Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 5.2.2014 14:20 Kommentteja (3)

Google välttyy viiden miljardin dollarin sakoilta: EU hyväksymässä sovintoehdotuksen Google ja Euroopan komissio ovat päässeet alustavaan sopuun kolme vuotta kestäneestä tutkinnasta, jossa hakukonejättiä epäiltiin määräävän markkina-aseman väärinkäytöstä.
Komissio on tutkinut Googlen touhuja vuodesta 2010 lähtien ja viime vuonna Google tarjosi Euroopan komissiolle useamman sovintoehdotuksen. Microsoftin, Nokian, Expedian ja muiden muodostama FairSearch-ryhmittymä on kritisoinut Googlen ehdotuksia. Tuorein ehdotus on kuitenkin sellainen, jonka EU olisi valmis hyväksymään. Ennen laillisesti sitovan sopimuksen allekirjoitusta, komissio haluaa keskustella Googlen kilpailijoiden kanssa.

Sovintoehdotuksen perusteella Googlen tulee esittää hakutuloksissa sen oma palvelupromoa kohden kolme Googlen kilpailijan palveluun johtavaa linkkiä, jotka valitaan "objektiivisin metodein". Tämän lisäksi Google on luvannut luopua yksinoikeuspykälistään, jotka ovat estäneet sen mainosverkossa esitettävien mainoskampanjoiden esittämisen kilpailijoiden palveluissa.Mikäli komissio olisi päätynyt rankaisemaan Googlea sakolla, olisi se ollut 10 prosenttia vuoden 2012 liikevaihdosta. Summa olisi noussut noin viiteen miljardiin dollariin

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

3 kommenttia

15.2.2014 21:59

No johan on, kun pitää kilpailijoita mainostaa... Toki juu määräävä asema markkinoilla jne. mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten sanoo ensin oman hintansa ja sen jälkeen luettelee lähialueen kilpailijoiden hinnat samasta korjauksesta...

26.2.2014 10:44

En vaan ymmärrä sitä, että jos menen Googleen niin haluan etsiä googlesta googlen palveluiden kautta, en mene googleen siksi että haluan sieltä mitään bing juttuja tai muuta! Sekavasti kirjoitettu, mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?

36.2.2014 12:55
spam
Vahvistamaton

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti Boss93:
mutta silti tuo tuntuu vähän samalta, kuin jos menisit autokorjaamoon, jossa korjaaja sitten ...
Parempi, soitat määrävvässä asemassa olevaan numerotiedusteluun ja kysyt korjaamon yhteystietoja, numerotiedustelu kertoo vain oman konsernin tiedot, ja vasta pitkän odottamisen jälkeen numeropalvelun oman salaisen systeemin mukaan ehkä kilpailijan tietoja.


Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti FinPhenom:
mutta yksinkertaisuudessaan jos joku haluaa käyttää jotain muuta niin käyttäkööt, ei se google sitä estä! Miksi googlen pitäisi muita mainostaa? Jos yritys on päässyt määräävään markkina-asemaan niin jotain se on tehnyt oikein, miksi sitä pitää rueta sakottamaan siitä että tekee asiat hyvin?
Siinä tilanteessa käyttäjä ei enään teekkään valintoja puhtaasti omasta tahdosta.

Kun on päässyt määräävään asemaan niin se sitä asemaa käyttäen se pyrkii saada muutkin omat palvelut samaan tilanteeseen. Ja nimenomaan asemaa hyväksikäyttäen varmistamaan että asema pysyy.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto