AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 4.1.2014 18:40 Kommentteja (6)

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selaimien markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan joulukuussa asemiaan nosti erityisesti Internet Explorerin 11-versio ja suurin laskija oli IE:n 10-versio.
IE 11:n nousu joulukuussa tapahtui IE 10-version kustannuksella. Siinä missä IE 11:n markkinaosuus nousi 7,15 prosenttiyksiköllä, laski IE 10:n markkinaosuus 6,45 prosenttiyksiköllä. Muut selainjätit, eli Firefox ja Chrome pitivät asemat suunnilleen entisellään verrattuna marraskuuhun. Firefoxin osuus laski 0,19 prosenttiyksiköllä ja Chromen nousi 0,78 prosenttiyksiköllä.

IE aloitti viime vuoden melko tasan 55 prosentin markkinaosuudella, mutta kipusi vuoden edetässä koko ajan lähemmäs 60 prosenttia. Selaimen huippukohta osui marraskuuhun, jolloin markkinaosuus oli 58.36 prosentissa. Sen sijaan Firefox ja Chrome menettivät markkinaosuuksia vuoden edetessä. Firefoxin luku tippui 19,94 prosentista 18,35 prosenttiin ja Chromen 17,48 prosentista 16,22 prosenttiin.

Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti joulukuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia. StatCounterin joulukuun tilastoissa Chrome johti markkinaosuuksia 43.92 prosentilla, IE oli toinen 23.24 prosentilla ja Firefox kolmas 18.95 prosentin osuudella.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

15.1.2014 13:35
Mirov
Vahvistamaton

IE edelleen reilusti ykkösenä, mutta onko tähän laskettu myös se että kyseinen selain on yleisesti ottaen aina oletusselaimena (ainakin) paketti koneissa?

25.1.2014 15:15

IE jyrää kaikki muut selaimet 11:3 ja vieläpä ilman lisäosia.Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2014 @ 15:40

Hey guys, I am back! Lets get this started!
Find me on the: http://freedome.f-secure.com/vip database .

35.1.2014 19:18

Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

46.1.2014 0:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.

Sen sijaan, versioiden 10 ja 11 suosio ei tule minkäänlaisena yllätyksenä. Ne ovat jo oikeasti niin hyviä selaimia, että niiden käytölle ei ole mitään estettä.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

56.1.2014 1:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

66.1.2014 2:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

Niin, tarkemmin miettien myös vanha konekanta aiheuttaa tätä ilmiötä. Toki vanhemmilla koneilla on mahdollista käyttää myös muuta selainta kuin IE, mutta sopivan löytäminen voi olla erittäin haastavaa. Selaimen kun pitää olla kevyt ja vähän muistia kuluttava, jotta se toimisi sulavasti "vanhalla raudalla".

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

Android täytti 10 vuotta – Tästä puhelimesta kaikki alkoi Android täytti 10 vuotta – Tästä puhelimesta kaikki alkoi (24.9.2018 10:00)
Ensimmäisen Android-mobiilikäyttöjärjestelmään perustuvan älypuhelimen julkaisusta on tullut kuluneeksi 10 vuotta. Vuosikymmenen takaisista tunnelmista voit käydä lukemassa Puhelinvertailu.comin ....
Toyotat saamassa vihdoin tuen Android Autolle Toyotat saamassa vihdoin tuen Android Autolle (24.9.2018 09:37)
Japanilainen autovalmistaja Toyota on päättänyt tukea uusissa autoissaan Googlen kehittämää Android Auto -ohjelmistoa. Tämän vuoden alussa yhtiö lisäsi autoihinsa Applen CarPlay-tuen. Syyt Androidin ....
Chromeen olennainen muutos – Ota tämä huomioon kun kirjaudut Gmailiin Chromeen olennainen muutos – Ota tämä huomioon kun kirjaudut Gmailiin (24.9.2018 09:17)
Syyskuun alussa Google juhlisti verkkoselaimensa vuosikymmenen mittaista taivalta julkaisemalla Chrome 69:n. Selain sisälsi huomattavan ulkoasu-uudistuksen, mutta konepellin alla on tehty oleellisia ....
Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus Applen suoratoistopalvelu myöhästelee pahasti – Syynä yhtiön konservatiivisuus (23.9.2018 12:19)
Apple on PR-kuvaltaan varsin liberaali yhtiö, mutta yhtiön sisäinen ohjenuora on kuitenkin melko konservatiivinen ja varovainen. Teknologiajätti esimerkiksi kieltäytyy levittämästä App Storessa ....
Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? Magic Leap -lasit saivat vakuuttavan tukijan – Luvassa hyvää äänentoistoa? (22.9.2018 15:30)
Laadukkaista audiotuotteista tunnettu Sennheiser aloittaa yhteistyön vasta ensimmäisen kaupallisen tuotteensa julkaisseen Magic Leapin kanssa. Magic Leapin tuotekehitys on painottunut laajennettua ....

Uutisarkisto