AfterDawn: IT-alan uutiset

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille

Kirjoittaja Juha Tuppi (Google+) @ 3.1.2014 16:53

Unohda kömpelöt Google Glassit - Innovega siirtää datan piilolinssille Puettavaan teknologiaan erikoistunut startup-yritys Innovega on kehittänyt iOptik-teknologian, joka mahdollistaa lisätyn todellisuuden (augmented reality) näkymän siirtämisen piilolinssille.
Cnet raportoi tänään startup-yrityksestä nimeltä Innovega, joka on kehittänyt uudentyyppisen lisättyä todellisuutta hyödyntävän järjestelmän. Yrityksen iOptik-teknologiaan perustuva järjestelmä koostuu kevyistä teräväpiirtolaseista ja erikoisvalmisteisista piilolinsseistä, jotka yhdessä luovat virtuaalinäkymän Google Glassin tapaan ilman raskaita ja kömpelöitä virtuaalilaseja.

Innovega kehuu uuden järjestelmän mahdollistavan samanaikaisen keskittymisen sekä kaukana että lähellä oleviin kohteisiin: piilolinssit toimivat normaaliin tapaan, kun taas lasit heijastavat tiedot näkökenttään. Tilanteissa, joissa käyttäjä ei halua näkymään heijastetun tiedon häiritsevän häntä, hänen tarvitsee vain ottaa lasit pois päästä.

Kahden eri laitteen käyttö mahdollistaa sekä sivuille jäävät tietoikkunat että koko näkökentän kattavan heijastusnäkymän. Innovegan toimitusjohtaja Stephen Willey lupaa myös, että "mikä tahansa toimii älypuhelimessasi, tulee toimimaan myös järjestelmässämme, teräväpiirtotarkkuudella".

Lasien prototyyppi pitää sisällään ainoastaan mikroprojektorit - laitteeseen kytkettävät mahdolliset lisälaitteet, kuten kamera, kosketusohjaus ja audiolaitteet, tekevät laseista luonnollisesti hieman raskaammat. Piilolinssien kerrotaan toimivan ilman laseja aivan kuin normaalien näköä korjaavien piilolinssien. Tällä hetkellä järjestelmä on yhteensopiva ainoastaan Android-laitteiden kanssa, mutta myös muiden käyttöjärjestelmien tuki on työn alla.

Innovega aikoo esitellä järjestelmäänsä ensi viikolla CES-messuilla Las Vegasissa.

Edellinen Seuraava  
Tämän uutisen kommentointi ei ole enää mahdollista.

Uutisarkisto