AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat

Kirjoittaja Sami Koivunen (Google+) @ 4.1.2014 18:40 Kommentteja (6)

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selaimien markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan joulukuussa asemiaan nosti erityisesti Internet Explorerin 11-versio ja suurin laskija oli IE:n 10-versio.
IE 11:n nousu joulukuussa tapahtui IE 10-version kustannuksella. Siinä missä IE 11:n markkinaosuus nousi 7,15 prosenttiyksiköllä, laski IE 10:n markkinaosuus 6,45 prosenttiyksiköllä. Muut selainjätit, eli Firefox ja Chrome pitivät asemat suunnilleen entisellään verrattuna marraskuuhun. Firefoxin osuus laski 0,19 prosenttiyksiköllä ja Chromen nousi 0,78 prosenttiyksiköllä.

IE aloitti viime vuoden melko tasan 55 prosentin markkinaosuudella, mutta kipusi vuoden edetässä koko ajan lähemmäs 60 prosenttia. Selaimen huippukohta osui marraskuuhun, jolloin markkinaosuus oli 58.36 prosentissa. Sen sijaan Firefox ja Chrome menettivät markkinaosuuksia vuoden edetessä. Firefoxin luku tippui 19,94 prosentista 18,35 prosenttiin ja Chromen 17,48 prosentista 16,22 prosenttiin.

Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti joulukuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia. StatCounterin joulukuun tilastoissa Chrome johti markkinaosuuksia 43.92 prosentilla, IE oli toinen 23.24 prosentilla ja Firefox kolmas 18.95 prosentin osuudella.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

15.1.2014 13:35
Mirov
Vahvistamaton

IE edelleen reilusti ykkösenä, mutta onko tähän laskettu myös se että kyseinen selain on yleisesti ottaen aina oletusselaimena (ainakin) paketti koneissa?

25.1.2014 15:15

IE jyrää kaikki muut selaimet 11:3 ja vieläpä ilman lisäosia.Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2014 @ 15:40

Please dont forget hit the
like button!
href="http://www.kotikone.fi/mikacisofi/mika.at.komea.net.html">
Thanks!
.\..
~

35.1.2014 19:18

Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

46.1.2014 0:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.

Sen sijaan, versioiden 10 ja 11 suosio ei tule minkäänlaisena yllätyksenä. Ne ovat jo oikeasti niin hyviä selaimia, että niiden käytölle ei ole mitään estettä.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

56.1.2014 1:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

66.1.2014 2:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

Niin, tarkemmin miettien myös vanha konekanta aiheuttaa tätä ilmiötä. Toki vanhemmilla koneilla on mahdollista käyttää myös muuta selainta kuin IE, mutta sopivan löytäminen voi olla erittäin haastavaa. Selaimen kun pitää olla kevyt ja vähän muistia kuluttava, jotta se toimisi sulavasti "vanhalla raudalla".

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Tuoreimmat uutiset

OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion OnePlus 5 ja 5T saivat uusimman Androidin esiversion (12.12.2018 17:17)
Kiinalainen älypuhelinvalmistaja OnePlus on julkaissut viime vuoden malleilleen uuden päivityksen. Beetaohjelmassa jakeluun on päässyt nyt Android 9.0 Pie -päivitys, joka tuo laitteille melkoisesti uutta. ....
Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan Amazon aikoo tuoda kassattoman kauppansa Eurooppaan (12.12.2018 13:40)
Amazon aikoo avata Lontooseen Amazon Go -ruokakaupan, kertoo The Telegraph. Toteutuessaan se olisi ensimmäinen Amazon Go -kauppa Yhdysvaltojen ulkopuolella. Yhdysvalloissa liikkeitä on seitsemän kappaletta. ....
Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin Pettymys iltapäivälehdille – Amazonin verkkokauppa ei tulekaan Pohjoismaihin (12.12.2018 12:49)
Amazon Web Services kertoi tänään Tukholmassa järjestetyssä lehdistötilaisuudessa pilvipalveluliiketoiminnan uuden alueen Ruotsissa. Uuden alueen myötä Amazon Web Services pystyy tarjoamaan ....
Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan Kiinalaiset eivät ehkä olekaan piilottanut vakoilupiirejä elektroniikkaan (12.12.2018 10:23)
Bloomberg julkaisi tänä syksynä ison paljastusuutisen, jossa uutistoimisto väitti kiinalaisten vakoilevan teknologiayrityksiä Super Micronin kehittämiin palvelinemolevyihin piilotettujen vakoilupiirien ....
Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla Puma nostalgisoi kompuutterikengillä – Puettavaa teknologiaa kokeiltiin jo 80-luvulla (12.12.2018 09:49)
Päälle puettava teknologia on elänyt kultakautta viimeiset vuodet, mutta trendinä se ei ole mitenkään uusi. Puma yrittää tuoda vanhat hyvät ajat mieliin julkaisemalla uudelleen "maailman ensimmäiset ....

Uutisarkisto