AfterDawn: IT-alan uutiset

Viime vuoden ladatuin musiikkitiedosto oli luvallisesti jaossa

Kirjoittaja Manu Pitkänen (Google+) @ 17.1.2014 10:57

Viime vuoden ladatuin musiikkitiedosto oli luvallisesti jaossa Yhdysvaltalaisen elektronisen musiikkia soittavan Mobyn innocents-bundle oli viime vuoden ladatuin musiikkitiedosto BitTorrent-verkossa. Tiedosto oli laillisesti jaossa, joten mistään rikollisesta toiminnasta ei ole kyse. Bundlea ladattiin 8,9 miljoonaa kertaa, eli sitä ladattiin enemmän kuin Rihannan tai Bruno Marsin albumeita.
Suosion taustalla on Mobyn 11. studioalbumin kuuluminen BitTorrentin Bundle-ohjelmaan, jossa osa levystä oli paketoitu BitTorrent-asiakasohjelman kylkeen. Paketin lataaja sai kappaleen, kansitaiteen ja videon. Kolme kappaletta, kaksi videota ja instrumentaalipaketin sai itselleen lisää, mikäli suostui antamaan sähköpostiosoitteensa artistille.

8,9 miljoonan latauksen seurauksena 419 000 henkilöä antoi sähköpostiosoitteensa Mobyn postituslistalle, jonka avulla artisti voi olla yhteydessä faneihinsa ja tiedottaa tulevista konserteista jne. Lataajista 130 000 osti levyn iTunesista ja 68 000 julkaisi omia remixejä Soundcloudissa.

Tägit: BitTorrent
Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto