Android sai neljä autovalmistajaa tuekseen – ensimmäinen Android-auto nähdään tänä vuonna

Kirjoittaja Manu Pitkänen @ 6.1.2014 12:21 Kommentteja (5)

Android sai neljä autovalmistajaa tuekseen – ensimmäinen Android-auto nähdään tänä vuonna Ensimmäisen Android-käyttöjärjestelmää hyödyntävä auto nähdään tämän vuoden loppuun mennessä, lupaa Open Automotive Alliance (OAA). Yhteenliittymän taustalla vaikuttavat tällä hetkellä Google, Nvidia (esitteli autoille sopivan Tegra K1:n aiemmin tänään), Audi, GM, Honda ja Hyundai.
OAA on Androidista kiinnostuneille autovalmistajille tarkoitettu yhteenliittymä samaan tapaan kuin Open Handset Alliance on tarkoitettu puhelinvalmistajille. Autoille suunnitellun Androidin ansiosta puhelimista tutut sovellukset voivat laajentua autojen keskikonsoleihin upotettuihin näyttöihin ja voivat tarjota ajamista ja lähialueen palveluiden löytämistä helpottavia palveluita.

Apple esitteli oman kilpailevan iOS in the Car -järjestelmän viime kesänä. Nyt on käynnissä kilpailu siitä, kumpi järjestelmistä nousee autovalmistajien suosioon.Kilpailu tulee olemaan tällä kertaa kovin erilainen kuin mitä se on ollut Applen ja Googlen välillä tähän asti. Kulutuselektroniikassa Apple on sisällyttänyt omiin tuotteisiin aina oman softan, johon kenellekään muulle ei ole annettu pääsyä. Autojen kohdalla Apple tukeutuu asemansa jo vakiinnuttaneisiin yhtiöihin, eikä aio tuoda markkinoille iCar-autoa (ainakaan vielä). Tästä syystä samalta autovalmistajalta tullaan näkemään sekä iOS- että Android-autoja.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

P.S. Kaikkien diilit-uutiskirjeemme tilanneiden kesken arvomme joulukuussa 2019 mm. Turtle Beachin kuulokkeet ja muita palkintoja.

Edellinen Seuraava  

5 kommenttia

16.1.2014 12:38

Odotellaan sit sitä valkoista ja kultaista IAutoa. Joka vuosi facelift ja kaikki muut rosikseen ku kopioivat. Mercedes heti ekana ku käyttänyt applen muotoilua jo 1800 luvulta.

Sit huoltoasemille omat letkut että voi tankata vain applen bensaa. Tai sähköautokin se voisi olla. Vähän isommalla thunderboltilla varustettuna.

Näin autokauppa uuteen nousuun.

26.1.2014 13:14

Taidat olla katkera kun ei ollu varaa omenaan? En kyllä ymmärrä tuota apple vihaa, onko esimerkiksi vaikeaa hyväksyä se että jokin firma osaa tehdä rahaa?i5 4670k | MSi Z87-G43 | 8Gb | Msi GTX770 | SSD + HDD |
Macbook Pro Retina mid 14 / Macbook Air Mid 12 / iPhone 5s / iPhone 6 /

36.1.2014 22:46

Lainaus:
En kyllä ymmärrä tuota apple vihaa, onko esimerkiksi vaikeaa hyväksyä se että jokin firma osaa tehdä rahaa?

Kaikki tälläinen viha syntyy siitä että joku kehuu jotain ja haukuu joitain toista. Siis kyseessä on vastareaktio asiaan. Kaikissa tuotteissa on hyviä ja huonoja puolia. Fanitus ja viha on kaikissa asioissa idioottien touhua.

Esimerkki vastareaktiosta:

Rahaa pystyy tekemään vain toisten kustannuksella. Eli yhden rikkaus on toisten köyhyys. Mitä hienoa on siinä että tuottaa köyhyyttä ympärilleen?
Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 6.1.2014 @ 23:09

47.1.2014 19:23

Eipä toi Tonttilan kommentti mitenkään vihalta minun korvaani kuulosta, karrikoidulta huumorilta ennemminkin. Ja vaikka Apple onkin tehnyt hienoja tuotteita, sen toiminnasta kyllä löytyy reilusti arvosteltavaakin. Ihan kuten kaikkien firmojen ja useimpien ihmistenkin.

Mutta kovin on pessimistinen katsantosuunta Lumikilla. Eihän se rahan teko pelkästään köyhyyttä tuota, voihan sijoitetulle rahalle myös saada vastineeksi hyvää mieltä. Mihin sitä pakollisista menoista ylijäänyttä rahaa muuhunkaan voisi käyttää, kun hyvän mielen tuottamiseen, joko itselle tai muille? Mieluummin sanoisin, että hyvien ja kohtuuhintaisten tuotteiden valmistaminen tuottaa ympärilleen (käyttäjilleen) hyvää mieltä - tosin Applen kohdalla nyt tuosta kohtuuhinnasta en välttämättä menisi puhumaan.

57.1.2014 21:16

Minusta tuo oli ihan asiallinen esimerkki, koska alkuperäisen kirjoittajan lausessa ei puhuttu mistään muusta kuin rahan tekemisestä ja varallisuudesta. Jolloin vastareaktiossa otettiin esille juuri tuo raha asia.

Mitä tulee optimistiin tai pessimistiin, niin molemmissa tapauksissa kyse oli ihan realistisesta totuudesta. Oli se sama asia sanottu puolin tai toisin. Jos ihminen haluaa nähdä vain toiseen suuntaan asioita niin hän tavallaan valehtelee itselleen. Pessimisti tehden maailmasta synkemmän kuin se on tai opimisti valoisamman kuin se todellisuudessa on. Realisti taas näkee molempien asioiden olemassaolon samanaikaisesti eli että asioilla on hyviä ja huonoja puolia.

Miksi tein juuri tuollaisen esimerkin. Siksi koska alkuperäinen kirjoittaja näytti ihannoivan rikkautta, mutta kun sillä rikkaudella on myös se kääntöpuoli eli köyhyys. Nämä asiat kulkevat käsi kädessä. Raha on varallisuutta joka jaetaan "kaikkien" kesken, miten se sitten jaetaankin. Yksi saa, se on joltain pois.

Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 7.1.2014 @ 21:28

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto