AfterDawn: IT-alan uutiset

Vartalon liikkeitä seuraava puku istuttaa pelaajan pelimaailmaan

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 6.1.2014 16:55 Kommentteja (4)

Vartalon liikkeitä seuraava puku istuttaa pelaajan pelimaailmaan Pelaajan vartalon liikkeet pelimaailmaan siirtävä PrioVR -virtuaalipuku tekee toisen tulemisen yhteistyössä Oculus Rift -virtuaalilasien kanssa CES-messuilla.
Cnet raportoi eilen YEI Technologyn esittelevän PrioVR -virtuaalipuvun CES-messuilla tällä viikolla. Huolimatta virtuaalipuvun ensimmäisen Kickstarter-rahoitusprojektin jäämisestä noin puoleen 225 000 dollarin tavoitteestaan, pelialalle uusia tuulia lupaava ohjausjärjestelmä sai partnerikseen Oculus Rift -virtuaalilasit ja tarjoaa nyt mahdollisuuden uppoutua täysin pelimaailmaan.

PrioVR koostuu ylävartaloon kiinnitettävistä sensoreista, jotka seuraavat käyttäjän päätä, kyynärpäitä ja ranteita, ja se on laajennettavissa koko vartalon huomioon ottavaksi lisäämällä sensorit myös hartioille, lantiolle ja jalkoihin. YEI:n tuotekehityksen johtaja Paul Yost lupaa järjestelmän tunnistavan muun muassa maahan pudottautumisen, kierimisen, jalan alta ampumisen tai vaikkapa sikiöasentoon käpertymisen. Järjestelmä sisältää liikkeen ohjauskomennoiksi kääntävän ohjelmiston, joten puvun käyttö ei vaadi siltä osin pelikoneelta ylimääräistä laskentatehoa.

Järjestelmä on lähtökohtaisesti suunniteltu PC:ille, mutta se on tarkoitus laajentaa tukemaan myös pelikonsoleita. Laitteistolle käynnistetään uusi Kickstarter-rahoituskampanja 14. helmikuuta, ja koko vartalon kattavalle virtuaalipuvulle on suunniteltu hinnaksi noin 400 dollaria, kun taas ylävartalon versio tullee maksamaan noin 270 dollaria. Mikäli rahoitustavoite saavutetaan, PrioVR -puku on tarkoitus saada massatuotantoon elokuuhun 2014 mennessä.

Edellinen Seuraava  

4 kommenttia

16.1.2014 18:26

Tämähän on vain hyvä asia, pelaajat saavat liikuntaa samalla kun pelaavat.


Asus M5A97 LE R2.0 | AMD Fx 6300 | Sapphire Radeon HD 7870GhZ edition | CoolerMaster Hyper 212 EVO | GSkill Sniper 8GB 1866MhZ | XFX 550W Pro Core Edition | Seagate Barracuda 1TB | Zalman Z9 Plus

26.1.2014 18:48

Noniin tulihan se sieltä, tässä jo odotellut wiin, kinectin, oculus riftin sun muiden jälkeen että milloin saadaan koko vartalon liikkeitä oikeasti seurattua ja muutettua peliohjaimeksi. Jos hinta saadaan joskus kuluttajille sopivaksi, pelikehittäjät uskaltamaan kehittämään pelit tuolla pelattavaksi ja tuote myytyä bundlena vaikka konsolin kanssa niin pelaaminen tulevaisuudessa on täysin erilaista kuin nykyään. Innolla odotan miten homma etenee tulevina vuosina.

37.1.2014 0:40

Mitenköhän normi liikkuminen on mahdettu ideoida tässä? Ja komentojen antaminen hahmoille jos on Oculus Rift lasit päässä. Tulee aika nopeasti piuhojen pituus, tila vastaan ja käytännöllisyys vastaan.

47.1.2014 1:10

No niin onkohan tuo puku goretexiä ettei hiosta liikaa, alkaa mennä jotenkin komiikan puolelle koko peli teollisuus, tässähän aletaan vaatimaan koko seinän kokoista näyttöä ym. tuo että "pelaajat saavat liikuntaa samalla kun pelaavat." tietty ehkä ok. mutta eiköhän se olisi jo tuossa vaiheessa parempi koota paintball porukka ja lähteä ulos, multa menee kyllä yli jo koko touhu pelimaailmaan samaan sarjaan menee nämä sukelluslasit oculus riftit ym. Tobii EyeX ja mitä vielä on tulossa.

Ehkä nämä kiinnostaa heitä jotka ei joudu kypärä ja suojalasit päässä työmaalla olemaan ja kulkemaan, tai muuten vain joissakin hikisissä olosuhteissa hiestä märät haalarit päällä taiteilemassa välillä milloin missäkin.

Vai onko tämä tulevaisuutta ydinsodan jälkeen kun ne jotka eloon jää asustelevat maan alla eikä heillä sitten ole muutakaan tekemistä :)

Vai onko tuo sittenkin tulevaisuuden aerobiksali toimintaa.

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto