Tilasto: Yle Areena kasvanut suuremmaksi kuin Katsomo ja Ruutu yhteensä

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 24.1.2014 17:34 Kommentteja (9)

Tilasto: Yle Areena kasvanut suuremmaksi kuin Katsomo ja Ruutu yhteensä Suomalaiset katsoivat viime vuonna televisio-ohjelmia kotimaisten netti-tv-palveluiden kautta yhteensä 323,6 miljoonaa kertaa. Toissa vuonna toistoja mitattiin 285,9 miljoonaa kappaletta, eli katselukerrat kasvoivat viime vuonna yli 13 prosenttia. Toistokerrat ylittivät toissa vuoden tason joka kuukausi. Katselumäärät ilmenevät Finnpanelin tilastoista.
Tilastojen mukaan Yle Areenan, Katsomon ja Ruudun katselumäärät kehittyivät syksyyn asti saman trendin mukaisesti, mutta syyskuun paikkeilla Areenan katselumäärä kehitys lähti reippaaseen kasvuun. Samoihin aikoihin kaupallisten medioiden netti-tv-palveluiden suosio lähti laskuun. Areenan kasvua selittää se, että Finnpanel alkoi mitata suoria lähetyksiä ja Areenan käynnistyksiä mobiililaitteilta lokakuusta lähtien.

Yle on näyttänyt televisiolähetyksiä Areenan kautta viime vuoden keväästä alkaen. MTV seurasi marraskuussa perässä ja alkoi näyttää MTV3:a, Subia ja Avaa Katsomon kautta. Katsomon uudistus ei kuitenkaan näytä lisänneen sen suosiota. Areenan kautta käynnistettiin sisältöjä joulukuussa noin 19 miljoonaa kertaa, Katsomon ja Ruudun toistokerrat jäivät noin 7 ja 6 miljoonaan.Finnpanel ei kerro kovin tarkasti mitkä käynnistykset näkyvät tilastoissa ja mitkä eivät. Mikäli Areenan mobiililaitteilla tehdyt käynnistykset tulivat raportoinnin piiriin vasta lokakuussa, niin näkyvätkö mobiilitoistot Katsomon ja Ruudun lukemissa.

Ruutu.fin kautta ei näy vielä televisiolähetyksiä, mutta niiden pitäisi aueta tämän vuoden aikana. TV5:tä ja Kutosta hallinnoiva SBS Discovery TV suunnittelee parhaillaan oman netti-tv-palvelun avaamista.

Perinteisen television puolella Ylen kanavat keräsivät viime vuonna 42 prosenttia katseluajasta, MTV 29,7 prosenttia ja Nelonen Media 15,4 prosenttia.


Edellinen Seuraava  

9 kommenttia

124.1.2014 18:07

Osuutta saattaa olla silläkin että yle areena toimii paljon paremmin kun muut.

224.1.2014 18:44

Ja yle arena ei käytä noita naurettavia bugisia mainoksia.

324.1.2014 19:12

Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika. Minulla on paikallisen pienen puhelinyhtiön liittymä ja luin jostain että niillä on ongelmia Katsomon kanssa. Areena toimii kuitenkin hyvin.

Katsomo toimii kuitenkin Nokia TV:n kautta Lumialla, mutta sielläkin tulee virhe joidenkin ohjelmien kohdalla.

424.1.2014 19:46

Lainaus:
Olen joskus yrittänyt katsoa ohjelmia Katsomosta, kun se on jäänyt katsomatta TV:stä. En ole saanut sitä toimimaan enää moneen vuoteen. Missähän mahtaa olla vika

Onko Silverlightista asennettu se tuorein versio?
http://www.microsoft.com/getsilverlight/

524.1.2014 20:04
pekka89
Vahvistamaton

Ei varsinaisesti yllätä.
Areenassa ei bugisia mainoksia eikä silverlightia.

625.1.2014 09:58

eipä ole tullut katsomoa käytettyä enää aikoihin kun lähti järki mainoksiin jotka tulevat ihan milloin vain ja vähintään tuplasti kovemmalla äänenvoimakkuudella mitä itse ohjelma. puhumattakaan siitä että minuutin klipeissäkin piti katsoa ensin puoli minuuttia mainoksia joiden jälkeen ei ollut mitään takuuta että itse klippi tai ohjelma olisi alkanut näkymään.

726.1.2014 12:27

Areena toimii itsellä moitteettomasti sekä PC:llä että Androidilla. Mutta Katsomo ei viimeksi kun aloin katsomaan toiminut aluksi ja näytönohjaimen ajuri kaatui ja hetken päästä tuli BSoDi, mahtoi toki tietenki johtua koneestakin.

Mutta toivoisin toki että Katsomoa voisi katsoa androidilla.

81.2.2014 00:50

Katsomo toimii oikein mainiosti, samoin YLE Areena, mutta Ruutu on onnistunut epäonnistumisessa (eikä Metro-sovellus toimi).

920.2.2014 14:19

Mulla taas toimii ruutukin ihan kohtalaisesti.Pöytäkoneella se ei ees näytä mainoksia, eikä pätki. Läppärillä aina välillä lakkaa pyörimästä mainoksen kohdalla niin linuxilla kuin windowssilla. Ja pätkii. Katsomo ei suostu windowssilla toimimaan ollenkaan vaan jää vaan lataamaan, eikä etene ollenkaan. Linuxilla toimii, mutta silläkin pätkii aina välillä inhottavasti. Areena ei pätki ollenkaan.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa HBO: Hinta nousee Suomessa marraskuussa (22.10.2019 12:44)
HBO Nordic on ilmoittanut tänään nostavansa hintoja Suomessa. Vanhoille tilaajille hinnankorotukset astuvat voimaan seuraavassa kuukausilaskussa. Perustilauksen hinta nousee aiemmasta 9,95 ....
TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi TSMC yllättyi – Korottaa investointejaan 5 nanometrin tuotannon lisäämiseksi (22.10.2019 06:21)
Puolijohdevalmistaja TSMC aikoo yllättäen lisätä investointejaan vielä tälle vuodelle. Aiemmin ilmoitetun 11 miljardin dollarin investointikulujen sijaan yhtiö on korottanut koko vuoden investoinnit ....
Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille Photoshopin lisäksi myös Illustrator on tulossa iPadille (22.10.2019 06:04)
Piirto-ohjelmien suvereeni markkinajohtaja Adobe lupasi jo vuosi sitten, että se julkaisee "oikean" Photoshop-kuvankäsittelyohjelman iPadille tämän vuoden aikana. Täysiveristä Photaria ei ole ....
Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan Jaatko Netflixin muiden kanssa? Ei hätää, vaikka yhtiö etsii ratkaisuja pulmaan (21.10.2019 21:04)
Yhtä kauan kuin Netflix on ollut merkittävä suoratoistopalvelu, ovat käyttäjät jakaneet palvelun kirjautumistietoja perheen tai kaveripiirin välillä. Netflixiä asia ei ole liiemmin kiristänyt, ....
1 kommentti
Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön Vuotaneet kuvat vahvistavat PlayStation 5:n prototyypin ulkonäön (21.10.2019 20:30)
Sonyn viidennen sukupolven pelikonsoli on tulossa markkinoille ensi vuonna. Tässä vaiheessa laitteesta tiedetään tietysti vielä kovin vähän, sillä julkaisuun on todennäköisesti vielä noin vuosi aikaa. ....

Uutisarkisto