AfterDawn: IT-alan uutiset

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat

Kirjoittaja Sami Koivunen @ 4.1.2014 18:40 Kommentteja (6)

Internet Explorer oli vuoden 2013 selainnousija - Firefoxin ja Chromen markkinaosuudet laskivat

Net Applications on jälleen julkaissut tuoreimmat luvut selaimien markkinaosuuksista. The Next Webin mukaan joulukuussa asemiaan nosti erityisesti Internet Explorerin 11-versio ja suurin laskija oli IE:n 10-versio.
IE 11:n nousu joulukuussa tapahtui IE 10-version kustannuksella. Siinä missä IE 11:n markkinaosuus nousi 7,15 prosenttiyksiköllä, laski IE 10:n markkinaosuus 6,45 prosenttiyksiköllä. Muut selainjätit, eli Firefox ja Chrome pitivät asemat suunnilleen entisellään verrattuna marraskuuhun. Firefoxin osuus laski 0,19 prosenttiyksiköllä ja Chromen nousi 0,78 prosenttiyksiköllä.

IE aloitti viime vuoden melko tasan 55 prosentin markkinaosuudella, mutta kipusi vuoden edetässä koko ajan lähemmäs 60 prosenttia. Selaimen huippukohta osui marraskuuhun, jolloin markkinaosuus oli 58.36 prosentissa. Sen sijaan Firefox ja Chrome menettivät markkinaosuuksia vuoden edetessä. Firefoxin luku tippui 19,94 prosentista 18,35 prosenttiin ja Chromen 17,48 prosentista 16,22 prosenttiin.
Net Applications perustaa tilastointinsa 160 miljoonalta uniikilta käyttäjältä kerättyihin tietoihin. Toinen suosittu tilastopalvelu StatCounter perusti joulukuun tilastoinnin 16 miljardiin sivulataukseen tulosten ollessa hyvin erilaisia. StatCounterin joulukuun tilastoissa Chrome johti markkinaosuuksia 43.92 prosentilla, IE oli toinen 23.24 prosentilla ja Firefox kolmas 18.95 prosentin osuudella.

AfterDawnin diilit uutiskirjeenä!

Etsimme jatkuvasti hyviä tietotekniikan ja kännyköiden diilejä ympäri nettiä ja uutisoimme niistä sivuillamme. Jos haluat saada tiedon uusista diileistä heti sähköpostiisi, tilaa diilien uutiskirjeemme.

Tilaamalla uutiskirjeemme hyväksyt sääntömme ja tietosuojakäytäntömme.

Edellinen Seuraava  

6 kommenttia

15.1.2014 13:35
Mirov
Vahvistamaton

IE edelleen reilusti ykkösenä, mutta onko tähän laskettu myös se että kyseinen selain on yleisesti ottaen aina oletusselaimena (ainakin) paketti koneissa?

25.1.2014 15:15
RingLeaderTM
Inactive

IE jyrää kaikki muut selaimet 11:3 ja vieläpä ilman lisäosia.Viestiä on muokattu sen lähettämisen jälkeen. Viestiä on muokattu viimeksi 5.1.2014 @ 15:40

35.1.2014 19:18

Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

46.1.2014 00:28

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti readyEddy:
Taas esimerkki siitä, miten Microsoft manipuloi mediaa.

No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.

Sen sijaan, versioiden 10 ja 11 suosio ei tule minkäänlaisena yllätyksenä. Ne ovat jo oikeasti niin hyviä selaimia, että niiden käytölle ei ole mitään estettä.


Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

56.1.2014 01:39

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti jartar:
No kun tuota taulukkoa katsoo, niin näkee miten hälyttävän paljon ihmiset käyttävät epäkelpoja IE versioita (versio 9 ja vanhemmat). Se ei ole mitään manipulointia vaan kertoo paljon ihmisten tietotekniikan taidoista/tietämyksestä.
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

66.1.2014 02:19

Lainaus, alkuperäisen viestin kirjoitti 1pertti:
Itsekin kuulun kahdella koneella tuohon joukkoon, eli vanhemmissa, mutta yhä käytössä olevissa koneissani on XP-käyttöjärjestelmä, niin kuin lähes kolmasosassa nykyisin käytössä olevista koneista. IE8 on uusin Internet Explorer -versio, joka näihin koneisiin on saatavissa.

Niin, tarkemmin miettien myös vanha konekanta aiheuttaa tätä ilmiötä. Toki vanhemmilla koneilla on mahdollista käyttää myös muuta selainta kuin IE, mutta sopivan löytäminen voi olla erittäin haastavaa. Selaimen kun pitää olla kevyt ja vähän muistia kuluttava, jotta se toimisi sulavasti "vanhalla raudalla".

Tietokone + Chord Hugo + Grado GS2000e = heaven

Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto