AfterDawn: IT-alan uutiset

T&T: Saunalahti Pilvilinna -verkkotallennuspalvelu aukeaa keväällä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 26.2.2014 13:11 Kommentteja (8)

T&T: Saunalahti Pilvilinna -verkkotallennuspalvelu aukeaa keväällä Elisa alkaa myydä maalis-huhtikuusta lähtien pilveä, eli siis verkkotallennustilaa. Yhtiö esitteli Saunalahti Pilvilinna -nimistä palvelua Barcelonan MWC-messuilla, kertoo Tekniikka&Talous.
Dropboxin vastineeksi profiloitu palvelu perustuu F-Securen viime vuoden lopulla esittelemään Younitediin, joten Pilvilinnalla on laaja laitteistotuki. Sekä Pilvilinna että Younited säilövät käyttäjän tiedostot Suomessa sijaitsevaan konesaliin. Tiedostot eivät siis lähde maailmalle, kuten vaikkapa Dropboxin tapauksessa.

Saunalahti Pilvilinnassa 20 gigatavun tallennustila maksaa noin kolme euroa kuukaudessa ja 500 gigatavua 35 euroa kuukaudessa (420 euroa vuodessa). Saunalahti on jälkimmäisessä kokoluokassa hinnoitellut itsensä reippaasti pihalle, sillä Younited tarjoaa 500 gigatavua 120 euron vuosimaksua vastaan.

Edellinen Seuraava  

8 kommenttia

126.2.2014 13:15

Lainaus:
Elisa alkaa myydä maalis-huhtikuusta lähtien pilveä
Tuli ekana jotain muuta mieleen. :D

226.2.2014 13:16

rahaakohan ne tällä meinaa tehdä? Terveisin samsungin luuri ja kaksi vuotta dropbox 50gb ilmaiseksi, sekä google drive 100 gigaa 5 taalaa kuussa

326.2.2014 13:46

Jaa pilveä myynnissä ja hinta 420 vuodessa...

Ei kai tuossa ole muuta hyvää verrattuna muihin vastaaviin palveluihin kuin kotimaisuusaste. Käyttäjiä voisi löytyä vaikka hieman vanhemmista ihmisistä joille internetissä asiointi suomenkielellä on tärkeää/välttämätöntä.


las ballenas son el camino

426.2.2014 14:12

Veikkaan että tällä viritelmällä ei ole tulevaisuutta. Pilvimarkkinat on jo vallattu aika kattavasti, ja Saunalahden olisi pitänyt reagoida jo pari vuotta sitten jos se olisi halunnut isommille apajille. Lisäksi hinnoittelu näyttäisi olevan teemaa mukaillen aika lailla "pilvissä".

DNA muuten lanseerasi vastaavanlaisen tallennuspalvelun muistaakseni vuosi tai kaksi sitten, mutta se lopetettiin varsin pian tämän jälkeen kannattamattomana.

526.2.2014 14:24

No henk.koht otan kyllä käyttöön tuon 20gigan tallennustilan ihan mielellään.. ja yhtenä isona pointtina kotimaisuus. Erittäin tervetullut uutinen.


Asus P5B Deluxe - Intel Q8200 - 4GBDDR2 - M-Audio Audiophile 2496 - Nvidia gt210 - Silverstone 500W - Fractal Design XL

627.2.2014 2:05

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti prezo:
rahaakohan ne tällä meinaa tehdä? Terveisin samsungin luuri ja kaksi vuotta dropbox 50gb ilmaiseksi, sekä google drive 100 gigaa 5 taalaa kuussa
Sitoutetaan käyttäjät omiin palveluihin, ovat sitten helpompia saada muiden saman lafkan palveluiden käyttäjiksi. Myös kotimaisen pilvipalvelun kustannukset 99% kotimaisille asiakkaille ovat melko minimaaliset kun kaista ei maksa käytännössä katsoen yhtikäs mitään. F-securen palvelulle enemmän käyttäjäkuntaa, data suomessa. Win win.

727.2.2014 10:26

onhan tuo ehkä hivenen turvallisempaa jos meinaa mitään vähänkään henkilökohtasempaa dataa sellaiseen laittaa.

ei ehkä maailman haxoreillakaan ole ihan niinsuurta kiinnostusta murtaa pienehköä suomalaispalvelua kun dropboxin ja googlen murtamisista saa paljon suuremmat hyödyt.

827.2.2014 14:14

Kyllä itse ainakin ottaisin sauniksen palvelun. Ainakin on suomalainen ja turvallinen toden näiköisesti. Tuo 20gb, riitää aika pitkälti kuville esim. Eikä toi 500gb kuulosta pahalta. Tosin täytyy olla tosi paljon käyttöä. Ennen kun siitä alkaisi kuitenkaan maksamaan kk maksua.Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto