AfterDawn: IT-alan uutiset

Yahoon saastuttamat tietokoneet saattavat louhia päivässä 100 000 dollarin edestä bitcoineja

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 9.1.2014 17:01 Kommentteja (12)

Yahoon saastuttamat tietokoneet saattavat louhia päivässä 100 000 dollarin edestä bitcoineja

Yahoon mainospalvelimille vuodenvaihteessa ujutettu mainos on saattanut saastuttaa jopa kaksi miljoonaa eurooppalaista tietokonetta. Mainoksen kautta tietokoneisiin saatiin istutettua haittaohjelma, joka orjuutti kohteet bitcoin-louhintaan.
Yahoo esitti mainosta joulukuun 31. päivästä tammikuun 3. päivään saakka. Hyökkäyksen kohteeksi joutuivat vain eurooppalaiset tietokoneet, Mac-käyttäjiin isku ei tehonnut. Tietoturvayhtiö Fox IT:n mukaan mainos saastutti tietokoneita yhden tunnin aikana noin 27 000 kappaletta ja potentiaalisten uhrien lukumäärä kipuaa näin ollen kahteen miljoonaan.

BBC:n asiantuntijalähteiden mukaan saastuneiden koneiden verkostolla pystytään louhimaan bitcoineja vuorokaudessa jopa 100 000 dollarin arvosta. Tietokoneen saastuminen ei näy ulospäin mitenkään muuten kuin järjestelmän hidasteluna.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

12 kommenttia

19.1.2014 17:11

No huh huh, pitäisiköhän itsekkin rueta koodaamaan viruksia.

29.1.2014 17:20

No huh huh, pitäisiköhän tuota uutisotsikkoa vähän korjailla? Taas hieman harhaanjohtava, aivan kuin Yahoo olisi tämän takana, eikä sitten niin kuitenkaan ole.


Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

39.1.2014 17:28

Eipä ihmetytä yhtään, että Yahoo on tämän takana. Tanan roskapostip*skaa Yahoo:n osotteista valuu koko ajan sähköpostiinkin. :)

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2014 @ 17:33

Antec Sonata III+500W 80+, Asus P8H61-M PRO B3, LG DVD+/-RW, i3-2100 3.1G 3M, Kingston 2*4GB 1333MHZ DDR3, ASUS GTX 560 256bit DirectCU, PNY 120GB Pro SSD 550/520, ASUS VS228H-P Black 21.5", Buffalo 1TB, Win 7 64Bit. FinnVape electronic cigarette. Philips 46" 100Hz FullHD. Sound: Yamaha HTR-6030, OR-440. Tiesatuolina 70-luvun puinen keittiötuoli.

49.1.2014 17:37

Oli miten oli niin, on se yahookin sellaista skeidaa...

59.1.2014 18:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti G0lden_Kebab:
Oli miten oli niin, on se yahookin sellaista skeidaa...
Yahoon sähköposti on nykyään huomattavasti parantunut siitä mitä se oli joku aika sitten. Siitä maineesta en sitten niin mene sanomaan...

Niin se keksi kompuroi.

Tsekkaa Flickr:ni! http://bit.ly/tQU0Iq

69.1.2014 19:07
RingLeaderTM
Inactive

Sähköpostin tarjoajalla on

Velvollisuutensa!


Ensimmäinen uutinen, joka on kirjoitettu MTV:n sivulla on tosiasia.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 9.1.2014 @ 19:26

79.1.2014 23:11

Osittain tämän takia en koskaan klikkaa mainoksia, vaan etsin haluamastani tuotteesta/palvelusta tiedot suoraan googlesta. Toisaalta taas en ole vielä törmännyt mainokseen, joka mainostaisi minulle tuntematonta tuotetta, jonka olisin huomannut tarvitsevani... Tiiä sit johtuisko tämä nimenomaan mainosten kohdentamisesta käyttäjäkohtaisesti (Katsotaan, mitä joku todennäköisesti tarvitsee ja esitetään vain siihen liittyviä mainoksia)

810.1.2014 01:05

Olen joskus pohtinut, että olisinko onnistunut kehittämään jonkun "sisäisen filtterin", joka jättää mainokset huomioimatta. Kyse ei ole pelkästään nettimainoksista, vaan jo muutama vuosikymmen sitten jouduin galluppiin, jossa ensin kysyttiin, olinko lukenut määrätyn lehden. Sitten seurasi joukko kysymyksiä lehdessä olleista mainoksista. En tainnut muistaa yhtäkään.

Ainoa ja pieni "ongelma" tästä mainossuodatuksesta on, että silloin, kun huomaan tarvitsevani jotakin uutta laitetta tai palvelua, joudun selaamaan vanhoja lehtiä, tai nykyisin myös googlaamaan, saadakseni tietoja vaihtoehdoista, koska mitään mainoksia ei ole jäänyt mieleen. Vähänkin merkittävämpien hankintojen kohdalla olen aina tehnyt erillisen vertailun, joten tuo pieni "ongelma" johtuu siitä, että vaihtoehdot eivät ole valmiiksi muistissa, vaan niitä on etsittävä.

Tällaista etukäteisvertailua edellyttävät hankinnat ovat kuitenkin sen verran harvinaisia, ettei tuollaisesta sisäisestä "mainosfiltteristä" ole ollut mitään harmia. Toki kiinnitän mainoksiin huomiota silloin, kun tuollainen hankinta on työn alla.

910.1.2014 09:57
ad_immun
Vahvistamaton

Heh, siitähän saivat ansionsa mukaan, nimittäin ne ääliöt jotka jostain kumman syystä kuvittelevat hyötyvänsä koskaan mitään mainosten katselusta :D

Tapaus on muutenkin omiaan antamaan bitcoineista yksinkertaisuuttaan innostuneille nörteille hieman hajua siitä, millaisesta kuplasta niissä on kyse...

1010.1.2014 13:14

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "Manu Pitkänen":
Hyökkäyksen kohteeksi joutuivat vain eurooppalaiset tietokoneet, Mac-käyttäjiin isku ei tehonnut.
Ihanko tosissasi väität, että Linux koneita on ollut saastuneiden joukossa? Uutisoinnin laatu AD:ssa alkaa olemaan iltapaskojen tasolla.

1110.1.2014 21:46
RingLeaderTM
Inactive

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti NoSkillZ:
Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti "Manu Pitkänen":
Hyökkäyksen kohteeksi joutuivat vain eurooppalaiset tietokoneet, Mac-käyttäjiin isku ei tehonnut.
Ihanko tosissasi väität, että Linux koneita on ollut saastuneiden joukossa? Uutisoinnin laatu AD:ssa alkaa olemaan iltapaskojen tasolla.
Mä just formatoin Casio:n funkkaria, mutta en ainakaan linux:sil tai dos:sil!

1211.1.2014 01:32

Lainaus:
Ihanko tosissasi väität, että Linux koneita on ollut saastuneiden joukossa? Uutisoinnin laatu AD:ssa alkaa olemaan iltapaskojen tasolla.

Ei tuossa tuollaista väitetä, vaan jotkut ihmiset eivät tiedosta muidenkin kuin suosittujen Applen ja Microsoftin tuotteiden olemassa oloa.

Minä olen lähes kokonaan luopunut molempien valmistajien kaikista tuotteista.

Lainaus:
saadakseni tietoja vaihtoehdoista, koska mitään mainoksia ei ole jäänyt mieleen.

Jotenkin jäi tästä hassu mielenyhtymä että mainoksissa olisi jotain tietoa? Se että ei muista mainoksia on positiivinen asia, koska ne eivät kerro totuutta, niiden tarkoitus on saada ihmiset ostamaan keinolla millä hyvänsä.

Tarkoitukseni on sanoa että jos haluaa hyvää ja edullisesti, niin kannattaa käyttää omaa järkeä, harkintaa ja etsiä oikeaa tietoa monipuolisesti. Eikä luottaa siihen mitä yritykset "mainostaa" tai sanovat, niiden sanoma on pelkää paskapuhetta alusta loppuun.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto