Google muutti kuvahakuaan, nyt tiedät mitä saat käyttää

Kirjoittaja Matti Vähäkainu @ 14.1.2014 12:48 Kommentteja (2)

Google muutti kuvahakuaan, nyt tiedät mitä saat käyttää Google on lisännyt kuvahakupalvelunsa rajausominaisuuksiinsa käyttöoikeuden. Vuodesta 2009 hakupalvelusta löytynyt ominaisuus oli piiloitettu lisäasetusten taakse, kertoo Engadget.
Kuvien käyttöoikeudet voi nyt rajata suoraan muista rajausvalinnoista, kiitos tyytymättömän lakiprofessori Lawrence Lessigin. Creative Commonsin perustajajäsenen pettymykseksi kyseinen toiminto on ollut kateissa Googlen palvelusta. Bingistä se kuitenkin löytyi ja hän muisti ylistää Microsoftin palvelua blogissaan.

Lessig kertoo, että oli esittelemässä Microsoftin työntekijälle hakukoneiden heikkouksia ja käytti suosimaansa Googlea. Googlesta ei käyttöoikeusrajausta löytynyt, mutta kaveri pyysi esittelemään samaa Bingissä. Bingistähän ominaisuus löytyikin, joka tietysti nolostutti Lessigiä.

Google on nyt lisännyt ominaisuuden ja kiittänyt Lessigiä. Ominaisuus mahdollistaa rajaamaan kuvahaun vaihtoehdoin "saa käyttää uudelleen", "saa käyttää uudelleen kaupallisesti", "saa käyttää uudelleen ja muokata" ja "saa käyttää uudelleen kaupallisesti ja muokata".AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

2 kommenttia

114.1.2014 13:06

Ja mitenköhän tuoki päätetään että mitä saa käyttää ja mitä ei.


Win 10 Pro | Intel i7 8750h | GTX 1060 6GB | 32GB DDR4 | 500GB NVMe SSD + 1TB HDD

214.1.2014 15:35
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto