AfterDawn: IT-alan uutiset

Tilasto: Yle Areena kasvanut suuremmaksi kuin Katsomo ja Ruutu yhteensä

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 24.1.2014 17:34 Kommentteja (9)

Tilasto: Yle Areena kasvanut suuremmaksi kuin Katsomo ja Ruutu yhteensä Suomalaiset katsoivat viime vuonna televisio-ohjelmia kotimaisten netti-tv-palveluiden kautta yhteensä 323,6 miljoonaa kertaa. Toissa vuonna toistoja mitattiin 285,9 miljoonaa kappaletta, eli katselukerrat kasvoivat viime vuonna yli 13 prosenttia. Toistokerrat ylittivät toissa vuoden tason joka kuukausi. Katselumäärät ilmenevät Finnpanelin tilastoista.
Tilastojen mukaan Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun katselumäärät kehittyivät syksyyn asti saman trendin mukaisesti, mutta syyskuun paikkeilla Areenan katselumäärä kehitys lähti reippaaseen kasvuun. Samoihin aikoihin kaupallisten medioiden netti-tv-palveluiden suosio lähti laskuun. Areenan kasvua selittää se, että Finnpanel alkoi mitata suoria lähetyksiä ja Areenan käynnistyksiä mobiililaitteilta lokakuusta lähtien.

Yle on näyttänyt televisiolähetyksiä Areenan kautta viime vuoden keväästä alkaen. MTV seurasi marraskuussa perässä ja alkoi näyttää MTV3:a, Subia ja Avaa Katsomon kautta. Katsomon uudistus ei kuitenkaan näytä lisänneen sen suosiota. Areenan kautta käynnistettiin sisältöjä joulukuussa noin 19 miljoonaa kertaa, Katsomon ja Ruudun toistokerrat jäivät noin 7 ja 6 miljoonaan.

Finnpanel ei kerro kovin tarkasti mitkä käynnistykset näkyvät tilastoissa ja mitkä eivät. Mikäli Areenan mobiililaitteilla tehdyt käynnistykset tulivat raportoinnin piiriin vasta lokakuussa, niin näkyvätkö mobiilitoistot Katsomon ja Ruudun lukemissa.

Ruutu.fin kautta ei näy vielä televisiolähetyksiä, mutta niiden pitäisi aueta tämän vuoden aikana. TV5:tä ja Kutosta hallinnoiva SBS Discovery TV suunnittelee parhaillaan oman netti-tv-palvelun avaamista.

Perinteisen television puolella Ylen kanavat keräsivät viime vuonna 42 prosenttia katseluajasta, MTV 29,7 prosenttia ja Nelonen Media 15,4 prosenttia.


Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.1.2014 18:07

Osuutta saattaa olla silläkin että yle areena toimii paljon paremmin kun muut.

224.1.2014 18:44

Ja yle arena ei käytä noita naurettavia bugisia mainoksia.

324.1.2014 19:12

Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika. Minulla on paikallisen pienen puhelinyhtiön liittymä ja luin jostain että niillä on ongelmia Katsomon kanssa. Areena toimii kuitenkin hyvin.

Katsomo toimii kuitenkin Nokia TV:n kautta Lumialla, mutta sielläkin tulee virhe joidenkin ohjelmien kohdalla.

424.1.2014 19:46

Lainaus:
Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika

Onko Silverlightista asennettu se tuorein versio?
http://www.microsoft.com/getsilverlight/

524.1.2014 20:04
pekka89
Vahvistamaton

Ei varsinaisesti yllätä.
Areenassa ei bugisia mainoksia eikä silverlightia.

625.1.2014 9:58

eipä ole tullut katsomoa käytettyä enää aikoihin kun lähti järki mainoksiin jotka tulevat ihan milloin vain ja vähintään tuplasti kovemmalla äänenvoimakkuudella mitä itse ohjelma. puhumattakaan siitä että minuutin klipeissäkin piti katsoa ensin puoli minuuttia mainoksia joiden jälkeen ei ollut mitään takuuta että itse klippi tai ohjelma olisi alkanut näkymään.

726.1.2014 12:27

Areena toimii itsellä moitteettomasti sekä PC:llä että Androidilla. Mutta Katsomo ei viimeksi kun aloin katsomaan toiminut aluksi ja näytönohjaimen ajuri kaatui ja hetken päästä tuli BSoDi, mahtoi toki tietenki johtua koneestakin.

Mutta toivoisin toki että Katsomoa voisi katsoa androidilla.

81.2.2014 0:50

Katsomo toimii oikein mainiosti, samoin YLE Areena, mutta Ruutu on onnistunut epäonnistumisessa (eikä Metro-sovellus toimi).

920.2.2014 14:19

Mulla taas toimii ruutukin ihan kohtalaisesti.Pöytäkoneella se ei ees näytä mainoksia, eikä pätki. Läppärillä aina välillä lakkaa pyörimästä mainoksen kohdalla niin linuxilla kuin windowssilla. Ja pätkii. Katsomo ei suostu windowssilla toimimaan ollenkaan vaan jää vaan lataamaan, eikä etene ollenkaan. Linuxilla toimii, mutta silläkin pätkii aina välillä inhottavasti. Areena ei pätki ollenkaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla Nokia X5 julki – iPhone X:stä tuttua designia pikkurahalla (19.7.2018 18:25)
HMD Global on esitellyt Kiinan markkinoille Nokia X5 -älypuhelimen, jolla pyritään vetoamaan tyylikästä ja edullista puhelinta etsivään kansanosaan. Nokai X5:n muotoilussa noudatetaan aiemmin ....
Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi Google vihjailee – Android ei välttämättä pysy ilmaisena jos EU:n tahto menee läpi (19.7.2018 18:13)
Googlen toimitusjohtaja Sundar Pichai tuntuu olevan hyvin järkyttynyt Euroopan komission eilen julkistamasta 4,3 miljardin euron sakosta. Komission mukaan Google on käyttänyt määräävää markkina-asemaa ....
1 kommentti
Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä Älypuhelimen näyttö rikki? Uusi lasi kestää entistä kovempaakin käsittelyä (19.7.2018 18:08)
Yhdysvaltalainen lasivalmistaja Corning on ottanut uuden harppauksen älypuhelimien näyttöjen suojana käytettävissä Gorilla Glass -lasien kehityksessä. Yhtiö on esitellyt seuraajan nykyisissä ....
Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin Samsung yllättää – Taipuva puhelin tulee jo ensi vuonna myyntiin (18.7.2018 20:02)
Samsung kehittää seitsemän tuumaista mobiililaitetta, jonka voisi taittaa keskeltä pienemmäksi – samaan tapaan kuin lompakon. Suunnitelmista uutisoi Wall Street Journal. Kyseessä olisi yksi ....
3 kommenttia
Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää Honor 10:n suorituskyky ja kamera paranee – Akkukestoakin luvassa lisää (18.7.2018 17:27)
Toukokuussa Suomessa myyntiin tulleelle Honor 10 -älypuhelimelle on luvassa kaksi mainittavaa muutosta elokuun 3. päivä ilmestyvän päivityksen mukana. Honor 10:n omistajien saataville on ....
2 kommenttia

Uutisarkisto