AfterDawn: IT-alan uutiset

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 2.3.2014 21:40 Kommentteja (4)

Firefoxin markkinaosuus alhaisin 60 kuukauteen, helmikuu vahva kuukausi Chromelle Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selainten markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan IE10 jäi helmikuussa markkinaosuuksissa IE9:n taakse, Firefox jäi alhaisimpaan osuuteen 60 kuukauteen ja Chrome oli kuukauden ainoa voittaja.
Helmikuun aikana nähtiin päivityksiä, kun Mozilla julkaisi Firefox 27 -version ja Google puolestaan Chrome 33 -päivityksen.

Selainmarkkinoita hallitseva Internet Explorer menetti markkinaosuuksiaan tammikuusta 0,02 prosenttiyksikköä 58,21 prosentista 58,19 prosenttiin. Firefoxilla laskua tapahtui 0,4 prosenttiyksikköä 18,08 prosentista 17,68 prosenttiin ja kuukauden ainoa nousija Chrome nousi 0,56 prosenttiyksikköä 16,84 prosenttiin. Myös Safari ja Opera menettivät hienoisesti asemiaan. Firefoxin markkinaosuus on alhaisin sitten vuoden 2008 huhtikuun.


Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti tammikuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

12.3.2014 21:57

Ihme että firefox ei ole tippunut jo kokonaan pois kärkipäästä. Ongelmat Flashing kanssa alkoivat jo vuosia sitten eikä niitä ole saatu vieläkään korjattua.


Tietokone; Emo=Asus PRIME B450-PLUS, Prosessori=AMD Ryzen 7 2700X, Nayttis=Asus GTX 970 turbo, Muisti=16gb 3200Mhz DDR4, Kovalevytila=250gb SSD/15TB normaali.

23.3.2014 00:15

Flashin kanssa ongelma on että adobella on ongelma firefoxin kanssa. Flashin toimimattomuudesta lähinnä syyttäisin adobea joka jopa itse haluaa päästä tuosta kikkareesta eroon. Valitettavasti mediayhtiöitä tyydyttäviä (DRM) linux-yhteensopivia vastineita ei ole tällä hetkellä käytännössä olemassa, ja windowsinkin systeemit on aika kuraa (silverlight/muut selaimeen tai liitännäiseen liittyvät toteutukset).

Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin. Takaa nimittäin myös tiuhaan tulevat turvapätsit, ja uudet bugit. Peruskäyttäjä ei huomaa vaikka käyttäisi sitä ESR-versiota, mutta firefoxin sivuilta joutuu ihan tosissaan jopa etsiä sitä versiota. Tuon version päivityssykli on taas tehokäyttäjälle turhan harva (yli vuosi), jolloin jo puolessa välissä vuotta alkaa jo haikailemaan jonkun uuden ominaisuuden perään.

Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen. Ottivat roimasti takapakkia ominaisuuksissa ja nopeudessa siirtyessään siihen, mutta mahdollisesti yhteensopivuusongelmista päästään pitkälti eroon.

33.3.2014 01:18

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Veikkaan että firefox on ottanut paljon käyttäjämäärässä takkiin siirtyessä tiheään päivityssykliin.
Omalta kohdaltani voin vahvistaa, että juuri tuon koin ongelmaksi. Itse ratkaisin ongelman siirtymällä ESR-versioon, mutta aivan mutu-perusteella arvelisin, että normaaliversion jatkuva päivitysrumba karkottaa käyttäjiä.


43.3.2014 11:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Ilborg:
Opera taas itsessään on aiheuttanut mahdollisesti hallaa itselleen siirtymällä entistä engineä raskaampaan webkit-pohjaiseen engineen.
Eiköhän suurin ongelma Operan kanssa ole se, että selaimesta poistui päivityksien myötä lähes kaikki edellisistä operoista ja myös muista nettiselaimista tutut ominaisuudet kuten näin esimerkiksi vaikka kirjanmerkit.

Itse käytän Firefoxin betaa (v28.x), koska v27.x versiossa on bugi jonka vuoksi mm. Battlelog-sivusto kaataa satunnaisesti koko selaimen, sulkee tabin tai aiheuttaa muistiylivuodon (parhaimmillaan FF v27 vei yli 6 gigaa muistia yhdellä tabilla). Kaatumisen aiheuttanut bugi on korjattu v28 ja siitä eteenpäin.

https://support.mozilla.org/fi/questions/985573
https://bugzilla.mozilla.org/show_bug.cgi?id=970147

E: Lisätään vielä latauslinkki
http://www.mozilla.org/fi/firefox/channel/
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 3.3.2014 @ 11:24

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto