Microsoft menetti PC-pelaamisen ja Xboxin huippumiehet

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 13.2.2014 20:24 Kommentteja (3)

Microsoft menetti PC-pelaamisen ja Xboxin huippumiehet Microsoftin sisällä myllertää - toimitusjohtajan vaihtuminen ja käyttöjärjestelmän tulevaisuuteen liittyvät ratkaisut epäilemättä vaativat yhtiöltä veronsa. Mutta onko sattumaa, että juuri PC- ja konsolipelaaminen näyttää erityisesti tällä hetkellä menettävän nimekkäitä tekijöitä?
The Verge raportoi eilen vahvistuneista huhuista, joiden mukaan viime elokuussa Microsoftin Games for Windows Live -projektia elvyttämään Valvelta palkattu Jason Holtman jätti yhtiön tammikuussa vain kuuden kuukauden työrupeaman jälkeen. Tämä tieto vaikuttaa varsin erikoiselta ottaen huomioon Microsoftin Ken Lobbin Rock Paper Shotgun -sivustolle vastikään antaman haastattelun, jossa hän vakuutti yhtiön tulevan panostamaan entistä enemmän PC-pelaamiseen. Syitä Holtmanin eroon ei tiedetä, mutta The Vergen mukaan hänellä ei vaikuttanut olevan selvää kuvaa siitä, mihin hän siirtyisi seuraavaksi - suunnitelman puuttumisen voidaan tulkita kielivän nopeasta tai pakonomaisesta ratkaisusta.

Microsoftin menetykset eivät loppuneet tähän: MCV raportoi tänään Xboxin Euroopan-tiimin johtajan Chris Lewisin ilmoittaneen eroaikeistaan. Lewis on ollut Microsoftin leivissä vuodesta 1989 lähtien ja johtanut Microsoftin Xbox-konsoleihin liittyvää liiketoimintaa Euroopassa tähän päivään saakka. Lewisin kokemusta jäädään varmasti kaipaamaan, etenkin nyt, kun kilpailu Xbox Onen ja Sonyn PlayStation 4 -konsolin välillä kiihtyy entisestään. Lewisin kerrotaan kommentoineen lähtöaikeidensa syyksi "muuhun liiketoimintaan keskittymisen".

Koska on hyvin epätodennäköistä, ettei Lobb olisi tiennyt Holtmanin erosta, hän siis jätti tarkoituksella kertomatta siitä Rock Paper Shotgunin haastattelussa. Tietystikään ei ole ihme, ettei hän halunnut kommentoida asiaa, mutta tämänkaltaiset tapaukset herättävät kysymyksiä Microsoftin tilanteesta. Toivoa myös sopii, että Lewisin ero on vain ikävä yhteensattuma, eikä merkki uskon lopahtamisesta Microsoftin nykyiseen kurssiin. Microsoft onkin syytä vakiinnuttaa tilanteensa pian, sillä juuri vakautta ja uskottavuutta se tulee tarvitsemaan tulevien haasteiden edessä.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

113.2.2014 20:33

Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.2.2014 @ 20:36

213.2.2014 22:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.
Aivan varmasti. Ongelman nimi on Linux ja Valve. :D

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

314.2.2014 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.
Aivan varmasti. Ongelman nimi on Linux ja Valve. :D


Tuskin on vain nämä. Tuotteet joita Mircosoft on ostanut, ovat jääneet myös heitteille, esimerkiksi Skype. Jolle nyt ei hirveän monta kilpailijaa ole.

Jos et osaa, teeskentele.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen Bill Gates myöntää tehneensä suuren virheen – Se näkyy vahvasti edelleen (25.6.2019 06:07)
Microsoftin omistaja ja pitkään ohjelmistojättiä toimitusjohtajan paikalta luotsannut Bill Gates myöntää tehneensä yhden suurimmista virheistä – ja se on Androidille häviäminen ekosysteemien sodassa. ....
Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse Harry Potter ei yllä lähellekään Pokemon Gon tasoa – Tuotto jää kauas taakse (25.6.2019 05:54)
Vaikuttaisi siltä, että Pokemon Go -hittilanseerauksen toisintaminen on todella vaikeaa. Se ei tahdo onnistua edes Pokemon Gon kehittäneeltä Nianticilta, sillä viime viikolla sovelluskauppoihin ....
Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä Spotify valittaa Applen maksuista – Ei kuitenkaan edes maksa niitä (25.6.2019 05:43)
Tämän vuoden puheenaiheisiin on kuulunut Applen toiminta sovellusmarkkinoilla. Yhtiöllä on tiukka ote omaan ekosysteemiin, sillä se kehittää niin puhelimet, niiden ohjelmistot kuin puhelimien ....
Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista Kesäalet ovat täällä - lista parhaista tarjouksista (24.6.2019 20:18)
Kesän alet alkoivat toden teolla tällä viikolla. Tähän listaan on poimittu eri verkkokauppojen parhaat tarjoukset. Kuten arvata saattaa, tarjouksia löytyy puhelimista, tietokoneista, televisioista ....
Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita Samsung julkaisi uusia SmartThings-älykotilaitteita (24.6.2019 19:49)
Samsungin SmartThings on ollut yksi älykotilaitteiden edelläkävijäbrändeistä. Yhtiön brändin alle on rakennettu liki kaikenkattava kokonaisuus, johon kuuluu niin hubiratkaisut, valot, kamerat ja sensorit. ....

Uutisarkisto