AfterDawn: IT-alan uutiset

Microsoft menetti PC-pelaamisen ja Xboxin huippumiehet

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 13.2.2014 20:24 Kommentteja (3)

Microsoft menetti PC-pelaamisen ja Xboxin huippumiehet Microsoftin sisällä myllertää - toimitusjohtajan vaihtuminen ja käyttöjärjestelmän tulevaisuuteen liittyvät ratkaisut epäilemättä vaativat yhtiöltä veronsa. Mutta onko sattumaa, että juuri PC- ja konsolipelaaminen näyttää erityisesti tällä hetkellä menettävän nimekkäitä tekijöitä?
The Verge raportoi eilen vahvistuneista huhuista, joiden mukaan viime elokuussa Microsoftin Games for Windows Live -projektia elvyttämään Valvelta palkattu Jason Holtman jätti yhtiön tammikuussa vain kuuden kuukauden työrupeaman jälkeen. Tämä tieto vaikuttaa varsin erikoiselta ottaen huomioon Microsoftin Ken Lobbin Rock Paper Shotgun -sivustolle vastikään antaman haastattelun, jossa hän vakuutti yhtiön tulevan panostamaan entistä enemmän PC-pelaamiseen. Syitä Holtmanin eroon ei tiedetä, mutta The Vergen mukaan hänellä ei vaikuttanut olevan selvää kuvaa siitä, mihin hän siirtyisi seuraavaksi - suunnitelman puuttumisen voidaan tulkita kielivän nopeasta tai pakonomaisesta ratkaisusta.
Microsoftin menetykset eivät loppuneet tähän: MCV raportoi tänään Xboxin Euroopan-tiimin johtajan Chris Lewisin ilmoittaneen eroaikeistaan. Lewis on ollut Microsoftin leivissä vuodesta 1989 lähtien ja johtanut Microsoftin Xbox-konsoleihin liittyvää liiketoimintaa Euroopassa tähän päivään saakka. Lewisin kokemusta jäädään varmasti kaipaamaan, etenkin nyt, kun kilpailu Xbox Onen ja Sonyn PlayStation 4 -konsolin välillä kiihtyy entisestään. Lewisin kerrotaan kommentoineen lähtöaikeidensa syyksi "muuhun liiketoimintaan keskittymisen".

Koska on hyvin epätodennäköistä, ettei Lobb olisi tiennyt Holtmanin erosta, hän siis jätti tarkoituksella kertomatta siitä Rock Paper Shotgunin haastattelussa. Tietystikään ei ole ihme, ettei hän halunnut kommentoida asiaa, mutta tämänkaltaiset tapaukset herättävät kysymyksiä Microsoftin tilanteesta. Toivoa myös sopii, että Lewisin ero on vain ikävä yhteensattuma, eikä merkki uskon lopahtamisesta Microsoftin nykyiseen kurssiin. Microsoft onkin syytä vakiinnuttaa tilanteensa pian, sillä juuri vakautta ja uskottavuutta se tulee tarvitsemaan tulevien haasteiden edessä.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

113.2.2014 20:33

Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 13.2.2014 @ 20:36

213.2.2014 22:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.
Aivan varmasti. Ongelman nimi on Linux ja Valve. :D

"History books will be written about events this month. The story they will tell is up to us"

314.2.2014 12:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti syrtek66:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Lumikki:
Ehkä niillä on joku sisäinen ongelma. Microsoftilla on tehty nykyään aika paljon huonoja ratkaisuja.
Aivan varmasti. Ongelman nimi on Linux ja Valve. :D


Tuskin on vain nämä. Tuotteet joita Mircosoft on ostanut, ovat jääneet myös heitteille, esimerkiksi Skype. Jolle nyt ei hirveän monta kilpailijaa ole.

Jos et osaa, teeskentele.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto