisi korvata suuren osan nykyisistä sateliiteistä kustannusten takia. Ei ehkä kumminkaan mitään sää sateliittejä sillä 600-900km saa varmaan hieman laajemman kuvan.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

35.3.2014 0:32

Olenko ainoa, joka tässä uutisessa jäi pohtimaan, että miksiköhän noilla alueilla ei ole internetyhteyksiä? Olisikohan kenties siksi, ettei siellä ole juuri tietokoneitakaan...

45.3.2014 12:37

Tämä uutinen taitaa olla ollut tällä ennenkin.

Joo selvästi Afrikan ihmisillä se tärkeys on siinä internet yhteydessä. Mitä sillä on väliä jos nähdään nälkää ruuan puuteen takia. Pääasia että on internet yhteys.

PS: En tarkoita että internet yhteys mahdollisuus ei olisi hyvä olla, mutta prioriteetit voisi laittaa oikeaksi. Ensin perusasiat kuntoon sitten muut. Eikä tuo sitten tarkoita että internettiä ei voisi hyötykäyttää. Mutta jos ei ole rahaa ruokaan, niin tuskin sitä on internetiin ja tietokoneisiin.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2014 @ 12:37

55.3.2014 14:00

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Tämä uutinen taitaa olla ollut tällä ennenkin.

Joo selvästi Afrikan ihmisillä se tärkeys on siinä internet yhteydessä. Mitä sillä on väliä jos nähdään nälkää ruuan puuteen takia. Pääasia että on internet yhteys.

PS: En tarkoita että internet yhteys mahdollisuus ei olisi hyvä olla, mutta prioriteetit voisi laittaa oikeaksi. Ensin perusasiat kuntoon sitten muut. Eikä tuo sitten tarkoita että internettiä ei voisi hyötykäyttää. Mutta jos ei ole rahaa ruokaan, niin tuskin sitä on internetiin ja tietokoneisiin.

Kannattaa yrittää miettiä hieman laajemmin. Kehityksen ja köyhyydestä pois päämisen yksi kulmakivistä on opiskelu ja kouluttautuminen.
Tietokoneet ja internet yhteys mahdollistavat tiedon saamisen myös köyhiin maihin. Tietoa voi käyttää esim. sairauksien hoitamiseen, teiden rakentamiseen, vesijärjestelmien suunnitteluun, tiedottamiseen, ihmisioikeuksien ylläpitämiseen, opiskelemiseen jne.

Se että kaikilla afrikkalaisilla ei ole varaa ostaa tietokonetta ja internetyhteyttä on epäoleellista. Koneita voi myös ostaa yhteisön käyttöön. Ei kaikilla tarvitse olla omaa vaikka me länsimaalaiset monesti ajatellaan niin.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

65.3.2014 15:35

Se että yhteisölle esimerkiksi kouluihin tai kyliin otetaan yhteinen internet on ihan hyvä ajatus. Mutta ei siinä kyllä tarvita mitään lentäviä internettejä. Kyllä noi on tarkoitettu rikkaiden ja turistien iloksi.

Ensin pitäisi saada se ruoka,vesi ja oppia lukemaan jne.

PS: Siis osassa Afrikkaa lukutaidottomia voi olla 30-60% väestöstä.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.3.2014 @ 15:42

75.3.2014 20:30

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Se että yhteisölle esimerkiksi kouluihin tai kyliin otetaan yhteinen internet on ihan hyvä ajatus. Mutta ei siinä kyllä tarvita mitään lentäviä internettejä. Kyllä noi on tarkoitettu rikkaiden ja turistien iloksi.

Ensin pitäisi saada se ruoka,vesi ja oppia lukemaan jne.

PS: Siis osassa Afrikkaa lukutaidottomia voi olla 30-60% väestöstä.

Ainakin uutisen mukkaan tuo "lentävä netti" kuuluu internet.org projektiin minkä tarkoituksena olisi saada kohtuuhintainen netti kaikkialle maailmaan.

Lukutaito on tunnetusti suuri ongelma ja myös siinä tietokoneista ja internetistä voi olla suurta apua ja tuoda ihan erilaisen elämän. Erilaisten listojen tekeminen missä järjestyksessä pitää auttaa ensin on sinällään turhaa, sillä ei ne afrikkalaiset saa ruokaa tai vettä vaikka nettiä ei rakennettaisikaan.

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Viimeisimmät uutiskommentit

Uutisarkisto