Texasin yliopisto Arlingtonissa ehdottaa mikrotuulimyllyjä vaihtoehdoksi energiantuotantoon

Kirjoittaja Juha Tuppi @ 13.1.2014 19:05

Texasin yliopisto Arlingtonissa ehdottaa mikrotuulimyllyjä vaihtoehdoksi energiantuotantoon Arlingtonissa sijaitsevan Texasin yliopiston tutkijat ovat kehittäneet mikrotuulimyllyt, joista odotetaan varteenotettavaa vaihtoehtoa energiantuotantoon.
The Verge raportoi eilen Texasin Arlingtonissa sijaitsevan julkisen tutkimusyliopiston UTA:n (University of Texas at Arlington) tutkijoiden kehittäneen mikrokokoisia tuulimyllyjä, joita mahtuu kymmenen riisinjyvälle. Vain 1,8 millimetriä leveistä tuulimyllyistä povataan lupaavaa energianlähdettä, ja taiwanilainen valmistaja WinMEMS Technologies onkin jo hankkinut luvan keksinnön kaupallistamiseen yksinoikeudella.

Pienestä koostaan huolimatta mikrotuulimyllyjen joustava metalliseos kestää murtumatta koviakin tuulia. Tutkijoiden mukaan sadalla mikrotuulimyllyllä varustettu kännykkäkotelo kykenisi lataamaan älypuhelimen muutamassa minuutissa suotuisalla tuulella, ja tuhansilla mikrotuulimyllyillä katetut paneelit voisivat tuottaa virtaa muun muassa valaistukseen tai vaikkapa langattomiin verkkoihin. Tutkijat pitävätkin kehittämäänsä teknologiaa tärkeänä sekä energiantuotannon että mikrokokoisten laitteiden valmistamisen kannalta.

Edellinen Seuraava Kirjoita kommentti
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto