AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 2.3.2014 21:40 Kommentteja (4)

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selainten markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan IE10 jäi helmikuussa markkinaosuuksissa IE9:n taakse, Firefox jäi alhaisimpaan osuuteen 60 kuukauteen ja Chrome oli kuukauden ainoa voittaja.
Helmikuun aikana nähtiin päivityksiä, kun Mozilla julkaisi Firefox 27 -version ja Google puolestaan Chrome 33 -päivityksen.

Selainmarkkinoita hallitseva Internet Explorer menetti markkinaosuuksiaan tammikuusta 0,02 prosenttiyksikköä 58,21 prosentista 58,19 prosenttiin. Firefoxilla laskua tapahtui 0,4 prosenttiyksikköä 18,08 prosentista 17,68 prosenttiin ja kuukauden ainoa nousija Chrome nousi 0,56 prosenttiyksikköä 16,84 prosenttiin. Myös Safari ja Opera menettivät hienoisesti asemiaan. Firefoxin markkinaosuus on alhaisin sitten vuoden 2008 huhtikuun.Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti tammikuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

12.3.2014 21:57

Ihme että firefox ei ole tippunut jo kokonaan pois kärkipäästä. Ongelmat Flashing kanssa alkoivat jo vuosia sitten eikä niitä ole saatu vieläkään korjattua.


Tietokone; Emo=AsRock 970 Extreme4, Prosessori=FX-8350 8x4,7Ghz, Nayttis=Gigabyte AMD Radeon HD 7850 OC 2GB, Muisti=16gb 1600Mhz DDR3, Kovalevytila=250gb SSD/5TB normaali.

23.3.2014 0:15

Flashin kanssa ongelma on että adobella on ongelma firefoxin kanssa. Flashin toimimattomuudesta lähinnä syyttäisin adobea joka jopa itse haluaa päästä tuosta kikkareesta eroon. Valitettavasti mediayhtiöitä tyydyttäviä (DRM) linux-yhteensopivia vastineita ei ole tällä hetkellä käytännössä olemassa, ja windowsinkin systeemit on aika kuraa (silverlight/muut selaimeen tai liitännäiseen liittyvät toteutukset).

Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin. Takaa nimittäin myös tiuhaan tulevat turvapätsit, ja uudet bugit. Peruskäyttäjä ei huomaa vaikka käyttäisi sitä ESR-versiota, mutta firefoxin sivuilta joutuu ihan tosissaan jopa etsiä sitä versiota. Tuon version päivityssykli on taas tehokäyttäjälle turhan harva (yli vuosi), jolloin jo puolessa välissä vuotta alkaa jo haikailemaan jonkun uuden ominaisuuden perään.

Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen. Ottivat roimasti takapakkia ominaisuuksissa ja nopeudessa siirtyessään siihen, mutta mahdollisesti yhteensopivuusongelmista päästään pitkälti eroon.

33.3.2014 1:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin.
Omalta kohdaltani voin vahvistaa, että juuri tuon koin ongelmaksi. Itse ratkaisin ongelman siirtymällä ESR-versioon, mutta aivan mutu-perusteella arvelisin, että normaaliversion jatkuva päivitysrumba karkottaa käyttäjiä.


43.3.2014 11:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen.
Eiköhän suurin ongelma Operan kanssa ole se, että selaimesta poistui päivityksien myötä lähes kaikki edellisistä operoista ja myös muista nettiselaimista tutut ominaisuudet kuten näin esimerkiksi vaikka kirjanmerkit.

Itse käytän Firefoxin betaa (v28.x), koska v27.x versiossa on bugi jonka vuoksi mm. Battlelog-sivusto kaataa satunnaisesti koko selaimen, sulkee tabin tai aiheuttaa muistiylivuodon (parhaimmillaan FF v27 vei yli 6 gigaa muistia yhdellä tabilla). Kaatumisen aiheuttanut bugi on korjattu v28 ja siitä eteenpäin.

https://support.mozilla.org/fi/questions/985573
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=970147

E: Lisätään vielä latauslinkki
http://www.mozilla.org/fi/firefox/channel/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2014 @ 11:24

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista Netflix järkytti sijoittajia – Tilaajamäärät jäivät pahasti ennusteista (17.7.2018 06:56)
Netflix joutui aiheuttamaan pettymyksen sijoittajille julkaisemalla kasvuluvut, jotka jäivät kuitenkin odotuksista. Osavuosituloksen julkistuksen jälkeen Netflixin kurssi putosi jälkihuutokaupassa ....
Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan Galaxy S10 ottaa mallia iPhoneista – Sisältää myös Applen hylkäämän tekniikan (17.7.2018 06:39)
Korealainen The Bell -julkaisu kertoi viime viikolla tiedoista, joiden mukaan Samsungilta olisi tulossa ensi vuonna peräti kolme Galaxy S10 -mallia. Tähän asti erilaisia kokovariaatioita on ....
Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle Skype uudistui – Saa tuen puheluiden nauhoitukselle (16.7.2018 19:42)
Aikoinaan nettivideopuheluiden ykköseksi muodostunut Skype on saamassa ominaisuuden, jota palvelun käyttäjät ovat jollain tasolla toivoneet ehkä jo 15 vuotta – nimittäin mahdollisuuden nauhoittaa puheluita. ....
Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle Hinnat eivät ole nousussa – Galaxy Note9:n hinta jäämässä tuhannen euron tasolle (16.7.2018 06:53)
Uuden sukupolven teknologiassa ominaisuudet lisääntyvät ja tehostuvat, mutta hinta pysyy usein samalla tasolla kuin aiemminkin. Tästä näkökulmasta katsottuna ei pitäisi olla kovin suuri ihme, ....
3 kommenttia
Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille Koneoppimisen aikakausi – Tarjoukset eivät ole enää samoja kaikille (16.7.2018 06:41)
Supercellin data scientist Jarno Seppälä piti hiljattain esitelmän Games First -tapahtumassa, missä on kertoi miten peliyhtiö hyödyntää koneoppimisen mahdollisuuksien Clash Royale -pelissä. ....

Uutisarkisto